Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Vai mājiniece Krievija šokēs futbola pasauli un sasniegs pusfinālu?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vai mājiniece Krievija šokēs futbola pasauli un sasniegs pusfinālu?
Horvātu kapteinis Luka Modričs
Foto: Sipa/Scanpix

2018. gada Pasaules kausā cīņu par trofeju turpina tikai Eiropas izlases, un šovakar jāatsijā divas no tām – pirmajā ceturtdaļfinālā pulksten 17:00 spēkosies Zviedrijas un Anglijas izlases, bet 21:00 laukumā dosies pārliecinošā Horvātija un laukuma saimniece Krievija.

Ja Zviedrijas futbolisti Pasaules kausa ceturtdaļfinālā atgriezušies pēc 24 gadu pārtraukuma, kad izdevās pendelēs pieveikt Rumāniju un beigās izcīnīt trešo vietu, tad futbola dzimtenes Anglijas pārstāvjiem pauze bijusi mazliet mazāka – 2006. gada turnīrā pendelēs tika piedzīvots zaudējums Portugālei. Tieši 11 metru sitienu sērija un lāsta pārtraukšana ļāva angļiem turpināt cīņu par trofeju, iepriekšējā mačā tiekot galā ar Kolumbiju, kas izlīdzinājumu panāca pamatlaika pēdējā minūtē. Savukārt skandināvi ar 1:0 pieveica Šveices valstsvienību. Vienīgie vārti tika gūti, pēc Emīla Fošberja sitiena pretiniekam bumbu ievirzot savā cietoksnī.

"Mēs ieradāmies kā pati nepieredzējušākā komanda. Viena no jaunākajām komandām visā turnīrā, bet paši sev teicām, ka progresēsim ar katru soli un ka paši rakstīsim vēsturi. Pirmo reizi desmit gadu laikā esam uzvarējuši izslēgšanas mačā, pirmo reizi Pasaules kausā uzvarējām pendelēs, iesitām sešus vārtus vienā spēlē. Pusfinālā neesam bijuši kopš 1990. gada, bet esam ambiciozi, un mūsu prātā ir tikai viens mērķis," teica angļu galvenais treneris Garets Sautgeits, kurš aizvada pirmo turnīru pie izlases stūres. Viņa galvenais ierocis ir visa turnīra labākais snaiperis Harijs Keins, kurš guva komandas vienīgos vārtus pret Kolumbiju, kārtējo reizi aukstasinīgi izpildot 11 metru soda sitienu.

"Vienmēr esmu bijis milzīgs Anglijas futbola fans," ar komplimentiem pirms dueļa neskopojās Janne Andešons, Zviedrijas izlases galvenais treneris. "Atceros Kena Hibitsa sitienu no distances, kad viņš pārstāvēja "Wolves", laukums bija dubļains un bumba oranža. Ar to uzaugu. Anglija man ir otrā dzimtene, tāpēc spēlēm pret to būs ļoti aizraujoši." Zviedri uz Pasaules kausu tika, jo divu spēļu summā pieveica Itāliju, grupā aiz muguras atstāja Vāciju, bet astotdaļfinālā pārspēja Šveici. Dzelžainā skandināvu aizsardzība bijusi liels pārbaudījums ikvienai komandai, un jādomā, ka Anglija nebūs izņēmums, lai gan tieši tā tiek uzskatīta par spēles favorīti.

"Kad pirms diviem gadiem stājāmies pie izlases stūres, uzreiz sapratām, kāds futbols jāspēlē, lai gūtu panākumus. Ar asistentu Pēteru Vetergrenu pie klubu stūres spēlējam pavisam citādi, taču sapratām, ka uzvarām uz starptautiskās skatuves vajadzīgs kaut kas pavisam citāds," norādīja Andešons. Lai gan pirms Pasaules kausa paši zviedri savu izlasi kritizēja par sēdēšanu aizsardzībā, pēc panākumiem kritiķi pazuduši, un grūti iedomāties, kas ar viņiem notiks, ja komanda iekļūs pusfinālā. Anglijas un Zviedrijas ceļi Pasaules kausā krustojušies trešo reizi. Pirmie divi dueļi bija grupu turnīrā, abiem noslēdzoties neizšķirti – 2002. gadā 1:1 un 2006. gadā 2:2.

Savukārt vakara duelī laukumā dosies laukuma saimniece Krievija, kas pārsteidzoši apturēja vienu no galvenajām favorītēm Spāniju, izcīnot uzvaru pendeļu sērijā, un Horvātija, kas arī ceturtdaļfinālu sasniegusi, pateicoties aukstasinībai pendelēs, kad tika apspēlēta Dānijas valstsvienība. Tiesa, komandas kapteinis un līderis Luka Modričs visu varēja nokārtot piecas minūtes agrāk, tomēr viņa 11 metru soda sitiens pagarinājuma izskaņā nebija rezultatīvs. Grupu turnīrā horvāti bija ļoti pārliecinoši, tiekot galā ar Nigēriju un Islandi, kā arī sagraujot Argentīnu. Sākoties izslēgšanas spēlēm, horvāti tika pieskaitīti galvenajiem favorītiem, bet sniegums pret dāņiem optimismu mazliet pieslāpējis. Lai gan skaidrs, ka pret Krieviju bumba daudz vairāk laika pavadīs mājinieku laukuma pusē.

"Pārstāvot Horvātijas izlasi, ikviena spēle ir īpaša," neskatoties uz gaidāmo dueli, teica Ivans Rakitičs. "Esam ļoti motivēti visai pasaulei parādīt, ka spēlējam skaistu futbolu un ka esam spēcīga komanda. Saņēmu atbalsta ziņas no Šveices, Spānijas, Horvātijas, un visi nevar sagaidīt spēli." Barselonā spēlējošais Rakitičs kopā ar Madrides "Real" pussargu Modriču veido horvātu spēku laukuma centrā, un lielā mērā tieši no viņu darbībām būs atkarīgs spēles ritējums. Bumbu kontrolēs Horvātija, kamēr Krievijas izlases uzdevums būs aizsardzībā izveidot nepārvaramus vaļņus un bīstami durt pretuzbrukumos. Tāpat jāizceļ standartsituācijas – pendeli pret Spāniju izdevās nopelnīt tieši pēc stūra sitiena.

Ja horvātu līderi spēlē Eiropas lielākajos klubos, tad krieviem situācija ir pretēja. Taču galvenais treneris Staņislavs Čerčesovs to neredz kā problēmu: "Ir svarīgi, ko spēlētāji rāda laukumā, nevis kur viņi spēlē. Bija brīdis, kad teju visi Krievijas izlases futbolisti spēlēja ārzemēs, tomēr valstsvienības panākumi izpalika." Krievija Pasaules kausa ceturtdaļfinālu sasniegusi pirmo reizi, tomēr Čerčesovs aicināja nekavēties pagātnē un nesapņot par nākotni. "Spēle pret Spāniju bija patīkams stāsts visai valstij, bet mums tā jāaizmirst. Eiforija nav vajadzīga, jo turnīrs turpinās. Vairākas izcilas komandas jau devušās mājup, un izslēgšanas spēlēs kļūdām nav vietas."

Pasaules kausa 1/4 fināls

DatumsLaiksSpēleRez.
6. jūlijs17:00Urugvaja – Francija0:2
21:00Brazīlija – Beļģija1:2
7. jūlijs17:00Zviedrija – Anglija
21:00Krievija – Horvātija

Turnīra labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsValstsVārti (Piespēles)
1.Harijs KeinsAnglija6
2. Romelu LukakuBeļģija4
3.Krištianu RonalduPortugāle4 (0)
4.Artjoms DzjubaKrievija3 (1)
5.Antuāns GrīzmansFrancija3 (1)
5.Deniss ČeriševsKrievija3
7.Jerri MinaKolumbija3
8.Djēgu KostaSpānija3
9.Edinsons KavaniUrugvaja3
10. Kilians MbapēFrancija3

Piezīme - treknrakstā izceltie spēlētāji vēl piedalās turnīrā.

1 2 3 105 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2018-07-07 10:45, pirms 6 gadiem
NĒ!
Slēpts komentārs: PurvaAazis

  +6 [+] [-]

, 2018-07-07 10:53, pirms 6 gadiem
Horvātija jau nemaz tik pārliecinoša pēdējā spēlē neizskatījās. Ceru, ka tas bija tikai īss vājuma brīdis, jo pretī nāks čempionāta līdz šim efektīvākais autobuss.

     [+] [-]

, 2018-07-07 10:54, pirms 6 gadiem
Jautājums, kas vienlīdz grūti atbildās, kā virsraksts:

Vai šodien mūs apmeklēs inteliģentas būtnes no citas dimensijas?

  -1 [+] [-]

, 2018-07-07 10:55, pirms 6 gadiem
Nop

  +8 [+] [-]

, 2018-07-07 10:56, pirms 6 gadiem
Šoreiz labāk bez nepatīkamiem pārsteigumiem. Tā jau krievi ir uzlekuši augstāk par savu pakaļu. Par horvātu un angļu uzvarām.

  +5 [+] [-]

, 2018-07-07 10:58, pirms 6 gadiem
Cik tad Krievijai var veikties. Jau pret Spāniju nospīdēja. Pret Horvātiem nograbēs. Maksimums, pret angļiem.
Slēpts komentārs: hokejists77
Slēpts komentārs: PurvaAazis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2018-07-07 11:15, pirms 6 gadiem
Viss, pietiek... nekādu vaņku, horvāti visu nokārtos ja vien protams putins nav iejaucies ar savu naudu. Jautājums tikai ar ko horvāti spēlēs pusfinālā

  +5 [+] [-]

, 2018-07-07 11:18, pirms 6 gadiem
Vakar Londonā krodziņi bija kā piebāzti, un varu iedomāties, kas šodien te darīsies.😂
Par Angliju un Horvātiju.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-07 11:23, pirms 6 gadiem
Par Beļģijas un Horvātijas finālu!

  -1 [+] [-]

, 2018-07-07 11:26, pirms 6 gadiem
https://pbs.twimg.com/media/DhfNq1hX4AEG3fY.jpg:large

  +6 [+] [-]

, 2018-07-07 11:27, pirms 6 gadiem
BertrupsValdis rakstīja: 2002 gada pasaules kausa rīkotājvalsts - Koreja iekļūst pusfinālā. 2006 gada rīkotājvalsts - Vācija iekļūst pusfinālā. 2014. gada rikotājvalsts - Brazīlija iekļūst pusfinālā. 2018. Gada rīkotājvalsts - Krievija iekļūst.......Šis tāds interesnats fakts. Kad pirms turnīra izlasīju, tad biju pārliecināts, ka šī tradīcija pārtrūks...bet tagad?
FIFA taču jādod rīkotājvalstij iespēju kaut ko atpelnīt no ieguldītā. Kaut gan vateņiem būs grūti atpelnīt 14 miljardus.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-07 11:27, pirms 6 gadiem
HNB-DRAUGS! rakstīja: Par progresivako sporta lielvalsti Krieviju! Ka nrka uzbuvejushi stiprako hokeja ligu pasaule, sakushi dzimt progresivi tenisisti un futbola liga starp top 3 pasaule. Negribas lai pedejie favoriti izlido 1/4. Pietiek jau ar por, arg, bra fiasko.

Par lielu Krieviju!
Tieši par šādu murgainu un melīgu krievu plātīšanos krievi nav pelnījuši uzvaru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-07-07 11:28, pirms 6 gadiem
Вы бросите курить навечно за одну ночь, если воспользуетесь этим советским методом https://elbo.in/vdoh Не прикладывая никаких волевых усилий я просто забыл о сигаретах и не курю 2 года, а курил 16 лет!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-07-07 11:35, pirms 6 gadiem
2002. gadā tiesneši vilka Koreju aiz ausīm un olām, bet nu labi arī spēlēja. Krievija spēlē briesmīgi un tikai veiksme līdz šim ir palīdzējusi. Bet jūtu, būs plīsiens.

     [+] [-]

, 2018-07-07 11:45, pirms 6 gadiem
BertrupsValdis rakstīja: Nu par piemēram Korejas čempi bija skaidri redzams, ka bija nopirktas spēles utt. Šajā čempionātā to nevar redzēt
Tagad, līdz ar video sistēmas ieviešanu, būs grūtak tiesnešiem kādu komandu palobēt, bet arī tagad gudri tiesneši var palauzt spēles gaitu.

     [+] [-]

, 2018-07-07 11:46, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: zviedru-angļu spēles allaž bijušas rezultatīvas

1-1
2-2
3-2
3-4
pavisam cita Zviedrija, ja paveiksies redzeesim vairaak par vieniem vaartiem

  +2 [+] [-]

, 2018-07-07 11:47, pirms 6 gadiem
cerams ka HOR krieveļus šovakar uzvilks kārtīgi, tāpat kā urugvaja to izdarīja....

  +3 [+] [-]

, 2018-07-07 11:47, pirms 6 gadiem
Nesaskatu pārsteigumu, ja austrumslāvi dr''izāk kā sparinga nosacīti favorīti uzvarēs klasi augstākus dienvidslāvus gadījumā,ka tiesnešu brigāde vilks tālāk ruslandi tāpat kā pret ESP, izdomājot 11 m kur tie nebija un nedodot 11m kur bija jādod- abos gadījumos izteikti par labu krieviem tāpat kā mājinieci Koreju 2002. g. ievilka 1/2 finālā. Nevis pārsteigums, bet lojalitāte pret saimnieku vai korupcija vai arī psiholoģiskais spiediens..u.t.t. Par lielu CRO !

  +4 [+] [-]

, 2018-07-07 11:48, pirms 6 gadiem
BertrupsValdis rakstīja: 2002 gada pasaules kausa rīkotājvalsts - Koreja iekļūst pusfinālā. 2006 gada rīkotājvalsts - Vācija iekļūst pusfinālā. 2014. gada rikotājvalsts - Brazīlija iekļūst pusfinālā. 2018. Gada rīkotājvalsts - Krievija iekļūst.......Šis tāds interesnats fakts. Kad pirms turnīra izlasīju, tad biju pārliecināts, ka šī tradīcija pārtrūks...bet tagad?
Visā Tavā "tradīcijā" ir tikai viena ievērības cienīga lieta 2002. gads, kad šķībos vilka tiesneši. Mongoļiem jau palīdzēja, pažēlojot ar pendeli, nedomāju ka kādam vēl ir vēlme sabojāt šī turnīra galvenās spēles ievelkot pretīgo puķina autobusu četrniekā. Pārējos gadījumos Tu nosauc futbola grandus un kautrīgi nepiemini 2010. gadu. Populists, karoč.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2018-07-07 12:05, pirms 6 gadiem
HNB-DRAUGS! rakstīja: Par progresivako sporta lielvalsti Krieviju! Ka nrka uzbuvejushi stiprako hokeja ligu pasaule, sakushi dzimt progresivi tenisisti un futbola liga starp top 3 pasaule. Negribas lai pedejie favoriti izlido 1/4. Pietiek jau ar por, arg, bra fiasko.

Par lielu Krieviju!
Krievija starp top3 liigaam pasaulee??
galvenais lai tu pats sev tici

  -4 [+] [-]

, 2018-07-07 12:06, pirms 6 gadiem
lonja rakstīja: Cik tev maksā par šito murgu!Tīra spāņa spēle ar roku,100% pendele!!!!
aī spānim pēc manas sapratnes pienācās sist pendeli,bet tas tikai,ja skatījies šo vienu spēli!ja skaties visu čempi,tad tādas pendeles vismaz šogad jau ir neiedotas-piem-serbijas spēlē pret šveici!TĀ ka domāju,ka arī šeit tu apzināti dzen tuftu!!

Ko stulbam padarīsi. Spicie sporta “spechi” te savākušies 😂

  +1 [+] [-]

, 2018-07-07 12:06, pirms 6 gadiem
Eiropas komandas viens otru labi paziist. Visiem buus smaga speele. Par skaistu futbolu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-07-07 12:10, pirms 6 gadiem
Anglijai ļoti svarīgi būs izvirzīties vadībā, jo zviedri praktiski nav atradušies iedzinējos visā čempionāta laikā, manuprāt tur ar vienu angļu golu var pietikt uzvarai.
Otrajā spēlē cerams horvātiem tā smagā uzvara dos pārliecību atkal un Modričs diez vai aizvadīs otru tik pat vāju spēli.

     [+] [-]

, 2018-07-07 12:12, pirms 6 gadiem
Diez ar kādu taktiku krievi šodien spēlēs
1 2 3 105 komentāri