Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Nadals sacentīsies ar Krievijas jauno talantu Hačanovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals sacentīsies ar Krievijas jauno talantu Hačanovu
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Iespējams, šodien, savā turnīra trešajā spēlē, pie pirmās sīvās cīņas tiks Rafaels Nadals, kuram tikšanās ar vienu no Krievijas tenisa jaunās paaudzes lielākajām cerībām, 21 gadus veco Karenu Hačanovu.

Rafaels Nadals Vimbldonu sāka tāpat, kā izspēlēja visu "French Open" – ar vieglām uzvarām, pretiniekus sev tuvu klāt nelaižot. Spānis vispirms ar 6:1, 6:3, 6:2 sagrāva Džonu Milmanu, bet pēc tam nedaudz grūtāks mačs pret Donaldu Jangu – 6:4, 6:2 7:5.

Kad notika izloze, tieši 3. kārtas iespējamā tikšanās ar Karenu Hačanovu tika uzskatīta par Nadala iespējamo pirmo nopietno testu. Gandrīz divus metrus garajam (1.98) Hačanovam ir tieši tāds teniss, ar kādu Nadalu sakaut uz zālāja seguma – spēcīga serve un graujoši sitieni no abām pusēm. Neskatoties uz lielo augumu, Hačanovs arī labu kustas.

Hačanovam pirms dažām nedēļām bija labs turnīrs Hallē, kur viņš tika līdz pusfinālam, tajā izrādot pat ļoti sīvu pretestību zālāja seguma karalim Rodžeram Federeram – 4:6, 6:7(5). Hačanovs neilgās karjeras laikā pagaidām tikai vienreiz pilnā mača uzvarējis Top 10 spēlētāju, šo uzvaru gūstot Barselonā pret 10. numuru Davidu Gofānu. Hallē viņš uzvarēja Kei Nišikori, taču japānis kārtējā savainojuma dēļ izturēja tikai piecus geimus.

Endija Mareja un Fabio Foņīni savstarpējo maču bilance ir daudzsološa: 3-3. Tas varētu likt domāt, ka šodien skotam būs problēmas. Iespējams, ka tā arī būs, zinot viņa nestabilitāti, taču Fabio uz zālāja nav tāds spēks kā uz māla. Tieši uz tā viņš guvis divas no savām trim uzvarām pret Endiju. Itālijas tenisistam uz zālāja seguma ir tikai viena Top 10 uzvara, 2010. gadā Vimbldonā pieveicot devīto numuru Fernando Verdasko.

Viena no dienas aizraujošākajām cīņām varētu būt Ježija Janoviča un Benuā Pēra tikšanās. Bijušais pusfinālists Janovičs ir labāks zālāja spēlētājs, tiesa, francūzim pavisam nesen (Štutgartē) zaudēja uz šī seguma. Lai arī kurš uzvarētu šodien, nojaušams, ka šī cīņa garlaikoties neliks, jo abi spēlē atraktīvu tenisu.

Lielbritānijai katrā no vienspēļu turnīriem Vimbldonā ir palikuši divi pārstāvji jeb kopumā četri. Tik daudz savējo britiem 3. kārtā ir pirmoreiz 20 gadu laikā. Ņemot vērā pretinieku spēku, ļoti labas izredzes "izdzīvot" ir pusei jeb diviem, tiesa, iespējams, ka būs vairāk.

Aļjažs Bedene iepriekšējā kārtā četru taibreiku mačā izturēja Ivo Karloviča serves un šodien tiksies ar līdzīgu spēlētāju Žila Millera personā. Viņš Luksemburgas kreilim zaudējis abus iepriekšējos mačus, tiesa, pēdējā no tiem pirms dažām nedēļā Hertogenbošā 3. setā bija vadībā ar breiku, tomēr pārsvaru nenosargāja un zaudēja ar 3:6, 6:3, 4:6.

Dāmu turnīrā prognozes ir vienkāršākas. Johannai Kontai nevajadzētu rasties lielām problēmām pret grieķieti Mariju Sakari. Savukārt Hezerei Vatsonei daudz grūtāka pretiniece, jo jātiekas ar bijušo ranga līderi Viktoriju Azarenku. Vatsone viņai zaudējusi visus iepriekšējos 10 setus.

Pieckārtējā čempione Venusa Viljamsa pirmajās divās spēlēs atstāja nepārliecinošu sniegumu, ar grūtībām uzvarot Elīzi Mertensu un Cjanu Vanu. Šodien viņai pretī stāsies spēcīgāka pretiniece par abām minētajām spēlētājām – Naomi Osakai ir gan daudz jaudīgāka serve, gan arī kopumā iespaidīgāks uzbrukums. Osaka uzauga, cītīgi sekojot māsu Viljamsu karjerām. Šodien viņai būs iespēja pirmoreiz sacensties ar vienu no viņām.

     [+] [-]

, 2017-07-07 11:23, pirms 7 gadiem
Hacanovs bija labs Hallē. Tur gan praktiski telpiski apstākļi. Nezinu, cik Wimbldonas arēnā tā lauka gaisa. Arī Rafas bumbu trajektorijas ir pavisam savādākas kā citiem