Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Dienvidamerikas čempione "Flamengo" vērienīgās pārbaudēs atklāj 38 saslimušos

Agris Suveizda

Dienvidamerikas čempione "Flamengo" vērienīgās pārbaudēs atklāj 38 saslimušos
"Flamengo" komanda. Foto: Reuters/Scanpix

Riodežaneiro futbola klubs "Flamengo", kas iepriekšējā gadā triumfēja gan Brazīlijas, gan Dienvidamerikas sacensībās, pavēstījis par masiera pāragru aiziešanu mūžībā pēc saslimšanas ar Covid-19.

68 gadus vecais Žoržs Luiss Dominguss jeb Žoržinju klubā pavadīja gandrīz 40 gadus un "Flamengo" strādāja arī 1981. gadā, kad klubs Starpkontinentālajā kausa izcīņā sakāva Anglijas "Liverpool" (3:0). Žoržinju inficējās ar Covid-19, un slimības komplikāciju laikā viņam apstājās sirds.

Vēl pirms kluba masiera nāves "Flamengo" veica vērienīgas Covid-19 pārbaudes, no 30. aprīļa līdz 3. maijam pārbaudot visus kluba darbiniekus un viņu tuviniekus. Kopumā no 293 pārbaudēm pozitīvas bija 38 jeb gandrīz 13%, ieskaitot arī asimptomātiskos gadījumus. Tāpat 11 personām atklāta antivielu klātbūtne. 25 no 38 pozitīvajiem gadījumiem bijuši darbinieku un spēlētāju ģimenes locekļiem. No futbola pirmās komandas saslimuši trīs spēlētāji, bet vēl diviem atklāta antivielu klātbūtne. Jau marta vidū inficēšanās ar Covid-19 tika atklāta "Flamengo" galvenajam trenerim Žoržam Žezušam, taču drīz pēc tam viņam analīzes bija negatīvas, un treneris atgriezās Portugālē.

Tāpat "Flamengo" pandēmijas radītās dīkstāves dēļ pavēstījusi, ka spēlētāji piekrituši maijā un jūnijā saņemt par 25% mazāku algu. Pagājušajā gadā "Flamengo" ar 90 punktiem 38 spēlēs pārliecinoši triumfēja Brazīlijas čempionātā, par 16 punktiem apsteidzot "Santos" un "Palmeiras", bet "Copa Libertadores" finālā ar 2:1 izrāva uzvaru pār Argentīnas "Boca Juniors", abus vārtus gūstot mača izskaņā.

Brazīlijā, kurā dzīvo vairāk nekā 210 miljoni iedzīvotāju un kas pēc iedzīvotāju skaita ir sestā lielākā valsts pasaulē, reģistrēti 127,4 tūkstoši saslimšanas gadījumu un 8,6 tūkstoši nāves gadījumu, reģistrēto gadījumu skaitam ievērojami pieaugot kopš aprīļa otrās puses.

Izmantotie resursi:
https://www.flamengo.com.br/noticia...
https://www.flamengo.com.br/noticia...