Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vai Vimbldonā būs māsu Viljamsu fināls?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vai Vimbldonā būs māsu Viljamsu fināls?
Venusa Viljamsa 36 gadu vecumā sasniegusi "Grand Slam" pusfinālu
Foto: AFP/Scanpix

Šodien notiks Vimbldonas sieviešu turnīra pusfināli. Pirmajā cīņā plkst. 15:00 čempione Serēna Viljamsa sacentīsies ar Jeļenu Vesņinu, bet pēc tam notiks Venusas Viljamsas mačs ar Andželiki Kerberi. Šodien spēlēs arī Aļona Ostapenko, kurai jaukto dubultspēļu 3. kārtas cīņa.

Māsas Viljamsas 11. reizi spēlēs viena "Grand Slam" turnīra pusfinālos. Iepriekšējos 10 gadījumos viena no viņām kļuva par čempioni. Skaidrs, ka Serēnai, turnīra galvenajai favorītei, tiekot līdz pusfinālam, ir ļoti liela varbūtība, ka Viljamsu ģimene tiks pie vēl vienas "Grand Slam" trofejas. Toties, cik liela ticamība ir māsu finālam?

Serēna ir liela favorīte mačā pret pirmo "Grand Slam" pusfinālu sasniegušo Vesņinu. Viņa Krievijas tenisisti uzvarējusi ne vien visos četros mačos, bet arī visos astoņos setos, turklāt Vesņina nevienā no šiem setiem nav spējusi iegūt vairāk par četriem geimiem. Abas ir izteikti agresīvas spēlētājas. Serēna tādā tenisā jūtas kā zivs ūdenī, jo viņai ir lielāks spēks nekā Vesņinai.

Otrajā pusfinālā viss tik vienkārši nav. Venusai ir iespaidīgāks uzbrukums nekā Kerberei, toties Vācijas tenisiste izceļas ar fantastisku aizsardzību un spēj piespiest agresīvas pretinieces daudz kļūdīties. Tā tas šajā turnīrā noticis jau četrās no piecām spēlēm, vienīgi ceturtdaļfinālā pret Simonu Halepu bija citādāks teniss.

Kerberei ir 3-2 bilance pret Venusu, kura gan bija pārāka pēdējā mačā (2014. gadā trīs setos Kanādā), bet Kerbere uzvarējusi vienīgajā cīņā uz zālāja, kad viņai Venusu 2012. gadā izdevās uzvarēt divos taibreikos Londonas olimpiskajās spēlēs. Venusa uzvarējusi visos iepriekšējos astoņos Vimbldonas pusfinālos, kamēr Kerbere savu pirmo zaudēja, pirms diviem gadiem piekāpjoties Agņeškai Radvaņskai.

Pēc divām brīvdienām šodien jaukto dubultspēļu turnīru turpinās Aļona Ostapenko, kura Vimbldonā startē kopā ar Austrijas tenisistu Oliveru Maraku. Lielā pauze bija saistīta ar turnīra iekavēto grafiku, jo "miksta" dalībnieki bija aizņemti vienspēļu sacensībās, tādējādi Latvijas un Austrijas komanda savus 3. kārtas pretiniekus uzzināja tikai vakar – par vietu ceturtdaļfinālā būs jāsacenšas ar Čehijas komandu Lucija Šafāržova/Radeks Štepāneks. Mačs sāksies ne agrāk kā plkst. 14:30. Pirms tam no plkst. 13:30 kortā Nr.3 jāizspēlē leģendu turnīra mačs.

     [+] [-]

, 2016-07-07 14:36, pirms 8 gadiem
Man ir nelāga aizdoma, ka neviena no māsām nespēlēs finālā. Kerbera vinnēs Venusu un Vesnina uztaisīs pārsteigumu

     [+] [-]

, 2016-07-07 15:47, pirms 8 gadiem
Serēna vnk noplosījās

     [+] [-]

, 2016-07-07 16:03, pirms 8 gadiem
kols00 rakstīja: Serēna vnk noplosījās
Vaidzēja uzlikt tā pavairāk uz Ļenu.
Tiešām domāji, ka Serēnai smiltis jau birst?

     [+] [-]

, 2016-07-07 16:24, pirms 8 gadiem
nicks rakstīja: Vaidzēja uzlikt tā pavairāk uz Ļenu.
Tiešām domāji, ka Serēnai smiltis jau birst?
Tāpēc jau sports ir interesants- pārsteigumi un ne vienmēr var zināt uzvarētāju.