Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Siakams: "NBA elku man nav, vēlējos līdzināties futbolistiem"

Emils Ozerinskis

Siakams: "NBA elku man nav, vēlējos līdzināties futbolistiem"
Paskals Siakams. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijā lielu lomu Toronto "Raptors" sastāvā spēlē kamerūniešu uzbrucējs Paskals Siakams, kurš basketbolā sācis trenēties vien pusaudžu vecumā un nevienu no NBA spēlētājiem par savu elku neuzskata.

Jautāts pat to, kuram NBA spēlētājam viņš vēlējies līdzināties, Paskals Siakams atbildēja: "Godīgi sakot, neskatījos uz nevienu no NBA spēlētājiem kā uz elku, kuram gribētu līdzināties. Augot spēlēju futbolu, tādēļ gribēju līdzināties futbolistiem Didjē Drogbā un Semjuelam Eto'o. Tie ir cilvēki par uz kuriem fanojām. Viņi nāk no vietas, no kurienes mēs nākam, un spēja sasniegt lielo skatuvi, performējot visaugstākajā līmenī."

25 gadus vecais Siakams savā trešajā NBA sezonā tiek uzskatīts par galveno favorītu uz sezonas progresējušākā spēlētāja balvas iegūšanu. NBA finālsērijā Siakams spēlējis būtisku lomu, palīdzot Toronto "Raptors" izcīnīt divas uzvaras un atrasties sērijā vadībā ar 2-1. Fināla pirmajā mačā Siakams bija Kanādas komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 32 punktiem, bet trešajā spēlē uzbrucējs teju sasniedza "double-double", izceļoties ar 18 punktiem un deviņām izcīnītām bumbām.

Siakama, tāpat kā daudz Āfrikā augošo zēnu, elki bija Kotdivuāras uzbrucējs Didjē Drogba, kurš karjeras spožākajos gados bija Londonas "Chelsea" bombardieris, un Siakama tautietis Semjuels Eto'o, kurš rezultatīvi spēlēja tādos Eiropas grandos kā "Barcelona" un Milānas "Inter".

Paskals Siakams, būdams jaunākais no četriem brāļiem, bērnībā tika virzīts, lai kļūtu par katoļu priesteri un iemiesotu savu ģimenes ticību reliģiskā darbā. Taču 15 gadu vecumā Paskals vairs nevēlējās kļūt par mācītāju, nopietni pievēršoties basketbolam tāpat kā viņa brāļi. Visi trīs Siakama vecākie brāļi spēlēja NCAA pirmajā divīzijā.

NBA fināslērijas ceturtā spēlē norisināsies naktī uz sestdienu pulksten 4:00 pēc Latvijas laika.

     [+] [-]

, 2019-06-07 12:05, pirms 5 gadiem
Par šo džeku tiešām prieks, piezemēt džeks, kurš zin savas saknes.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-07 12:33, pirms 5 gadiem
Čalis no Āfrikas, kurš bērnībā spēlēja futbolu, vēlāk gāja uz mācītāju arodu, basim nopietni pievērsās tikai 15gados un tagad lādē 32p NBA finālā... Say what?!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-07 13:24, pirms 5 gadiem
tommy90 rakstīja: Čalis no Āfrikas, kurš bērnībā spēlēja futbolu, vēlāk gāja uz mācītāju arodu, basim nopietni pievērsās tikai 15gados un tagad lādē 32p NBA finālā... Say what?!
Tas pats Dankans basi sāka spēlēt, ja nemaldos, 14 gados.

     [+] [-]

, 2019-06-07 16:46, pirms 5 gadiem
čalis manuprāt jau ir uzvarējis gada progresējošākā spēlētāja titulu,ka viņš močī,to ir bauda skatīties!Viens te teica ka viņš pelnot mazāk kā Timma,tas sarkasms vai ka ?!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-07 17:14, pirms 5 gadiem
salming18 rakstīja: čalis manuprāt jau ir uzvarējis gada progresējošākā spēlētāja titulu,ka viņš močī,to ir bauda skatīties!Viens te teica ka viņš pelnot mazāk kā Timma,tas sarkasms vai ka ?!
Siakam bruto ir lielāka, bet uz rokas Timma saņem vairāk!

     [+] [-]

, 2019-06-07 21:35, pirms 5 gadiem
tommy90 rakstīja: Čalis no Āfrikas, kurš bērnībā spēlēja futbolu, vēlāk gāja uz mācītāju arodu, basim nopietni pievērsās tikai 15gados un tagad lādē 32p NBA finālā... Say what?!
15 gadi nav par vēlu, ja esi sportojis un plus Siākams ir labs augums un atlētisks. Tas pats Dankans 16 gados, bet pirms tam bija peldēšana augsta līmeni startējis, tāpēc fiziskais arī bija. Jebkurš, kurš nodarbojies ar jebkādu sportu ir viegli pāriet uz citu.

     [+] [-]

, 2019-06-07 23:08, pirms 5 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: 15 gadi nav par vēlu, ja esi sportojis un plus Siākams ir labs augums un atlētisks. Tas pats Dankans 16 gados, bet pirms tam bija peldēšana augsta līmeni startējis, tāpēc fiziskais arī bija. Jebkurš, kurš nodarbojies ar jebkādu sportu ir viegli pāriet uz citu.
Nu nu. Ja visu dzīvi esi spārdījis bumbu, tad tas nenozīmē, ka varēsi viņu vienlīdz labi mētāt.

Un kur nu vēl no peldēšanas pāriet uz basīti.

Teiksim tādu metienu kā Karijam nu nevar uztrenēt. Vai nu ir tas ņuhs vai nav. Un tie ņuhi jau izstrādājas jaunībā. Nevis 25 gadu vecumā izdomāsi - eu, es metīšu kā Karijs, vai būšu tik labs, kā Lebrons.