Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases pretiniece "Fed Cup" pārspēlēs būs Indija

Rolands Eliņš

Latvijas izlases pretiniece "Fed Cup" pārspēlēs būs Indija
Anastasija Sevastova. Foto: AFP/Scanpix

Šodien noslēdzās Āzijas un Okeānijas pirmās grupas turnīrs „Fed Cup” izcīņā, kurā pirmās divas vietas ieņēma Ķīna un Indija, kvalificējoties „Fed Cup” pārspēlēm. Uzreiz pēc turnīra veiktajā izlozē noskaidrojās, ka pārspēlēs Indija spēlēs pret Latvijas izlasi, bet Ķīna - pret Nīderlandi.

Latvijas sieviešu tenisa izlasei februārī neizdevās pieveikt ASV (zaudējums 2-3) un iekļūt „Fed Cup” grupu turnīrā starp pasaules 12 spēcīgākajām izlasēm. Zaudējums nozīmēja, ka Latvija turnīru turpinās 17. un 18. aprīlī, aizvadot pārspēles, kuru uzvarētāja izcīnīs tiesības spēlēt kvalifikācijas kārtā arī nākamsezon, kamēr zaudētāja pāries uz savu reģionālo grupu.

Iepriekš veiktajā izlozē savas pretinieces bija uzzinājušas sešas kvalifikācijas kārtas zaudētājas, kamēr divas palika neaizpildītas, jo Āzijas un Okeānijas reģiona pirmā grupa savas spēles aizvadīja tikai šonedēļ. Brīvās vietas palika Nīderlandei un Latvijai.

Šodien Āzijas un Okeānijas reģiona pirmās grupas turnīrs noslēdzās, un Ķīnas izlase turnīru pabeidza ar piecām uzvarām piecās spēlēs. Indijai šodien izdevās gūt savu ceturto uzvaru un izcīnīt otro vietu, un abas šīs izlases līdz ar to kvalificējušās „Fed Cup” pārspēlēm.

Pēc turnīra tika veikta izloze, kurā Indija nonāca vienā pārī ar Latviju, kamēr Ķīna spēkosies ar Nīderlandi. Indija ir teorētiski daudz parocīgāks variants, jo "Fed Cup" rangā ieņem tikai 56. vietu, kamēr Ķīna ir 45. vietā. Indijas labākā vienspēļu spēlētajā šobrīd ir Ankita Raina, kura ieņem 160. vietu pasaules rangā. Indijas izlasē šobrīd gan atgriezusies 33 gadus vecā Sanja Mirza, bijusī pasaules dubultspēļu ranga līdere, kura vienspēlēs savulaik bija "top 30" tenisiste. Mirza šobrīd nav WTA rangā, jo ilgāku laiku nespēlēja dzemdību dēļ.

„Fed Cup” komiteja jau iepriekš ziņoja, ka Nīderlande un Latvija savas spēles aizvadīs savā laukumā. Jāpiezīmē, ka gan Indija, gan daudz lielākā mērogā Ķīna ir starp jaunā koronavīrusa iedragātajām valstīm.

Fed Cup „play-off”

Polija-BrazīlijaMeksika-Lielbritānija
Serbija-KanādaLatvija- Indija
Japāna-UkrainaRumānija-Itālija
Argentīna-KazahstānaNīderlande-Ķīna

Izmantotie resursi:
https://www.fedcup.com/en/draws-res...

     [+] [-]

, 2020-03-07 21:03, pirms 4 gadiem
Autor nevajag rakstīt muļķības! Indija nav starp korona vīrusa iedragātajām valstīm!

  +2 [+] [-]

, 2020-03-07 21:28, pirms 4 gadiem
Boston United rakstīja: Autor nevajag rakstīt muļķības! Indija nav starp korona vīrusa iedragātajām valstīm!
jautājums par definīciju. Indijā ir ar COVID 19 saslimušie. Nav daudz, bet ir. Ņemot vērā Indijas veselības aizsardzības līmeni, potenciāli tur tas var izvērsties lielos apjomos jau nākamajās nedēļās.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-07 22:06, pirms 4 gadiem
Reāli pofig par to vīrusu, bet cerams, ka abām dāmām būs motivācija spēlēt pret šīm dāmām..

     [+] [-]

, 2020-03-07 22:17, pirms 4 gadiem
Kapēc lai nespēlēru?

  +1 [+] [-]

, 2020-03-07 22:58, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: jautājums par definīciju. Indijā ir ar COVID 19 saslimušie. Nav daudz, bet ir. Ņemot vērā Indijas veselības aizsardzības līmeni, potenciāli tur tas var izvērsties lielos apjomos jau nākamajās nedēļās.
19 uz to milzīgo iedzīvotāju skaitu procentuāli ir mazāk nekā 1 uz Latvijas iedzīotāju skaitu. Un vispār kāda mārrutka pēc autoram vajadzēja bāzt Indiju kā Covid valsti ja spēles notiks Latvijā?

     [+] [-]

, 2020-03-07 23:20, pirms 4 gadiem
Vismaz šoreiz Latvijai veiksmīga izloze

     [+] [-]

, 2020-03-08 08:25, pirms 4 gadiem
Boston United rakstīja: 19 uz to milzīgo iedzīvotāju skaitu procentuāli ir mazāk nekā 1 uz Latvijas iedzīotāju skaitu. Un vispār kāda mārrutka pēc autoram vajadzēja bāzt Indiju kā Covid valsti ja spēles notiks Latvijā?
Izrādās ka spēlētājas dzīvo Indijā! Un laikam jau tā pat Pasaules kausu basī neatcēla un arī citus mačus.

     [+] [-]

, 2020-03-08 09:18, pirms 4 gadiem
aizermans rakstīja: Izrādās ka spēlētājas dzīvo Indijā! Un laikam jau tā pat Pasaules kausu basī neatcēla un arī citus mačus.
Esi pārliecināts ka dzīvo Indijā? Un domā ka slimas brauks uz Latviju?

     [+] [-]

, 2020-03-08 09:19, pirms 4 gadiem
aizermans rakstīja: Izrādās ka spēlētājas dzīvo Indijā! Un laikam jau tā pat Pasaules kausu basī neatcēla un arī citus mačus.
Visā pasaulē atceļ sacensības.

     [+] [-]

, 2020-03-08 12:09, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: jautājums par definīciju. Indijā ir ar COVID 19 saslimušie. Nav daudz, bet ir. Ņemot vērā Indijas veselības aizsardzības līmeni, potenciāli tur tas var izvērsties lielos apjomos jau nākamajās nedēļās.
Visādi var būt, tomēr - Indijā jau tagad ir relatīvi silts. Tas vīruss saulē it kā aizejot bojā. Līdz ar to diez vai Indijā vīruss varēs plaši izvērsties.

     [+] [-]

, 2020-03-08 16:42, pirms 4 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Visādi var būt, tomēr - Indijā jau tagad ir relatīvi silts. Tas vīruss saulē it kā aizejot bojā. Līdz ar to diez vai Indijā vīruss varēs plaši izvērsties.
Nu re, beigās tomēr kas sakarīgs.
Bet nu, aleluja, Indija ir labākais, kas var notikt.