Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Maļuka sasniedz pusfinālu Eiropas junioru čempionāta 50 metru tauriņstilā

Ints Megnis
Ints Megnis

Maļuka sasniedz pusfinālu Eiropas junioru čempionāta 50 metru tauriņstilā
Ieva Maļuka. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Latvijas jaunā peldētāja Ieva Maļuka svētdien Kazaņā pārvarēja priekšsacīkstes Eiropas junioru čempionāta 50 metru tauriņstila distancē.

Mauļuka priekšsacīkstēs distanci veica 27,90 sekundēs, uzrādot septiņpadsmito labāko rezultātu starp 49 sportistēm. Kaut pusfinālā iekļuva 16 atlētes, tā kā no vienas valsts to var paveikt vien divas sportistes, nākamajā kārtā tika arī vairākas zemāk esošas peldētājas.

Labāko rezultātu priekšsacīkstēs uzrādīja francūziete Naele Portekopa, kurai Maļuka piekāpās par 1,23 sekundēm. Pusfināls šodien sāksies plkst. 18:06, bet pēc tam vēlāk gaidāms arī fināls.

Iepriekš šajā čempionātā Maļuka otro gadu pēc kārtas izcīnīja piekto vietu 100 metru brīvā stila distancē, kā arī bija pusfinālā 200 metros brīvajā stilā.

Kopā šajā čempionātā Latviju pārstāvēja seši sportisti, Maļukai esot vienīgajai, kas uz starta iziet arī čempionāta noslēdzošajā dienā.