Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis izstājas no turnīra Čehijā un zaudēs Latvijas pirmās raketes godu

Rolands Eliņš

Gulbis izstājas no turnīra Čehijā un zaudēs Latvijas pirmās raketes godu
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Kā liecina „Challanger” līmeņa tenisa turnīra „Czech Open” organizatoru sniegtā informācija, Latvijas tenisists Ernests Gulbis vēdera savainojuma dēļ ir izstājies un otrās kārtas maču pret Tomiju Robredo neaizvadīs.

Ernests Gulbis pēc izstāšanās no „French Open”, kur pirmajā kārtā netika galā ar Marinu Čiliču, ieguva „wild card” dalībai turnīrā Prostejovā. Pirmajā kārtā viņš ar 6:4, 6:2 pieveica slovāku Norbertu Gombosu, bet rītdien bija paredzēts mačs pret spāņu veterānu Tomiju Robredo.

Šī spēle tomēr nenotiks, jo Gulbis ir izstājies no turnīra, vēstīts sacensību mājaslapā, un Robredo jau iekļuvis nākamajā kārtā. Gulbis jau iepriekš šogad izlaidis vairākus turnīrus dažādu traumu dēļ.

Līdz ar Gulbja izstāšanos skaidrs kļuvis fakts, ka nākamnedēļ, pēc „French Open” beigām, Latvijai būs jauna vīriešu tenisa pirmā rakete. Gulbis aizvadītajā nedēļā par „French Open” pirmās kārtas nepārvarēšanu un Prostejovas pirmās kārtas uzvaru kopā nopelnīja 20 ATP ranga punktus, taču viņam dzēsīsies pagājušajā gadā Parīzē iegūtie 180 punkti. Gulbim būs 70 ATP ranga punkti un vieta pirmā piecsimtnieka beigās, kamēr Miķelis Lībietis ar 79 punktiem būs apmēram 30 vietas augstāk.

Jāpiemin, ka arī Lībietis neaizvada nebūt ne savu iespaidīgāko sezonu un viņš 2017. gadā nopelnījis tikai četrus ATP punktus – piecreiz mazāk nekā Gulbis pēdējās divās nedēļās, taču tāpat apsteigs viņu nākamajā ranga izdevumā. Ja Gulbim būtu izdevies rīt uzvarēt Robredo, viņš iegūtu vēl desmit punktus un šādu scenāriju novērstu.

Gulbis tik zemu ATP rangā kā tā nākamajā izdevumā nebūs noslīdējis kopš 2005. gada, kad vēl tikai sāka savu ceļu profesionālajā tenisā, bet pēc tam vairāk nekā desmit gadus bija Latvijas pirmās raketa goda īpašnieks.

Izmantotie resursi:
UniCredit Czech Open - ATP CHALLENGER TOUR,...

  -3 [+] [-]

, 2017-06-07 01:03, pirms 7 gadiem
Beidzot pensijā?

  +4 [+] [-]

, 2017-06-07 01:08, pirms 7 gadiem
nu švaki tie mūsu puiši

     [+] [-]

, 2017-06-07 01:09, pirms 7 gadiem
Gulbīti, gulbīti, kustini kājiņas - ved mani uz laimīgo zemi!

  +5 [+] [-]

, 2017-06-07 01:16, pirms 7 gadiem
Drīz jau Latvijā varēs - teikt - kuru te interesē kaut kāds vīriešu teniss? (sakarā ar Ostapenko un Sevastovas panākumiem) - smejos - man tā agrāk teica par sieviešu tenisu. A kāpēc izstājās - trauma?

  -3 [+] [-]

, 2017-06-07 01:37, pirms 7 gadiem
besis

  -2 [+] [-]

, 2017-06-07 05:15, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Drīz jau Latvijā varēs - teikt - kuru te interesē kaut kāds vīriešu teniss? (sakarā ar Ostapenko un Sevastovas panākumiem) - smejos - man tā agrāk teica par sieviešu tenisu. A kāpēc izstājās - trauma?
Smejies vai nesmejies bet tā ir! Sieviešu teniss Latvijā vēl nebijušos augstumos bet kas ar to putnēnu godīgi sakot pie vienas vietas!

  -2 [+] [-]

, 2017-06-07 05:20, pirms 7 gadiem
tūlit gaudotāji gaudos ka gulbis vēl pacelsies un ir talants...
neviens talantīgs tenisists ,ari jebkurš sportists nenolaižas tik zemu...
talanti beidz aktīvās sporta gaitas savlaicigi...talantus atceras gadiem ilgi,šito "talantu" jau tenisa pasaule sen aizmirsusi...
dažas haļavas un mazu brīdi bija augšgalā...
salidziniet ar Sevastovu...beidza spēlēt,atgriezās un ir 20-niekā...
Slēpts komentārs: furios

  -1 [+] [-]

, 2017-06-07 08:06, pirms 7 gadiem
Vēdera trauma? kas tas tāds?! Ja pļutka, tad tā arī raxtiet. Cerams, ka ne aknas...

  -3 [+] [-]

, 2017-06-07 08:23, pirms 7 gadiem
Tā vien izskatās, ka čalis nokavēja mirkli, kad vajadzēja pielikt punktu.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-07 08:33, pirms 7 gadiem
Riepu jau nu Ērnijs no malas izskatās uzaudzējis. Tā kā nebrīnos, ka zem tās paslēpto muskuli var arī savilkt.

  +4 [+] [-]

, 2017-06-07 08:52, pirms 7 gadiem
cesinieks777 rakstīja: tūlit gaudotāji gaudos ka gulbis vēl pacelsies un ir talants...
neviens talantīgs tenisists ,ari jebkurš sportists nenolaižas tik zemu...
talanti beidz aktīvās sporta gaitas savlaicigi...talantus atceras gadiem ilgi,šito "talantu" jau tenisa pasaule sen aizmirsusi...
dažas haļavas un mazu brīdi bija augšgalā...
salidziniet ar Sevastovu...beidza spēlēt,atgriezās un ir 20-niekā...
Kādi gaudotāji, ko tu te muldi? Tu tak pats gaudo! Tik daudz muļķības vienā komentārā sarakstīt ir jāspēj. Pirmkārt,tie,kas saka,ka Gulbis pacelsies,ir optimisti,nevis gaudotāji. Otrkārt,talants viņš ir un paliks neatkarīgi no tā, kā brūnbikši-aptirseeji viņu apliks, jo tieši talants un tā brīža meistarība ļāva viņam tikt līdz TOP10 un nevis kaut kāda haļava. Visa Latvija un puse Eiropas tobrīd bija starā par viņa baudāmo spēli,jo atšķirībā no viena otra cita augšgala tenisista spēlēja viņš patiešām efektīgi un interesanti. Atceros, kā Valmierā Deivisa kausa laikā fanu (???) pulki viņu lenca tā, ka ne atkauties, un viņš visiem, gan lieliem, gan maziem ilgi un pacietīgi dalīja autogrāfus.(vai tik tu arī starp viņiem nebiji?) Treškārt,ja jau Gulbja nolaišanās līdz 500 vietai ir tik zemu,kā neviens sportists neatļaujas, tad ko spēlē visi tie tūkstoši,kas ir zem viņa? 😁 Ceturtkārt, tam,cik ilgi kurš izdomā aktīvi spēlēt, nav nekāds sakars ar talantu. Piektkārt,ko teiksi tu un citi gaudotāji-nolicēji,ja Gulbis sastrādās mazo brīnumu un tomēr pacelsies kaut vai līdz 100niekam? Sestkārt, man patīk skatīties, kā Gulbis ar visu savu 500to vietu ir tik augstu virs sportacentra komentētāju-tirseeju galvām, ka tas viņu pilnīgi un galīgi nesatrauc.
Nomazgājiet brūno smirdīgo krāsu no savām klaviatūrām un lai mums viesiem saulaina diena!

  +2 [+] [-]

, 2017-06-07 09:04, pirms 7 gadiem
Žēl, ļoti ļoti žēl!

Atceros fantastiskās spēles pret Federeru, Džokoviču, Mareju utt....
Šķiet, ka Ernestam vairs absolūti nav motivācijas kaut ko darīt! Meitene pie sāniem ir, piķis arī ir, var atpūsties. Tikai žēl, ka šādā veidā ir izniekojis savu talantu

  -4 [+] [-]

, 2017-06-07 10:19, pirms 7 gadiem
Varēs turpināt dzert. Talants...

  +3 [+] [-]

, 2017-06-07 10:22, pirms 7 gadiem
Neviens neko nezina, bet kaut ko pļūtī. Uzspēlējiet paši ar iekaisušu plaukstas locītavu, plecu vai kādu citu traumu. Ja hokejā vai futbolā tas iet cauri, tenisā par to var aizmirst. Un, pat ja viņš vairs negrib spēlēt, vai viņš kādam ir parādā. Lai cilvēks dzīvo savam priekam. Protams, žēl, ka nav vairs maču ar varenajiem, bet, ja Ernests pats vēlēsies, viņš atgriezīsies Top 100. Prozit!

  +3 [+] [-]

, 2017-06-07 10:34, pirms 7 gadiem
XXL bigfoot rakstīja: Kādi gaudotāji, ko tu te muldi? Tu tak pats gaudo! Tik daudz muļķības vienā komentārā sarakstīt ir jāspēj. Pirmkārt,tie,kas saka,ka Gulbis pacelsies,ir optimisti,nevis gaudotāji. Otrkārt,talants viņš ir un paliks neatkarīgi no tā, kā brūnbikši-aptirseeji viņu apliks, jo tieši talants un tā brīža meistarība ļāva viņam tikt līdz TOP10 un nevis kaut kāda haļava. Visa Latvija un puse Eiropas tobrīd bija starā par viņa baudāmo spēli,jo atšķirībā no viena otra cita augšgala tenisista spēlēja viņš patiešām efektīgi un interesanti. Atceros, kā Valmierā Deivisa kausa laikā fanu (???) pulki viņu lenca tā, ka ne atkauties, un viņš visiem, gan lieliem, gan maziem ilgi un pacietīgi dalīja autogrāfus.(vai tik tu arī starp viņiem nebiji?) Treškārt,ja jau Gulbja nolaišanās līdz 500 vietai ir tik zemu,kā neviens sportists neatļaujas, tad ko spēlē visi tie tūkstoši,kas ir zem viņa? 😁 Ceturtkārt, tam,cik ilgi kurš izdomā aktīvi spēlēt, nav nekāds sakars ar talantu. Piektkārt,ko teiksi tu un citi gaudotāji-nolicēji,ja Gulbis sastrādās mazo brīnumu un tomēr pacelsies kaut vai līdz 100niekam? Sestkārt, man patīk skatīties, kā Gulbis ar visu savu 500to vietu ir tik augstu virs sportacentra komentētāju-tirseeju galvām, ka tas viņu pilnīgi un galīgi nesatrauc.
Nomazgājiet brūno smirdīgo krāsu no savām klaviatūrām un lai mums viesiem saulaina diena!
labi teikts. Bet to jau esmu sapratis, ka "diskusijas" ar šaurpierītēm par šo lietu ir bezjēdzīgas, jo viņiem šādā veidā visdrīzāk ir liela vēlme kompensēt savas problēmas, tad nu ar baudu lec virsū un knābā to, kuru piemeklē kādas neveiksmes

  +5 [+] [-]

, 2017-06-07 10:43, pirms 7 gadiem
Spēlē vai nespēlē, bet viņš tāpat ir starp zināmākajiem Latvijas sportistiem pasaulē un to ir panācis ar darbu! Uzskatu, ka viņš arī ir pašreiz zinošākais par tenisu Latvijā un var dot lielu ieguldījumu tenisā Latvijā, ja vien to gribēs!

  +4 [+] [-]

, 2017-06-07 10:48, pirms 7 gadiem
Ja Gulbim būtu Ostapenko attieksme...mēs visdrīzāk runātu vismaz par top 5

  +5 [+] [-]

, 2017-06-07 11:10, pirms 7 gadiem
Alpaville rakstīja: Smejies vai nesmejies bet tā ir! Sieviešu teniss Latvijā vēl nebijušos augstumos bet kas ar to putnēnu godīgi sakot pie vienas vietas!
Jā, jā sākās.. Kad viņš ir slavas zenītā un spēlē RG 1/2 visi no biksēm lec ārā, bet tagad jau vienalga kas ar viņu. Pretīgi..

  -2 [+] [-]

, 2017-06-07 11:13, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Neviens neko nezina, bet kaut ko pļūtī. Uzspēlējiet paši ar iekaisušu plaukstas locītavu, plecu vai kādu citu traumu. Ja hokejā vai futbolā tas iet cauri, tenisā par to var aizmirst. Un, pat ja viņš vairs negrib spēlēt, vai viņš kādam ir parādā. Lai cilvēks dzīvo savam priekam. Protams, žēl, ka nav vairs maču ar varenajiem, bet, ja Ernests pats vēlēsies, viņš atgriezīsies Top 100. Prozit!
Ak naivulis, ar gribēšanu vien nepietiks, ņemot vērā to, cik daudz viņš traumējās pēdējos pāris gadus + jaunāks viņš nepaliek. Prozit!

  +6 [+] [-]

, 2017-06-07 11:13, pirms 7 gadiem
Gulbi, nepadodies! Spēlē tenisu tālāk! Uzvari vai zaudē, bet nekad nepadodies.

     [+] [-]

, 2017-06-07 12:43, pirms 7 gadiem
flipsider rakstīja: Pārāk daudz gribat no pirmatklājējiem! Atceramies, kas bija teniss Latvijā pirms Gulbja!
un pēc Gulbja būs turpat kur pirms

     [+] [-]

, 2017-06-07 12:52, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: un pēc Gulbja būs turpat kur pirms
Neredzi sieviešu tenisa rezultātus?
Vai zināji, ka Islandes sieviešu futbola izlase sāka gūt panākumus pirms vīriešiem?
Islandes futbola izlase spēlēja EČ- 2009!