Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA sāk izmeklēšanu par Mančestras "City" iespējamajiem FFP pārkāpumiem

Rolands Eliņš

UEFA sāk izmeklēšanu par Mančestras "City" iespējamajiem FFP pārkāpumiem
Žuzeps Gvardiola. Foto: Empics Sport/Scanpix

UEFA paziņojusi, ka sākusi izmeklēšanu, kura tiks koncentrēta uz Anglijas bagātā futbola kluba Mančestras „City” iespējamajiem finansiālās „Fair Play” (FFP) pārkāpumiem, par kuriem rakstīts dažādās mediju publikācijās.

UEFA savā paziņojumā uzsākto izmeklēšanu balsta uz vairākiem apgalvojumiem medijos par Mančestras „City” paņēmieniem FFP noteikumu apiešanā. Nesen par „City” darbībām detalizēti vēstīja Vācijas laikraksts „Der Spiegel”, izmantojot „Football Leaks” dokumentus.

UEFA iepriekš 2014. gadā secināja, ka Mančestras „City” pārkāpusi FFP noteikumus, taču toreiz abas puses panāca vienošanos par soda samazinājumu un „City” no Eirokausiem diskvalificēta netika.

Novembrī „Der Spiegel” savā publikācijā norādīja, ka „City” un tās sponsori manipulējuši ar saviem līgumiem, lai apietu FFP noteikumus. UEFA norādījusi, ka izmeklēšanas gaitā papildu komentārus par uzsākto lietu nesniegs.

Ja UEFA komisija atzīs „City” par vainīgu, vienu no Čempionu līgas galvenajām favorītēm var sagaidīt pat nepielaišana Eirokausiem.

Savukārt Anglijas Futbola asociācija izskata publiski izskanējušos apgalvojumus, ka „City” veica nelikumīgu 200 tūkstošu mārciņu vērtu maksājumu Džeidona Sančo aģentam brīdī, kad Anglijas futbolists Sančo bija tikai 14 gadus vecs.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/pro...

  -1 [+] [-]

, 2019-03-07 22:15, pirms 5 gadiem
Kada starpiba,ir jau sapirkusies,pietiek uz paris gadiem..šity!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-07 22:28, pirms 5 gadiem
Cerams ka dabūs ierīt. 🤗 Un vēl vairāk ceru, ka PSG būs nākošie. Tie jau mētājās ar naudu trakāk nekā Šity.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-07 22:32, pirms 5 gadiem
Kuro reizi jau saak to izmekleeshanu????

  +2 [+] [-]

, 2019-03-08 02:55, pirms 5 gadiem
Nekas tur nebūs. UEFA ir pārāk bail no Superleague iespējas, kas jau it kā tiek apspriesta kuluāros ar milzīgu Tuvo Austrumu naudas piedāvājumu. Pārāk ietekmīgi šie klubi ir un gan jau iedos banu līdzīgu kā Chelsea (transfēru ,ne jau UEFA riskēs ar TV reitingiem un tiešām nobanos City no Champions League), kas tiks apstrīdēts un beigās tiks paslaucīts zem paklāja.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-08 09:01, pirms 5 gadiem
Ceru, ka UEFA piemēros City bargu sodu (piemēram, izslēgs no ČL), un City apstrīdēs FFP noteikumus Eiropas Savienības tiesā, un tiesa tos atzīs par pretlikumīgiem. Tas būtu godīgi, un tas nāktu par labu futbolam.