Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Metalurga" treneris Kalašņikovs: "Mazākumā uzbrukām bīstamāk"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Metalurga" treneris Kalašņikovs: "Mazākumā uzbrukām bīstamāk"
Oļegs Blagonadeždins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Pēc vakar notikušās Virslīgas 13. kārtas pirmās spēles, kurā "Spartaks" savā laukumā nospēlēja neizšķirti ar "Liepājas metalurgu" (2:2), abu komandu treneri atzīmēja to, ka nevienādos sastāvos labāk izskatījās Liepājas komanda.

"Metalurga" treneris Dmitrijs Kalašņikovs: "Spēli var iedalīt divās daļās – līdz noraidījumam un pēc tā. Tas var šķist dīvaini, bet mazākumā uzbrukām pat bīstamāk nekā pilnā sastāvā. Kad pārkārtojāmies un spēlējām ar diviem uzbrucējiem, Vladimirs Kamešs ar Robertu Savaļnieku labi saspēlējās. Kamešs pat varēja beigās izraut uzvaru.

"Spartakam" ir individuāli spēcīgi futbolisti visās līnijās, bīstami leģionāri. Šķita, ka varēsim uzvarēt, taču ielaidām neloģiskus vārtus. Jā, beigās paveicās, ka pretinieks nerealizēja "pendeli". Uzskatu, ka nebijām pelnījuši zaudēt. Protams, ka ar rezultātu neesmu apmierināts, jo bijām atbraukuši pēc uzvaras, taču rezultāts ir likumsakarīgs. Tabulā uz leju nekrītam, taču īpaši uz augšu arī diemžēl netiekam."

"Spartaka" galvenais treneris Oļegs Blagonadeždins: "Pēc parādītās spēles neviena komanda nebija pelnījusi zaudēt. Piekrītu kolēģim, ka "Metalurgs" mazākumā nospēlēja labāk. Tas arī mūs izsita no sliedēm, būtu labāk palikuši spēlēt 11 pret 11. Viesi mazākumā labāk koncentrējās. Ja nebūtu spēles beigās "pendeles" gadījuma, priecātos par neizšķirtu, taču tagad ir tāda sajūta, ka divus punktus zaudējām. Taču no otras puses – Kamešam beigās bija laba iespēja."

Vakardienas spēlē savainojumus guva vērtīgi abu komandu spēlētāji. Viktoram Morozam ir kājas priekšējā muskuļa savainojums, savukārt Valērijam Afanasjevam ir sasists labais ceļgals. Kā norādīja Kalašņikovs, malējā pussarga savainojums neizskatās pārāk nopietns, jo ir ārējs.

Blagonadeždins bija apmierināts ar Konstantīna Budilova paveikto centra aizsarga pozīcijā: "Kopumā nospēlēja cienīgi. Jā, bija dažas nelielas kļūdiņas, taču esmu apmierināts ar viņa sniegumu. Jau pirms sezonas viņu iespēlējām šajā pozīcijā, apzinoties, ka ar laiku diskvalifikāciju vai savainojumu dēļ var nākties viņu izmantot aizsardzībā, kur jau šosezon ir spēlējis labajā malā."

Visi četri vārti tika gūti ar galvu. Abi treneri uzskata, ka tas ir laba uzbrukuma, nevis sliktas aizsardzības nopelns, jo tika izpildītas lieliskas piespēles.

"Tas, ka paši iesitām divus vārtus ar galvu, nav pārsteigums. Pie tā strādājam treniņos, mums ir spēlētāji, kuri var to izdarīt. Zinājām, ka viņiem nebūs Antona Jemeļina, tāpēc mums radīsies labas iespējas izmantot savus trumpjus. Savukārt ielaistie vārti gan apbēdina, jo "Spartakam" nav tik daudz garu futbolistu, pie tam iesita ne pats garākais spēlētājs Davids Kortess," sacīja Kalašņikovs.

Liepājnieku treneris negribēja kritizēt Mindaugu Baguži par viņa neveiklo noraidījumu: "Tā bija spēles situācija, kādas gadās. Nostrādāja instinkts, jo Bagužis domāja, ka pretinieks aizbēgs, izveidojot bīstamu uzbrukumu. Tāpēc arī apturēja bumbu ar roku, pat nedomājot, ka viņam jau ir viens brīdinājums. Iespējams, vainīgs slidenais laukums. Varēja redzēt, ka viņš paslīdēja. Vairāki futbolisti sūdzējās, ka viņiem slīd kājas."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-07 10:35, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: Ha ha! LM gandrīz ierija zāģi no Spartaka ...! Spartaks - vicečempions!
Ko smejies?
Pats īpaši nebiji apmierināts pēc treimaņa tiesātā mača Spartaks-Daugava 2-2!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-08 01:19, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: Ha ha! LM gandrīz ierija zāģi no Spartaka ...! Spartaks - vicečempions!
Skaties,ka Spartakam uz sezonas otro pusi neaptrūkstas spēlētāju...