Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LU izšķirošā iespēja ielauzties play-off zonā, nepieciešams +7 Jēkabpilī

Emils Ozerinskis

LU izšķirošā iespēja ielauzties play-off zonā, nepieciešams +7 Jēkabpilī
Linards Jaunzems
Foto: Māris Greidāns

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā 7. aprīlī norisināsies trīs spēles. Kamēr līgas televīzijas translāciju partneris par dienas centrālo maču izvēlējies spēli starp "Ventspili" un "Ogri", izšķirošā cīņa par vietu izslēgšanas spēlēs norisināsies Jēkabpilī vietējā komanda cīnīsies ar "Latvijas Universitāti".

17:00 "Jēkabpils" - "Latvijas Universitāte"
"Lūšu" laukumā norisināsies izšķirošā cīņa par priekšrocībām iekļūšanai izslēgšanas spēlēs. Vēl pēc šī mača katrai no sestās vietas pretendentēm paliks pa kādai spēlei līdz regulārās sezonas noslēgumam, tomēr tajās visās pretī stāsies turnīra līdervienības, kas visticamāk uzvaras nevienai no sestās vietas tīkotājām nedāvinās.

"Jēkabpils" šodienas uzvaras gadījumā spers ļoti platu milzīgu pretī sestajai pozīcijai, jo tādējādi "lūši" kļūs neaizsniedzami studentiem, tiekot pie devītās uzvaras sezonā. Tādā situācijā jēkabpiliešus no sestās vietas var izgrūst tikai "Betsafe/Liepāja", kurai jāuzvar vismaz viena no divām atlikušajām spēlēm pret "Jūrmalu".

"Latvijas Universitātes" pozīcija ir nedaudz sarežģītāka. Uzvarot studentiem, visām trīs sestās vietas pretendentēm būs vienlīdzīga sezonas bilance un neizšķirsts savstarpējās spēlēs, katrai pret katru uzvaras un zaudējumus dalot līdzvērtīgās daļās - divas uzvaras un divi zaudējumu. Līdz ar to, ja pie uzvaras tiks Gunta Endzela komanda, būs jāsāk skaitīt savstarpējie punkti. Šobrīd vislabākajā situācijā ir "Jēkabpils" ar +10. "Latvijas Universitātes" punktu attiecība ir -2, bet "Betsafe/Liepājai" tā ir -8. Tādēļ LU izdevīgam scenārijam nepietiek tikai ar uzvaru, bet nepieciešams gūt panākumu ar vismaz septiņu punktu pārsvaru, lai trīs komandu savstarpējā turnīrā izvirzītos vadībā.

Sanda Buškevica trenētās "Jēkabpils" galvenais uzbrukuma veidotājs ir lietuvietis Dominiks Domarks, kurš vidēji gūst 14,5 punktus un izdala 4,6 rezultatīvas piespēles komandas biedriem. Savukārt horvātu uzbrucējs Domagojs Samačs statistikā trīs aizvadītās spēlēs vidēji sakrājis 11,7 punktus un septiņas bumbas zem groziem.

"Latvijas Universitātes" rindās komandas līdera lomu šosezon uzņēmies Linards Jaunzems ar vidēji 15,9 gūtiem punktiem un 6,4 izcīnītām bumbām zem groziem. Savukārt galvenais spēles diriģents ir Renārs Birkāns, kuram vidēji 12,4 punkti un 5,5 rezultatīvas piespēles.

17:00 "Ventspils" - "Ogre"
Roberta Štelmahera trenētā BK "Ventspils" vairs nevar justies droši par pirmās pozīcijas nosargāšanu regulārā čempionāta noslēgumā. Kurzemniekiem jau uz papēžiem min melnā nāve. Tieši cīņā starp Rīgas VEF un "Ventspili" pēc nedēļas izšķirsies pamatturnīra uzvarētāju liktenis. Tomēr šodien Ventas krastā viesosies Artūra Visocka-Rubeņa trenētā "Ogres" komanda, kura sezonas laikā jau vienreiz spējusi uzveikt turnīra tabulas līdervienību.

Kamēr kurzemnieku liktenis cīņā par pozīciju pirms izslēgšanas spēlēm vēl karājas gaisā, "Ogrei" jau ir diezgan liela skaidrība par tuvāko nedēļu notikumiem. Tikai ļoti sekmīgs ogrēniešu sezonas noslēgums un fatāls "Jūrmalas" fiasko var ļaut Daugavas krastā esošajai komandai pakāpties uz trešo vietu. Objektīvi ogrēniešiem regulāro sezonu jānoslēdz ceturtajā pozīcijā, kas jau šobrīd var sākt ļaut domāt par risinājumiem gaidāmajā ceturtdaļfināla sērijā pret "Valku/Valgu".

"Ventspils" sastāvu sezonas laikā no pārrobežas pastiprinājušais Roberts Freimanis savu pozīciju starp līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem pamazām zaudējis, "Ventspils" rindās aizvadītajās spēlēs vidēji gūstot 8,3 punktus un izcīnot 3,9 bumbas zem groziem. Savukārt kurzemnieku pēdējais papildinājums ukrainis Deniss Ikovļevs bijis samērā neizteiksmīgs, līdzšinējās cīņas gūstot piecus punktus un savācot 3.5 bumbas.

"Ogres" sastāvā interesanti būs pavērot Artūra Bērziņa sniegumu, kurš pievienojās savas dzimtās pilsētas komandai pēc praktiski visas sezonas pavadīšanas ventspilnieku pieteikumā, tomēr ne mačā nespēlējot. "Ogres" rindās spēja uzbrucējs pamanījies līdz šim sakrāt 8,7 punktus un piecas bumbas zem groziem.

Šo spēli translēs kanāls "Best4Sport TV".

17:00 "Valka/Valga" - "Jūrmala"
Kristapa Zeida vadītā "Valka/Valga" šodien aizvadīs pēdējo spēli Latvijas čempionāta regulārajā sezonā. Par savu piekto vietu valcēnieši var justies pilnīgi droši, jo to neviena no turnīra tabulā zemāk esošajām komandām apdraudēt nevar. Tādēļ šīsdienas cīņa pret Baltijas Basketbola līgas sudraba medaļas ieguvējiem būs laba pārbaudes spēle, lai notestētu savu varēšanu uz Latvijas čempionāta medaļu kandidātu fona. Arī "Jūrmalai" itkā neko daudz šajā cīņa nevajag un savu iespaidu uz spēles kvalitāti var atstāt morālai nogurums pēc Baltijas līgas fināla.

Abas komandas savstarpējo spēku nav samērojušas kopš novembra beigām, kad Daugavas sporta namā Mārtiņa Gulbja komanda guva virsroku ar sešu punktu starpību - 74:68. Toreiz jūrmalniekiem 15 punktus guva Haralds Kārlis, bet pretinieku rindās par punktu mazāk Egertam Halleram.

Pēc "Valkas/Valgas" līdera Freimaņa pāriešanas uz "Ventspili", komandas labākā punktu guvēja lomu uzņēmies igaunis Hallers, kuram LBL sezonā vidēji 11,1 punkts, realizējos trejačus ar 41% precizitāti. Savukārt Freimaņa tiešais aizstājējs Māris Ziediņš vidēji gūst 10,9 punktus un sagrābj 7,1 bumbu zem groziem.

"Jūrmalas" rindas no LBL 2. divīzijas papildinājušais Dāvis Klegeris savā debijas spēlē Mārtiņa Gulbja komandā sakrāja 21 punktu un piecas rezultatīvas piespēles. Savukārt groza apakšā Andreja Šeļakova rādītāji sasniedz 10,6 punktus un sešas atlēkušās bumbas.

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.BK Ventspils22291.7%
2.VEF Rīga18290.0%
3.BK Jūrmala18578.3%
4.BK Ogre17868.0%
5.Valka/Valga6940.0%
6.BK Jēkabpils81929.6%
7.Betsafe/Liepāja81929.6%
8.Latvijas Universitāte71926.9%
9.Valmiera/Ordo42513.8%

     [+] [-]

, 2018-04-07 13:41, pirms 6 gadiem
Cik tad pārējiem ir 30 kārtas?

  +2 [+] [-]

, 2018-04-07 13:55, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Cik tad pārējiem ir 30 kārtas?
29 spēles.