Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Tartu basketbola komandas budžets samazināsies četras reizes

Andrejs Siliņš

Tartu basketbola komandas budžets samazināsies četras reizes
Viens no Tartu līderiem pēdējo piecu sezonu laikā - Janars Talts
Foto: basket.ee

Igaunijas vicečempione basketbolā "University of Tartu" nākamajā sezonā plāno vairs komandai nepiesaistīt pieredzējušus vietējos basketbolistus un leģionārus, tā vietā spēlējot ar gados jauniem spēlētājiem, kas reāli mācās Tartu universitātē.

Tartu ierasti bijusi starp Igaunijas spēcīgākajām komandām un šopavasar, pēc vienas sezonas pārtraukuma, atgriezās finālā, kur gan bez ierunām atzina Tallinas "Kalev/Cramo" pārākumu (0-4). Baltijas līgā komanda izcīnīja trešo vietu, pusfinālā divu spēļu summā zaudējot "Jūrmalai".

Komandā šosezon bija četri leģionāri - lietuvieši Vītenis Čižausks un Juliuss Kazakausks, zviedrs Karls Engstrēms un amerikānis Stīvens Kuks. Tāpat vienībā spēlēja daži ļoti pieredzējuši igauņu spēlētāji, piemēram, Janars Talts, Tanels Soks un Kristjans Kitsings, kuri ir esošie vai bijušie Igaunijas izlases spēlētāji.

Aizvadītajā sezonā 26 reizes savulaik par Igaunijas čempioni kļuvušajam Tartu klubam budžets bija ap 800 000 eiro, bet no nākamās sezonas tas tikšot samazināts par četrām reizēm. Šosezon basketbola komanda radījusi Tartu akadēmiskajam sporta klubam zaudējumus 236 000 eiro apmērā.

"Lēmuma pieņemšanas laikā bija daudz emociju, bet šādā veidā turpināt nevaram. Iespējams, šāds lēmums bija jāpieņem pat ātrāk," norādīja Tartu universitātes kanclers Mēliss Luhts. "Mūsu basketbola skola strādā ļoti labi, bet tagad puišiem būs iespēja studēt un vienlaikus spēlēt lielajā komandā, kur līdz šim nebija vietas."

Šobrīd aktualizēts jautājums par iespējamo Latvijas un Igaunijas vīriešu basketbola čempionātu apvienošanu. Plašāk par to var lasīt šeit: Latvijas-Igaunijas čempionāts: strupceļa vai...

Izmantotie resursi:
Delfi Sport - Värsked spordiuudised Eestist ja...

     [+] [-]

, 2018-06-07 17:28, pirms 6 gadiem
Tiešām 800 000?!! Un tik knaps sniegums! Cik tad īsti bija LBL TOP4 komandām budžets?