Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Reportāža: "Jūrmalas" potenciāls nenāk ārā - juceklīgs neizšķirts

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Reportāža: "Jūrmalas" potenciāls nenāk ārā - juceklīgs neizšķirts
Pāvels Davidovs ("FC Jūrmala")
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Šodien apmeklēju Virslīgas 3. kārtas spēli starp „Jūrmalu” un „Gulbeni”, cīņai noslēdzoties neizšķirti 2:2. Jāpiekrīt abu treneru pēc spēles teiktajam – mačs bija juceklīgs.

Arkādija laukumā Virslīgas spēles apmeklē, šķiet, visai stabils skatītāju skaits – ap 100. Ar klusuma brīdi tika pieminēts mūžībā aizgājušais FK „Ventspils” prezidents Jurijs Bespalovs...

Kaut gan „Gulbenes” treneris Mihails Koņevs pēc spēles precīzi noraksturoja spēli, nosaucot to par juceklīgu, tai pat laikā tā bija visai skatāma – varbūt manu pozitīvo attieksmi rada „būra efekts”, proti, pateicoties iežogotajam laukumam, spēle norit ļoti raiti, lielos ātrumos, praktiski bez pauzēm. Ne velti tiesnesis 1. puslaikā nepiešķīra kompensācijas laiku.

Pats sagaidīju „Jūrmalas” uzvaru – uzskatīju, ka „būra cīņās” pārāki būs fiziski spēcīgākie jūrmalnieki, kuru sniegums, raksturs un fizika pārliecināja redzētajā mačā ar „Skonto” (3:3). Šeit ņēmu vērā arī to, ka „Gulbenes” spēlētāji ir tieši pretējas šasijas - mazi augumā (atskaitot vārtsargu, no pamatsastāva tikai divu spēlētāju augums pārsniedza 1.80m), smalki. Bonusā – pirmajās divās kārtās „Jūrmala” un „Gulbene” paņēma pa punktam, taču pirmajiem pretinieki bija krietni spēcīgāki.

Spēles pirmās 35 minūtes manas domas pilnībā apstiprināja – kaut arī vienam pašam Arevšatam Hačatrjanam bija trīs labi momenti (vienu no tiem pat var saukt par izcilu), kopumā kvalitatīvāk spēlēja „Jūrmala”, panākot 2:0. Pirmajā golā pēc stūra gaisa divcīņu uzvarēja Žuļevs, bet otrajā gadījumā trenera Vladimira Pačko mīlulis Edijs Joksts nopelnīja pendeli, kuru klibā stilā (ieraidot vārtos vārtsarga atvairīto bumbu) realizēja Artjoms Osipovs.

Atgriežoties pie Joksta – patiešām cerīgs, daudzsološs futbolists, taču šim tikai 19 gadus vecajam spēlētājam vēl daudz un dikti jāmācās, kā efektīvāk izmantot savu 1.96 metrus garo augumu. Edijs gaisa divcīņas uzvar, taču bumba tiek raidīta neprecīzi, fiziskās divcīņas tāpat tiek uzvarētas, taču bieži vien tiek pārkāpti arī noteikumi. Tāpat Jokstam nesokas ar iespēju realizāciju – viens tālšāviens bija lielisks, taču no labākām pozīcijām viņš regulāri sit garām (arī spēlē pret „Skonto”).

Īsts piedzīvojumu meklētājs „Jūrmalas” rindās šodien bija Vadims Žuļevs – 20. minūtē viņš guva spēles pirmos vārtus, 24. minūtē glāba savu komandu no droša vārtu zaudējuma, kritienā izsitot bumbu no līnijas, taču pēc šīm pozitīvajām darbībām tieši viņa kļūda lielā mērā lauza spēli. Pie 2:0 Žuļevs savā soda laukumā nevajadzīgi pagrūda mugurā Daugavpilī dzimušo aizsargu(!) Aleksandru Ivanovu, ļaujot „Gulbenei” necerēti viegli atspēlēt vienus vārtus. Pendeli realizēja japānis Josuke Saito, kurš vēlāk 59. minūtē nodemonstrēja augstu individuālo meistarību, veikli uzņemot bumbu, ļoti precīzi raidot to stūrī un panākot 2:2.

Tālāk jau sākās skriešanās, kurā uzvaru varēja gūt kā viena, tā otra komanda. Emociju bija daudz, abi vārtsargi nepārtraukti atradās sasprindzinājumā, tomēr liktenis lēma, ka abas komandas turpina iet vienā ritmā – neizšķirts, zaudējums, neizšķirts.

Par „Gulbeni” grūti spriest, bet mans subjektīvais viedoklis ir, ka „Jūrmala” pagaidām neizmanto pilnībā savu potenciālu. Un varu tikai piekrist trenerim Pačko, ka lielākās problēmas ir vidējā līnijā. Aizsardzības četrinieks, neskatoties uz daudzajiem ielaistajiem vārtiem, spēlē labi (šodien gan netipiski sev pāris reizes rupji kļūdījās Daniels Ola), uzbrukumā arī daudz kas padodas, taču trūkst spēles turēšanas (pussargu izpildījumā) visas spēles garumā. Redzēsim, kā mainīsies situācija, savainojumus sadziedējot vairākiem „Jūrmalas” vadošajiem pussargiem.

Vēl kāds novērojums. „Jūrmalas” spēlētāji ļoti aktīvi komunicē savā starpā, uzmundrina, uzvelk, saka priekšā, kas jādara, kamēr „Gulbenes” futbolisti runā minimāli. Traucē daudzo aziātu klātbūtne? Jā, un aziāti bija ne tikai laukumā, bet arī skatītāju rindās – acīmredzot Gulbenes japāņu un/vai korejieša tuvinieki.

P.S. Starp citu, pamanījāt, cik daudz sīvu cīņu bijis aizvadītajās Virslīgas 13 spēlēs? Saku priekšā – trīs neizšķirti, septiņas(!) spēles noslēgušās ar vienu vārtu starpību, divreiz 2:0 (abos gadījumos Liepājas izpildījumā) un tikai reizi fiksēta sagrāve, kad pēc noraidījuma salūza Rīgas „Daugava” (0:4 pret Daugavpili), kura gan nākamās divas spēles uzvarējusi. Interesanti!

  -3 [+] [-]

, 2012-04-07 21:18, pirms 12 gadiem
ES LIKU UZ NEIZšķIRTUI....neticēju ka Latvijā ir iespējas savādākas!
Viss ir sarunĀts!

  +1 [+] [-]

, 2012-04-07 22:58, pirms 12 gadiem
"Pirmajā golā pēc stūra gaisa divcīņu uzvarēja Žuļevs, bet otrajā gadījumā trenera Vladimira Pačko mīlulis Edijs Joksts nopelnīja pendeli, kuru klibā stilā (ieraidot vārtos vārtsarga atvairīto bumbu) realizēja Artjoms Osipovs."

Starp citu 1. Jūrmalas vārtos gaisa divcīņu uzvarēja Joksts, pēc kura sitiena bumba trāpīja pa pārlikni, atleca pieši pie Žuļeva un tas to raidīja vārtos.