Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimss: "Mums ir laba iespēja pagarināt sēriju"

Andrejs Siliņš

Džeimss: "Mums ir laba iespēja pagarināt sēriju"
Lebrons Džeimss un Kevins Durents
Foto: AP / Scanpix

"Viņam negāja metieni, bet viņš meta ar milzīgu pārliecību, un tajā brīdī spēle nosliecās mums par labu," pēc uzvaras pār Klīvlendas "Cavaliers" NBA finālsērijas trešajā spēlē sava komandas biedra Stefena Karija vienīgo trāpīto tālmetienu mačā izcēla Goldensteitas "Warriors" rezultatīvākais spēlētājs Kevins Durents.

"Rezervisti šajā sērijā nespēlē tik daudz, cik tas bijis iepriekš, bet tāpat rāda labu sniegumu. Šons [Livingstons] aizvada vienreizēju sēriju, Džordans Bels aizvadīja lielisku spēli, arī Džaveils Makgī nospēlēja teicami savās minūtēs. Mums ir dziļš soliņš, bet droši vien mums vajadzētu atgriezties pie sarunas par Kevinu Durentu," smējās Stīvs Kers. "Tas, ko viņš izdarīja, bija lieliski. Nedomāju, ka vēl kāds pasaulē varētu trāpīt dažus no tiem metieniem, ko trāpīja viņš."

Tāpat Kers bija priecīgs par Andrē Igudalas sniegumu, atgriežoties laukumā pēc vairāku spēļu izlaišanas: "Viņš spēlēja ļoti labi. Nebiju domājis viņam dot 22 minūtes. Lieta, kas viņu izceļ, ir tā, ka viņam nav vajadzīgas minūtes, lai iejusties ritmā, lai atgūtu formu. Pat tagad, kad nebija spēlējis divarpus nedēļas, viņš nenogura. Viņš ir vēl viens cilvēks, kurš var segt Lebronu [Džeimsu], kurš var visus nomierināt."

"Stefs no spēles iemeta trīs metienus no 16, bet, kā parasti, trāpīja svarīgu metienu. Pat tad, kad viņam neiet, viņš atrod veidus, kā svarīgos brīžos nospēlēt lieliski. Mums ir daudzi puiši, kuri var gūt punktus un šonakt viņi meklēja viens otru. Man kā trenerim tā ir diezgan patīkama greznība," turpināja Kers. "Nedomāju, ka Lebrons nogura, bet tas, ka Andrē šonakt varēja spēlēt, mums noteikti palīdzēja pret Lebronu. Tas mums ļāva saglabāt svaigumu. Lebrons tāpat katru spēli izdarīs savu darbu, taču Andrē spēlēšana ļāva atpūsties Kevinam, Dreimondam, Klejam."

Džeimss spēli noslēdza ar "triple-double" (33 punkti, 11 rezultatīvas piespēles, desmit atlēkušās bumbas), tomēr ar to nebija gana, lai izcīnītu panākumu. "Mēs nedrīkstam pieļaut kļūdas un cerēt, ka pretinieki paši zaudēs. Mums labāk jāizmanto savas iespējas, mums jābūt koncentrējušamies nepārtraukti, nav pieļaujama komunikācijas problēma, jo "Warriors" par katru kļūdu liks samaksāt. Protams, 48 minūšu laikā būs kļūdas, taču mēs nedrīkstam tās atļauties pieļaut daudz," maču komentēja Lebrons.

"Jūs man pagājušogad jautājāt, kas ir lielākā atšķirība starp "Warriors" komandām gadu iepriekš un tad. Kevins Durents. Viņš ir viens no labākajiem spēlētājiem, pret ko esmu spēlējis, viens no labākajiem, kāds šajā līgā jebkad bijis. Viņš ar savu augumu ir spējīgs izcili spēlēt ar bumbu, mest, kustēties, izveidot iespējas," pretinieku līderi slavēja Džeimss. "Šī cīņa man atgādina sēriju pret "Spurs", kad spēlēju Maiami. Tu vienkārši zini, ka pretinieki paši nezaudēs. Tu zini, ka par katru kļūdu, tev liks samaksāt. Tu nekad nevari atvilkt elpu. Ja tev pretī ir lieliski spēlētāji, kuri prot arī sekot līdzi spēlei, ir pārliecināti par spēli, tas palielina tavu stresa līmeni, jo zini, ka ik brīdi, kad gribēsi atvilkt elpu, tev par to liks samaksāt. Ir grūti, bet tā ir daļa no spēles un man šī daļa patīk."

"Mums bija iespējas, tāpēc šis noteikti ir smags zaudējums. Mums ir vēl viena iespēja pašu laukumā, kur šajā pēcsezonā esam spēlējuši diezgan labi. Mums ir laba iespēja pagarināt sēriju, bet tādā gadījumā jānospēlē visas 48 minūtes pret komandu, kas ir labākā komanda trešajās ceturtdaļās visā NBA. Un to viņi šoreiz atkal pierādīja. Tā kā spēlējām pirmo puslaiku un pēdējo ceturtdaļu, mums jānospēlē visu maču," recepti tam, lai sērija nebeigtos pēc ceturtā mača, skaidroja Džeimss.

Kevins Durents nevēlējās izcelt savu beigās trāpīto trīspunktnieku un norādīja, ka ievērojami svarīgāks bijis Stefena Karija vienīgais iemesties tālmetiens trīs minūtes pirms mača beigām. "Viņam negāja metieni, bet viņš meta ar milzīgu pārliecību, un tajā brīdī spēle nosliecās mums par labu," savu nostāju skaidroja Durents. "Bijām gatavi "Cavaliers" atbildei, tad Andrē izcēlās ar jauku danku."

"Nepārprotiet mani, katru reizi, kad trāpu metienu NBA, esmu priecīgs, bet, ar gadiem kļūstot vecākam, es mazāk izpaužu savas emocijas. Šajā līmenī trāpīt metienus ir ļoti grūti., es to saprotu. Tai pašā laikā zināju, ka tobrīd vēl spēle nebija beigusies. Savas karjeras laikā esmu pieredzējis trakas galotnes. Ja tev ir plus seši 25 sekundes pirms beigām, joprojām var notikt jebkas."

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo

     [+] [-]

, 2018-06-07 21:00, pirms 6 gadiem
Iguodala ar KD pēc kārtējā titula!
GO GSW!