Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Marejs: "Neatceros, kas notika mačbumbas izspēlē"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs: "Neatceros, kas notika mačbumbas izspēlē"
Endijs Marejs
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Novaka Džokoviča uzveikšanas Vimbldonas finālā (6:4, 7:5, 6:4) jaunais čempions Endijs Marejs atzina, ka neatceras, kas notika pēdējās mačbumbas izspēlē.

Vimbldonas un britu tenisa sakarā šodien bija daudz septītnieku. Gada septītā mēneša septītajā datumā par čempionu kļuva Endijs Marejs, pārtraucot 77 gadu gaidīšanu kopš pēdējā Lielbritānijas vīriešu čempiona šajā turnīrā (Freds Perijs 1936. gadā). Pēdējā britu dāma Virdžīnija Veida Vimbldonā uzvarēja 1977. gadā.

Lai pieliktu punktu Džokoviča pretestībai, Marejam vajadzēja četras mačbumbas. Britu pirmais numurs neatceras, kas notika pēdējā izspēlē: "Man nav ne jausmas, kas notika. Es pat nezinu, cik ilgs bija pēdējais geims. Atvainojos, ka neatceros mačbumbas izspēli."

Džokovičs atspēlēja divas mačbumbas, pēc tam noskatījās, kā Endijs trešās mačbumbas izspēlē raida bumbiņu autā. Kad pienāca laiks ceturtajai mačbumbai, ranga līderis iesita tīklā. Novaks pēcāk atzina, ka pretinieks bija labāks un pelnīti uzvarējis, bet pats nav spēlējis pietiekami labi lielajos punktos.

Marejs mača pēdējo geimu nodēvēja par grūtāko savā karjerā: "Uzvarēju pirmos trīs punktus, pēc tam tas kļuva par visgrūtāko geimu. Manas domas atradās visur. Džokovičam izdevās daži neticami sitieni, tieši tāpēc neatceros, kas beigās notika."

Uz Endiju pēdējo gadu laikā bijis milzīgs spiediens uzvarēt Vimbldonā. Kad tas beidzot noticis, vai mainīsies viņa dzīve? Marejs krasas pārmaiņas neparedz: "Sajūtas ir citādākas nekā pērn, kad bija viens no maniem grūtākajiem mirkļiem karjerā [pēc zaudēja finālā Rodžeram Federeram]. Nezinu, kā tas mainīs manu dzīvi, ceru, ka ne ļoti daudz. Tādu atmosfēru, kāda bija šodien, vēl nebiju piedzīvojis."

Marejs pateicās savam trenerim Ivanam Lendlam: "Viņš teica, ka lepojas ar mani. Dzirdēt to no viņa man nozīmē ļoti daudz. Lendls vienmēr bijis ļoti atklāts pret mani. Ja smagi strādāju, viņš ir laimīgs. Ja ne, viņš pasaka, ka ir vīlies."

Astoņi no pēdējiem deviņiem Vimbldonas čempioniem gadu pabeiguši ranga 1. vietā. Tagad, kad Marejam ir noņemts Vimbldonas slogs, Endijs noteikti var koncentrēties nākamajam mērķim.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-07 23:03, pirms 11 gadiem
3. setu no 1:4 izvilka

  +1 [+] [-]

, 2013-07-08 14:56, pirms 11 gadiem
Murejs pievilkās pie pirmās vietas tikai par 320 atp punktiemk tuvāk

     [+] [-]

, 2013-07-08 15:45, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: cik labi, ka lecīgo serbu pienagloja breikpilnā mačā
Neko labu un tur neredzu.
P.S. Pat "džentlmenis" Federers ir lecīgāks par Džokeru.