Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Anglijas aizsargs Rouzs: "Man tika diagnosticēta depresija, neesmu par to stāstījis vecākiem"

Andrejs Siliņš

Anglijas aizsargs Rouzs: "Man tika diagnosticēta depresija, neesmu par to stāstījis vecākiem"
Denijs Rouzs
Foto: Reuters / Scanpix

Anglijas futbola valstsvienības aizsargs Denijs Rouzs īsi pirms Pasaules kausa finālturnīra sarunā ar medijiem atklājis, ka pēc savainojuma gūšanas un ģimenes traģēdijas cīnījies ar depresiju, turklāt par to nav pastāstījis saviem vecākiem.

"Nav noslēpums, ka Totenhemā man bija smags periods šajā sezonā. Tas mani noveda pie psihologa apmeklējuma un man tika diagnosticēta depresija, par ko neviens nezina," atklāts bija 27 gadus vecais "Tottenham Hotspur" futbolists Rouzs. "Neesmu par to stāstījis mammai un tētim, un viņi droši vien būs ļoti dusmīgi, izlasot šo [presē], bet līdz šim vēlējos to paturēt pie sevis."

2016. gada rudenī Rouzs parakstīja jaunu līgumu ar "Tottenham Hotspur" uz pieciem gadiem, taču sezonas vidū savainoja ceļgala saites un bija spiests ilgstoši ārstēties. Rouzs komandas treniņos atgriezās tikai šīs sezonas pirmajā pusē, kad bija izlaidis deviņus mēnešus.

"Mans onkulis sevi nonāvēja manas rehabilitācijas vidū, un arī tas lika depresijai vēl vairāk pieņemties spēkā. Ārpus laukuma bijuši vēl vairāki gadījumi: augustā rasisti pazemoja manu māti, par ko viņa bija ļoti dusmīga un sarūgtināta. Tad mājās ieradās cilvēks, kurš gandrīz trāpīja lodi sejā manam brālim," drosmīgu atklātību demonstrēja Rouzs. "Anglijas izlase bijusi mana glābēja, par to vēlos pateikties trenerim un medicīniskajam personālam. Bija ļoti smagi, bet kluba norīkotais ārsts un psihologs man ļoti palīdzēja saņemties."

"Mani varēja aizkaitināt ļoti ātri. Nevēlējos spēlēt futbolu, nevēlējos iziet rehabilitāciju," sacīja futbolists. "Viss sākās ar savainojumu. Man sākumā ieteica netaisīt operāciju. Nezinu, cik daudz tablešu dzēru, cik daudz injekciju veicu, lai būtu formā. Četrus mēnešus vēlāk man bija jāveic operācija. Komanda spēlēja labi, es pats spēlēju labi, Tas bija smagi, un tad arī viss sākās."

Šajā laikā Rouzs publiski kritizēja klubu gan par pārāk zemo atalgojumu jau esošajiem spēlētājiem, gan par jaunu spēlētāju piesaisti, norādot, ka klubam vajadzētu iegādāties labi zināmus futbolistus, nevis tādus, kuri jāmeklē "Google". Vēlāk gan Rouzs atvainojās, un tagad vairs nevēlējās ieslīgt šajā jautājumā: "Lietas tika pateiktas, lietas notika aizkulisēs, tāpēc nevēlos neko par to vairs teikt, citādi atkal tikšu par to sodīts."

Anglijas izlases rindās Rouzs debitēja 2014. gadā, bet neilgi pēc tam viņu uzrunāja arī Jamaikas federācija, piedāvājot pārstāvēt savu radinieku dzimteni Jamaiku. Vēl pirms tam, 2012. gadā, Rouzs pārstāvēja Lielbritāniju Londonas olimpiskajās spēlēs. Pasaules kauss būs pirmais finālturnīrs, kurā Rouzs piedalīsies. Līdz šim izlasē aizsargs aizvadījis 17 mačus.

Izmantotie resursi:
BBC

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja