Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Andrejs Gražulis: "Uzvarēt Kurzemes derbijā ir gods!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Andrejs Gražulis: "Uzvarēt Kurzemes derbijā ir gods!"
Andrejs Gražulis saņem Swedbank LJBL U19 čempionāta vērtīgākā spēlētāja balvu
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Sezonu trenējoties lielās komandas sastāvā, esmu daudz ieguvis un kļuvis spēcīgāks. Visās trīs finālspēlēs Rīgā varēju vienlīdz labi noskriet, tas vien ir labs radītājs," izcīnot Latvijas čempiona titulu Swedbank LJBL U19 čempionātā, teica basketbola kluba "Ventspils" spēlētājs Andrejs Gražulis (202/1993/Ventspils "Spars"/Jēkabpils).

No Kokneses nākušais spēlētājs U19 finālturnīrā Rīgā bija neapturams, vienlīdz labi nospēlējot trīs dienas pēc kārtas. Gražuļa rādītāji ir iespaidīgi – vidēji 37:38 minūtēs gūti 24,0 punkti, izcīnītas 23,3 bumbas zem groziem, izdarītas 1,7 rezultatīvas piespēles un bloķēti 3,7 pretinieku metieni.

Pusfinālā ar trešo numuru izliktie ventspilnieki uzvarēja pakāpienu augstāk esošos BJBS “Rīga” spēlētājus. Finālā tika apspēlēti principiālie konkurenti - Artūra Štālberga vadītie liepājnieki. Uzvara ar 62:49 (20:14, 15:9, 11:15, 16:11). Gražulim 23+24 un finālturnīra vērtīgākā spēlētāja atzinība.

“Finālā gribējām nospēlēt sevišķi labi. Kurzemes derbijs, spēles starp Liepāju un Ventspili – tas ir gods. Mums bija jāpierāda, ka esam labāki,” uzreiz pēc apbalvošanas ceremonijas teica laimīgais Gražulis, pa ceļam uz ģērbtuvēm saņemot daudzus apsveikumus, tai skaitā no BK “Ventspils” ģenerālmenedžera Ralfa Pleinica. “Pret liepājniekiem tradicionāli spēlējam regulārājā sezonā, taču uz to spēļu rezultātiem nav jāskatās, jo U19 finālos var notikt viss. Ir tikai viena spēle un, lai tiktu augstāk, tajā jāuzvar.”

Ventspils komandas regulāri ir U19 čempionāta favorītu lokā, taču sīvajā junioru čempionāta konkurencē līdz titulam aizsniegties nav viegli. Gražulis to trenera Raita Silarāja vadībā paveica pirmo reizi.

“Pēdējā spēle jaunatnes līgā, pēdējais gads un pirmais čempiona tituls. Jūtos ļoti labi, jo katru gadu izdevās kāpt augstāk. Pirms gada bijām trešie, 2010. gadā palikām astotajā vietā, tāpēc šoreiz motivācija bija īpaša. Labāko spēli parādījām pusfinālā pret BJBS “Rīga” komandu. Laukumā atstājām visu un bijām iztukšoti. Par laimi, svētdien visiem izdevās saņemties.”

Dažas stundas vēlāk Gražulis jau gatavojās Latvijas Basketbola līgas pirmajai finālspēlei pret “VEF Rīga”. Lielajā klubā iegūtais rūdījums palīdzējis labi nostartēt jaunatnes finālos.

“Sezonas laikā savā vecuma grupā netrenējos. Visas nodarbības aizvadīju BK “Ventspils” sastāvā, uz diviem trim treniņiem kopā savācāmies tikai pirms fināliem. Rezultāts ir pozitīvs, jo esmu daudz ieguvis lielajā komandā. Izdevies daudz pielikt spēka ziņā, labi pastrādājis fiziskās sagatavotības treneris. Visās trīs spēlēs varēju vienlīdz labi noskriet.”

Jaunais spēlētājs, ka daudz mācījies no saviem vecākajiem kolēģiem. “Mani labākie sparingpartneri Ventspilī ir Artūrs Bērziņš un Sems Vilards. Attieksmes ziņā varu mācīties no visiem. Redzu, kas nepieciešams, lai komanda būtu saliedēta.”

Gražulis uzskata, ka tālāk jāiet soli pa solim. “Nākamais uzdevums ir pabeigt Ventspils ģimnāziju. Tā ir mana galvenā prioritāte, par tālāko domāšu pēc tam. Zinu, ka esmu U20 izlases kandidātos. Lai iekļūtu sastāvā, būs daudz jāstrādā, jo priekšā ir spēcīgi puiši. Visu noteiks paša paveiktais.”

  +2 [+] [-]

, 2012-05-07 23:36, pirms 12 gadiem
Vētra jau varēja uz pēdējām minūtēm uzlaizt!

  +3 [+] [-]

, 2012-05-08 11:25, pirms 12 gadiem
Grazulis ir Kokneses nezvers!