Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Sieviešu volejbola izlase pieveic Dāniju

Sieviešu volejbola izlase pieveic Dāniju
Trīsreiz vairāk prieku šodien bija mājiniecēm
Foto: Latvijas Volejbola federācija, Vadims Morozovs

Pirmajā pārbaudes spēlē Sporta namā “Daugava” Latvijas sieviešu izlase volejbolā pēc pirmā zaudētā seta uzvarēja Dāniju ar 3:1 (-13, 14, 24, 23).

Pēc divām pārbaudes spēlēm Igaunijā šodien Latvijas sieviešu izlase Sporta namā “Daugava” uzņēma Dānijas valstsvienību.

Spēli Latvijai sāka: Terēze Hrapāne, Elvita Dolotova, Annija Āboliņa, Monta Strazdiņa, Marta Kamēlija Levinska, Alise Pastare, un libero Liene Šimkuse.

Pirmos divus punktus guva strazdiņa un Levinska, bet pēc tam rezultāts līdzīgā spēlē sāka augt viešņu labā, ko nespēja apturēt arī divi Ingunas Minusas pieprasītie pusminūtes pārtraukumi, - 11:7, 16:8, 21:11.

Setu glābt neizdevās, bet 2. sets Latvijai sākās vēl cerīgāk – 4:0. Darbojās bloks, vairākkārt apturot dāniešu uzbrukumus 4. zonā. Ja neizdevās gūt punktu, vismaz bumbas lidojuma ātrums tika amortizēts, atvieglojot aizsardzību. Šo setu jau pārliecinoši līdz uzvarai aizvadīja Latvija – 25:14.

Arī 3. setā pirmos divus punktus guva Latvija un, pateicoties Pastares servēm, panāca 13:4. Tomēr tad pienāca dāņu 16. numura zvaigžņu stunda uz serves līnijas, un drīz rezultāts kļuva 20:20. Dolotova viena nobloķēja Ovii – 24:21. Tas vēl nebija viss, bet punktu setam pielika Hrapānes serve – 26:24.

4. setā jau no sākuma pārsvaru ieguva viešņas, to palielinot līdz 13:7. Pamazām Latvija tuvojās. Pa reizei kļūdījās dānietes uzbrukumā, bet izšķirošo lūzumu vēlreiz ar servēm radīja Pastare, kura ar gudru sitienu uzbrukumā pa bloku atnesa Latvijai uzvaru ar 3:1 (-13, 14, 24, 23).

Rezultatīvākās mājiniecēm bija Levinska ar 12, Hrapāne ar 11, Pastare ar 8 un Āboliņa ar 7 punktiem. Viešņām Ovie guva 15, Elbeka – 14 punktus.

Rīt, pulksten 17:00, abas komandas tiksies vēlreiz.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija