Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Stojanovskis un Krasilņikovs triumfē pasaules čempionātā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Stojanovskis un Krasilņikovs triumfē pasaules čempionātā
Oļegs Stojanovskis un Vjačeslavs Krasilņikovs. Foto: FIVB

Par jaunajiem pasaules čempioniem pludmales volejbolā kļuvuši Krievijas pludmales volejbolisti Oļegs Stojanovskis un Vjačeslavs Krasilņikovs. Krievi finālā ar 2-1 (19:21, 21:17, 15:11) pārspēja mājiniekus Juliusu Toli un Klemenu Vikleru.

Finālā par prieku mājinieku līdzjutējiem vakar iekļuva Julius Tole un Klemens Viklers, kuriem pretī stājās krievi Oļegs Stojanovskis un Vjačeslavs Krasilņikovs. Lai arī neliels favorītu status pienācās krieviem, vācieši un viņu līdzjutēji gaidīja pasaules čempiona titula atgriešanos Vācijas dueta rokās pirmo reizi kopš 2009. gada. Tikmēr Stojanovskis un Krasilņikovs vēlējās kļūt par pirmajiem Krievijas pludmales volejbolistiem - pasaules čempioniem.

Pirmajās izspēlēs abi dueti apmainījās ar diviem gūtiem punktiem pēc kārtas, bet pirmie pie divu punktu pārsvara tika mājinieki (6:4). Drīz vien Krievijas duetam izdevās atspēlēties un panākt neizšķirtu (7:7). Īsi pirms tehniskā pārtraukuma Stojanovskim bija iespēja iegūt divu punktu pārsvaru, bet celtā bumba bija nedaudz par zemu, un tika iesista tīklā (10:10).

Seta otrajā pusē cīņa turpināja ritēt līdzīgi, minimālu vadību saglabājot Krievijas duetam. Pagāja ilgāks laiks, kad Stojanovskis kļūdījās cēlienam un uzdāvināja punktu Tolem (16:15). Drīz pēc tam Tole lieliski nospēlēja pie tīkla, garā izspēlē divas reizes pieķerot bumbu un ar sitienu gūstot svarīgu punktu (18:16). Vāciešiem tomēr neizdevās noturēt pārsvaru, jo Krasilņikovs pacēla bumbu aizsardzībā un atjaunoja līdzsvaru uz tablo (19:19). Jau ar pirmo setbumbu Viklers guva izšķirošo punktu, ar gremdservi pārsteidzot Stojanovski - 21:19.

Otro setu labi iesāka krievi, Krasilņikovam un Stojanovskim katram tiekot pie eisa (4:1). Arī turpinājumā krieviem veicās, palielinot rezultāta starpību līdz pieciem punktiem. Vācieši paņēma pārtraukumu, bet tas neko daudz nedeva. Krievijas duets spēlēja stabili, neļaujot pretiniekiem veikt kādu izrāvienu. Seta otrajā pusē vācieši divus punktus atspēlēja, bet tuvāk netika. Slikti uzņemta serve beidzās ar to, ka Krievijas duets atjaunoja piecu punktu pārsvaru (16:11). Prieki bija īsi, jo Tole spēja zaudēto atgūt. Nopietni iesaistīties par uzvaru setā vāciešiem nebija pa spēkam, tam noslēdzoties ar rezultātu 21:17.

Trešā seta sākumā te viena, te otra komanda pabija minimālā vadībā. Krieviem bija iespēja iegūt arī divu punktu pārsvaru, bet Stojanovskis pēc sekmīga bloka nespēja pēc brīža apspēlēt Toli (3:3). Nākamajās izspēlēs krievi atkal nospēlēja nepacietīgi, izniekojot savas iespējas. Pie rezultāta 4:4 vācieši paņēma medicīnisko pārtraukumu, jo problēmas radās Tolem. Pēc tā krievi guva trīs punktus, bet mājinieki paņēma pārtraukumu, jo vairāk zaudēt nedrīkstēja. Pēc atpūtas Stojanovskis kļūdījās divas reizes, kas ļāva vāciešiem atgriezties cīņā (7:7). Par prieku mājinieku līdzjutējiem krievi sāka lūzt, kuriem nepalīdzēja arī video atkārtojumi. Stojanovskis uzlaboja situāciju ar eisu sestajā zonā, kam sekoja arī Toles un Viklera sitiens autā - 11:8. Vāciešiem vairs neizdevās paveikt brīnumu un atspēlēties. Tādējādi Stojanovskis un Krasilņikovs kļuva par jaunajiem pasaules čempioniem - 2-1 (19:21, 21:17, 15:11).

Pēdējo 10 pasaules čempionātu laureāti

GadsVietaZeltsSudrabsBronza
2001KlāgenfurteBaračeti/Konde (ARG)Lojola/Santos (BRA)Hoidailens/Kjemperuds (NOR)
2003RiodežaneiroRego/Santos (BRA)Holdrens/Mecgers (USA)Araujo/Insfrans (BRA)
2005BerlīneAraujo/Magalhajes (BRA)Haijers/P.Laciga (SUI)Brinks/Šnaiders (GER)
2007GštādeRodžers/Dalhauzers (USA)Barsuks/Kolodinskis (RUS)Šahts/Sleks (AUS)
2009StavangeraBrinks/Rekermans (GER)Ceruti/Silva (BRA)Rodžers/Dalhauzers (USA)
2011RomaCeruti/Rego (BRA)Araujo/Santos (BRA)Brinks/Rekermans (GER)
2013Stare JablonkiBrauvers/Mēvsens (NED)Filju/Santos (BRA)Erdmans/Matisiks (GER)
2015NīderlandeCeruti/Šmidts (BRA)Numerdors/Vārenhorsts (NED)Oliveira/Solbergs (BRA)
2017VīneOliveira/Steins (BRA)Doplers/Horsts (AUT)Krasilņikovs/Ļamins (RUS)
2019HamburgaStojanovskis/Krasilņikovs (RUS)Tole/Viklers (GER)Mols/Sērems (NOR)

  +2 [+] [-]

, 2019-07-07 16:29, pirms 5 gadiem
Pelnīti

  -1 [+] [-]

, 2019-07-07 16:32, pirms 5 gadiem
Tā tam bija jābut! Tomēr fiziskais, pieredze un servīte darija savu!
Vācieši mācijās no jeņķiem, ka blokā var iet divātā! Kaut kas jauns! .
J.Celmiņa kungs var būt lepns par savām prognozēm!

  -4 [+] [-]

, 2019-07-07 17:36, pirms 5 gadiem
stulbie vācieši.. ta vajadzēja zaudēt norvēģiem, tie vismaz krievus būtu uzvilkuši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2019-07-07 19:55, pirms 5 gadiem
Īstais fināls bija vakar star vikingiem un lieliskajiem vāciešiem, šis bija pufelis..