Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Nadals sesto reizi Parīzē uzvar Federeru un sasniedz 12. finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals sesto reizi Parīzē uzvar Federeru un sasniedz 12. finālu
Rodžers Federers un Rafaels Nadals. Foto: Reuters/Scanpix

11-kārtējais "French Open" čempions Rafaels Nadals (ATP 2.) pirmajā pusfinālā ar 6:3, 6:4, 6:2 pieveica 2009. gada čempionu Rodžeru Federeru (ATP 3.), kuru uzvarējis visos sešos "French Open" mačos un 14 no 16 cīņām uz māla seguma.

Liels vējš un apmācies laiks bija apstākļu kombinācija, kas Nadalam neļāva spēlēt tik iespaidīgi kā viņa iecienītajā saulainajā laikā, taču kārtējās uzvaras gūšana pret Federeru uz māla seguma arī šoreiz bija nenovēršams rezultāts. Nadalam vislielākās problēmas bija vidējā setā, kur viņam vajadzēja atspēlēt breiku un izturēt grūtu astoto geimu.

Federers 1. setā no 0:3 uzvarēja nākamajos divos geimos, bet ļoti ilgā sestajā geimā ar misēkli pie tīkla neizmantoja iespēju panākt izlīdzinājumu 3:3. Šajā geimā atspēlējis piecas breikbumbas, Federers padevās sestajai, iesitot tīklā ar "forehand". Federers vēlāk pie 2:5 savas serves geimā, piespiežot Nadalu izsist autā, atspēlēja setbumbu, bet Nadals pēc tam izservēja setu.

Nadals 2. seta otrajā geimā no 15:40 atspēlēja tikai pirmo breikbumbu, bet otrajā izsita labajā sānu autā. Federeram bija geimpunkts, lai iegūtu 3:0 pārsvaru, taču Nadals to nepieļāva, ar savu firmas sitienu iegriežot bumbiņu uz kreisās sānu līnijas. Jau esot atspēlējis divas breikbumbas, Federers trešo nespēja atvairīt, izpildot vāju "smešu", kuram Nadals atbildēja ar apvedošo sitienu.

Federers astotajā geimā uzņemšanā tika līdz "vienādi" un pāris epizodēs bija tuvu breikbumbas iegūšanai, taču kārtējo reizi tika apspēlēts ar apvedošajiem sitieniem. Nadals tobrīd tika līdz 4:4, bet Federers nākamajā geimā servi zaudēja no 40:0 pārsvara. Viņš breikbumbas izspēlē Nadalu izvilka pie tīkla ar "dropšotu", bet nespēja bumbiņu aizsist garām pie tīkla bijušajam pretiniekam. Nadals ar tādu sitienu nekļūdījās un drīz ar savu servi pabeidza setu.

Ja pirmajos divos setos Nadals sastapās ar sīvu pretestību, tad pēdējā setā uzvara gūta daudz vieglāk. Sets sākās ar Federera uzvaru savā serves geimā. Nadals uzvarēja nākamajos piecos geimos, līdz Federers, servējot pie 1:5, dabūja savu otro geimu.

Nadals Federeru uzvarēja pirmoreiz kopš 2014. gada "Australian Open" pusfināla. Šveicietim kopš tā laika bija piecas uzvaras pēc kārtas, visas gūstot uz "hard" seguma. Spēlējot uz māla, Nadals paredzami pārtrauca garo zaudējumu sēriju. Nadalam uz māla ir 14-2 pārsvars, ieskaitot perfektu 6-0 Parīzē, kur Nadals četras reizes uzvarējis finālā un divas reizes bijis pārāks pusfinālā.

Nadalam visu savstarpējo maču rēķinos ir 24-15 pārsvars, ieskaitot 10-3 "Grand Slam" turnīros. Nadala 10 gūtās uzvaras pret Federeru ir labākais rādītājs "major" turnīros, par vienu mazāk ir Novakam Džokovičam. Trešais labākais rezultāts ir divas uzvaras, tik daudz guvuši seši spēlētāji.

11-kārtējais čempions Nadals 12. reizi iekļuva "French Open" finālā, kas viņam būs 26. "Grand Slam" fināls. Federeram ir 30, bet 3. vietā ar 24 atrodas Džokovičs, kurš šodienas otrajā pusfinālā tiksies ar Dominiku Tīmu.

     [+] [-]

, 2019-06-07 17:50, pirms 5 gadiem
"Vidējā setā"... - īsta oriģinālisma rozīnīte...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-07 18:29, pirms 5 gadiem
marexs rakstīja: "Vidējā setā"... - īsta oriģinālisma rozīnīte...
Man vienmēr šķiet dīvaini, kad cilvēki autobusā, kuram ir 2 durvis, lūdz atvērt vidējās durvis.

     [+] [-]

, 2019-06-07 18:52, pirms 5 gadiem
cik var...?

  -1 [+] [-]

, 2019-06-07 19:24, pirms 5 gadiem
kā man patīk atkārtot - Nadals visu laiku labākais tenisists!

  -1 [+] [-]

, 2019-06-07 21:36, pirms 5 gadiem
Jaa,bet Nadalam mati krit aaraa