Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Itālijas izlases treneris kritizē vadību un pēc izkrišanas no elites atkāpjas no amata

Agris Suveizda

Itālijas izlases treneris kritizē vadību un pēc izkrišanas no elites atkāpjas no amata
Štefans Mairs
Foto: IIHF.com

Itālijas Hokeja federācija sestdien paziņoja par valstsvienības galvenā trenera Štefana Maira atlūguma pieņemšanu. Izlase, kas Maira vadībā nule kā aizvadīja trīs pārbaudes spēles pret Omskas "Avangard" (2:3, pagarinājumā) un Podoļskas "Vityaz" (0:8, 0:5), tagad ir jauna galvenā trenera meklējumos.

Mairs par Itālijas izlases galveno treneri kļuva 2014. gadā pēc tās izkrišanas no augstākās divīzijas. 2015. gadā Itālija viņa vadībā IA divīzijā ieņēma vien piekto vietu sešu komandu konkurencē, bet pēc gan izcīnīja otro pozīciju un atgriezās elitē. Tajā noturēties gan neizdevās, grupā tiekot tikai pie viena punkta – 2:3 pagarinājumā pret Slovākiju. Latvija pret Itāliju uzvaru izrāva vien 79 sekundes līdz pamatlaika beigām, kad izšķirošos vārtus guva Andris Džeriņš.

50 gadus vecais Bolcāno dzimušais speciālists intervijā vietējā laikrakstā iemeta akmeni federācijas dārziņā, atklājot, ka tās prezidents viņu esot kritizējis 24 stundas pēc elites pamešanas. Tāpat Mairs izteica neapmierinātību ar sporta direktora darbu. Federācija savā paziņojumā gan centās atspēkot Maira sacīto un izteica izbrīnu, kādēļ gan šis prezidenta nosūtītais epasts esot kļuvis būtisks tikai tagad, nevis uzreiz pēc čempionāta.

"Vispirms vēlamies pateikties Maira kungam par paveikto darbu šo trīs gadu laikā, kā arī profesionālismu un atdevi," teikts federācijas mājaslapā. "Tāpat vēlamies uzsvērt, ka šā perioda laikā ne reizi neesam zaudējuši uzticību trenerim. Patiesībā pirms dažiem mēnešiem, vēl pirms dalības elitē, pagarinājām līgumu un pieņēmām visas trenera prasības."

"Federācija vēlas arī uzsvērt, ka Maira kungam allaž bija pilnīga autonomija savu lēmumu pieņemšanā," paziņojumā turpināts. "Visbeidzot, federācija vēlas uzsvērt, ka šo gandrīz trīs gadu laikā Štefanam Mairam ne reizi nebija nekāda spiediena par sportisko rezultātu izpildīšanu un ka uzmanība vienmēr tika koncentrēta attīstības programmai olimpisko spēļu ciklā."

Izmantotie resursi:
Nazionale Senior: comunicato ufficiale - - FISG