Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

PČ kulminācija - vācieši grib uzvarēt savās mājās, krievi iegūt pirmo titulu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

PČ kulminācija - vācieši grib uzvarēt savās mājās, krievi iegūt pirmo titulu
Julius Tole un Klemens Viklers. Foto: FIVB

Klāt pēdējā sacensību diena pasaules čempionātā pludmales volejbolā Vācijas pilsētā Hamburgā. Atlicis vien sadalīt medaļas vīru turnīrā un noskaidrot to duetu, kas kvalificēsies Tokijas Olimpiskajām spēlēm. Par čempiontitulu cīnīsies mājinieki Julius Tole/Klemens Viklers un krievi Oļegs Stojanovskis/Vjačeslavs Krasilņikovs.

Daudzi noteikti gaidīja, ka finālā tiksies norvēģu vikingi Anders Mols/Kristians Sērems un krievi Oļegs Stojanovskis/Vjačeslavs Krasilņikovs. Nebija tālu no tā, lai abiem duetiem būtu jāspēlē par trešo vietu, jo pusfināla spēles izvērtās negaidīti spraigas un beigu beigās neiztika bez pārsteiguma. Kā pirmie finālā iekļuva Stojanovskis un Krasilņikovs, kuri pēc graujoša sākuma vien trīs setu cīņā ar 2-1 (21:13, 19:25, 15:11) pārspēja ASV volejbolistus Tri Bornu un Trevoru Krebu. Otrā pusfinālā ceļu pretī finālam labi sāka arī Mols un Sērems, bet negaidīti otro un trešo setu uzvarēja vācieši Julius Tole un Klemens Viklers, esot pārāik mačā ar 2-1 (17:21, 21:16, 15:12).

Nav nekādu šaubu, ka norvēģi kvalificēsies Tokijas Olimpiskajām spēlēm, bet sapnis par pasaules čempionu titulu nu gan ir izsapņots uz vismaz nākamajiem diviem gadiem. Būs vien iespēja atkārtot tautiešu Vergarda Hoidalena un Jores Kjemperuda iespēto 2001. gadā Klāgenfurtē, kad norvēģi apspēlēja Robu Heidžeru un Čipu Makkavu no ASV. Sava motivācija uzvarēt noteikti būs arī Bornam un Krebam, jo ASV duets nav ticis pie medaļām kopš 2009. gada čempionāta Stavangerā, kad Tods Rodžers un Fils Dalhauzers tika pie bronzas. Abi dueti kopumā tikušies trīs reizes, visās pārliecinoši uzvarot norvēģiem, kuri viennozīmīgi būs mača favorīti. Nav izslēgts, ka nenotiks vēl viens pārsteigums. Cīņa par bronzu paredzēta plkst. 13:30.

Lielais fināls solās būt ļoti aizraujošs, jo tik daudz kas likts uz spēles, ieskaitot olimpisko ceļazīmi. Neviens no Krievijas duetiem nekad nav kļuvis par pasaules čempionu. Vistuvāk tam 2007. gadā Gštādē bija Dmitrijs Barsuks un Igors Kolodinskis, kuri finālā zaudēja jau minētajiem Rodžeram un Dalhauzeram. Pirms diviem gadiem Vīnē Krasilņikovam neizdevās aizkļūt līdz finālam, bet kopā ar Ņikitu Ļaminu izdevās tikt pie bronzas godalgas.

Tikmēr Tole un Viklers noteikti finālā spēlēs trīs spēlētāju sastāvā, jo līdzjutēju tribīnes noteikti būs pārpildītas. Ja izdevās pieveikt "nepieveicamos" norvēģus, tad cerības uz čempiontitula atgriešanu Vācijā pirmo reizi kopš 2009. gada noteikti ir. Toreiz par pasaules čempioniem kronēja Juliusu Brinku un Jonasu Rekermanu.

Krievijas un Vācijas dueti šajā pasaules čempionātā nav piedzīvojuši zaudējuma rūgtumu. Tāpat abi dueti vien pusfinālā pirmo reizi zaudēja setu. Šosezon abi dueti tikās Hāgas turnīra finālā, kurā Krievijas duets bija pārliecinoši labāks ar 2-0 (21:11, 21:18). Nākamā un līdz šim pēdējā tikšanās notika Dohā, kur apakašgrupas spēlē atkal pārāki bija krievi, bet nu jau trīs setu cīņā ar 2-1 (17:21, 21:17, 15:7). Tolem un Vikleram motivācijas pirmajai uzvarai pār Stojanovski un Krasilņikovu un triumfam savu līdzjutēju priekšā motivāciju noteikti nevajadzēs meklēt. Lielais fināls paredzēts plkst. 15:00.

Ar savu prognozi par noslēdzošajām spēlēm pasaules čempionātā padalījās arī Sportacentrs.com eksperts Hamburgā, Jānis Celmiņš: "Bronzas mačā favorīti noteikti būs Anders Mols un Kristains Sērems, lai gan norvēģi pēdējās trīs spēles ne tik labi nospēlēja - gan pret Pļaviņu un Toču, gan Toli un Vikleru. Viņi nerāda to spēli, ko rāda Pasaules kausa tūrē pēdējos divus gadus. Jāsaka, ka vācieši pelnīti uzvarēja. Neskatoties uz to, norvēģi būs favorīti pret Bornu un Krebu, kas ir autsaideri šajā sabiedrībā. Biju domājis, ka pusfinālā iekļūs brazīlieši Andre un Džordže, bet nekā.

Tāpēc arī neteiktu, ka finālā viss ir paredzams. Jā, Stojanovskis un Krasilņikovs ir favorīti apmēram 60 pret 40, bet fināls viennozīmīgi būs interesants. Krievu priekšrocība noteikti būs šādu turnīru un finālu pieredze, bet skatītāji Toli un Vikleru šeit dzen un dzīs uz priekšu, tā ka viss var notikt. Nav varbūt mani favorīti spēles ziņā, bet savu darbiņu padara un ir gana interesanta komanda."

Pēdējo 10 pasaules čempionātu laureāti

GadsVietaZeltsSudrabsBronza
2001KlāgenfurteBaračeti/Konde (ARG)Lojola/Santos (BRA)Hoidailens/Kjemperuds (NOR)
2003RiodežaneiroRego/Santos (BRA)Holdrens/Mecgers (USA)Araujo/Insfrans (BRA)
2005BerlīneAraujo/Magalhajes (BRA)Haijers/P.Laciga (SUI)Brinks/Šnaiders (GER)
2007GštādeRodžers/Dalhauzers (USA)Barsuks/Kolodinskis (RUS)Šahts/Sleks (AUS)
2009StavangeraBrinks/Rekermans (GER)Ceruti/Silva (BRA)Rodžers/Dalhauzers (USA)
2011RomaCeruti/Rego (BRA)Araujo/Santos (BRA)Brinks/Rekermans (GER)
2013Stare JablonkiBrauvers/Mēvsens (NED)Filju/Santos (BRA)Erdmans/Matisiks (GER)
2015NīderlandeCeruti/Šmidts (BRA)Numerdors/Vārenhorsts (NED)Oliveira/Solbergs (BRA)
2017VīneOliveira/Steins (BRA)Doplers/Horsts (AUT)Krasilņikovs/Ļamins (RUS)
2019Hamburga

  -1 [+] [-]

, 2019-07-07 08:56, pirms 5 gadiem
Celmiņa kunga prognozes sākot no 1/4, daļēji izgāzās! Lai es pats 100% piekritu tam! Pirmkārt jau amerikāņu uzvara par brazīļiem bija jau neliela sensācija, un tad Mola, Soruma zaudējums vāciešiem Vikleram un Tolem! Tika prognozēta uzvara Krasiļņikovam un Stojanovskim, es ar tam piekritīšu, (būs pagari, ja sākušu pamatot). Trešā vieta bez variantiem vikingiem!

     [+] [-]

, 2019-07-07 11:19, pirms 5 gadiem
njā,baigi labie mači vakar sanāca...
bet,kas attiecas uz finālu,lai jau tie krieviņi beidzot tiek pie tās turzas

  -2 [+] [-]

, 2019-07-07 12:55, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: bet,kas attiecas uz finālu,lai jau tie krieviņi beidzot tiek pie tās turzas
krieveļiem tikai un vienīgi caurumu no barankas un karstu tēju uz galvas