Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas mediji: "Real" piedāvā galvenā trenera amatu Morinju un Zidānam

Rolands Eliņš

Spānijas mediji: "Real" piedāvā galvenā trenera amatu Morinju un Zidānam
Zinedins Zidāns un Žuzē Morinju. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas medijs AS vēsta, ka futbola kluba Madrides „Real” vadība ir kontaktējusies ar portugāļu trenera Žuzē Morinju pārstāvjiem, uzsākot sarunas par galvenā trenera amata pārņemšanu. Spānijas TV „Jugones” vakar ziņoja, ka „Real” prezidents Florentino Peress ir veicis zvanu Zinedinam Zidānam, arī cenšoties pierunāt viņu atgriezties trenera amatā. Morinju pats gan pagaidām neesot pārliecināts, ka vēlas atgriezties Madridē. Savukārt Zidāns pagaidām piedāvājumu noraidījis, paturot gan iespēju atsākt sarunas vasarā.

AS ziņotais apstiprina vairāku citu Spānijas mediju vakar izplatītās neoficiālās ziņas, ka „Real” valde ir ļoti tuvu lēmumam par pašreizējā galvenā trenera Santjāgo Solari atlaišanu. Solari aizvadīja ļoti neveiksmīgu nedēļu, kurā „Real” zaudēja cerības uzreiz uz trim tituliem – izstāšanās Spānijas kausā pret „Barcelona”, daudz negaidītāka izstāšanās Čempionu līgā pret „Ajax” un zaudējums Spānijas čempionāta mačā pret „Barcelona”. Teorētiskas izredzes „Real” Spānijas līgā uz titulu vēl ir, taču praksē atstatums no līderes ir pieaudzis līdz 12 punktiem 12 kārtas pirms turnīra beigām.

AS vēsta, ka „Real” varētu Solari atlaist jau šonedēļ, ja tiks paspēts līdz tam laikam vienoties ar jaunu galveno treneri, kurš svētdien varētu vadīt komandu Spānijas līgas mačā pret „Valladolid”. „Real” ar piedāvājumiem vērsusies pie diviem saviem bijušajiem treneriem – Žuzē Morinju un Zinedina Zidāna.

„Real” esot sazinājusies ar Morinju aģentu Žorži Mendešu, lai pārrunātu Morinju iespējamo atgriešanos klubā, kuru viņš vadīja no 2010. līdz 2013. gadam. Taču tiek ziņots, ka kopš decembra bez darba esošajam Morinju esot šaubas par šāda piedāvājuma pieņemšanu – portugāļu trenerim no pirmās reizes palikušas ne tās labākās attiecības ar vairākiem spēlētājiem un dažiem valdes locekļiem.

Jāpiemin, ka britu laikraksts „Telegraph” vēsta, ka Morinju atgriešanās Madridē esot praktiski droša lieta, tiesa, šeit medijs nepaskaidro, vai šī atgriešanās notiks jau šosezon vai starpsezonā. AS avoti apliecina, ka „Real” valde par savu tuvāko mērķi nospraudusi iegūt otro vietu Spānijas līgā (no „Atletico” tā atpaliek par pieciem punktiem), lai vasarā varētu piedalīties pārveidotajā Spānijas Superkausā, kurā tagad piedalīsies četras komandas (kausa finālistes un divas labākās līgas komandas).

Savukārt Zidānam zvanu personīgi esot veicis „Real” prezidents Peress, cenšoties viņu pārliecināt par atgriešanos komandā, kuru Zidāns negaidīti atstāja pirms mazāk nekā gada. Taču „Jugones” reizē arī vēsta, ka Zidāns šobrīd Peresa piedāvājumu noraidījis, vismaz pagaidām, taču saglabājis iespēju, ka šīs sarunas varētu atsākt starpsezonā.

„Real” šoreiz sola Zidānam daudz lielāku kontroli pār komandu, kā arī galīgo lēmumu transfēru darījumos. Taču Zidāns īpaši nevēlas uzņemties izaicinājumu pilnībā pārbūvēt komandu. Tāpat AS vēsta, ka Zidāns labi apzinās, ka, ja viņš atgrieztos, viņam nāktos pieņemt vairākus smagus lēmumus, no kuriem viņš izvēlējās izvairīties pagājušajā vasarā, atstājot komandu.

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2019/03/07/foo...
https://en.as.com/en/2019/03/06/foo...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-07 17:24, pirms 5 gadiem
Ar the special one Real gaida 7 treknie gadi! Mours pacels Real tieši tāpat kā pecēla United

  +2 [+] [-]

, 2019-03-07 17:29, pirms 5 gadiem
Kurš pie pilna prāta dotu Maurinjo pārbūvēt sastāvu? MU izmta tādu piķi, bet pats nevarēja dabūt rezultātu un sadzīvot ar nopirktajiem spēlētājiem!

  +4 [+] [-]

, 2019-03-07 17:34, pirms 5 gadiem
Dabūt Maurinjo nenovēlētu pat savam lielākajam ienaidniekam.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-07 17:47, pirms 5 gadiem
Tiešām dīvaini, ka Real grib Mourinjo, ja tā ir taisnība. Savos pēdējos 2 darbos viņš ir nolaidis mega feilus.

  +3 [+] [-]

, 2019-03-07 17:53, pirms 5 gadiem
Lai tik gremdē Real 😂😂😂 man sen jau Mourinjo riebjas, tas bija šausmīgi, kad es uzzināju, ka viņš būs United treneris. Praktiski pārstāju skatīties MU spēles, jo 5as bija šausmas, spēlēja kā nabagmājas komanda. Es muļķis iedomājos, ka pēc Chelsea un vēl jo vairāk Manchester laika, neviens no TOP klubiem viņu neņems, Mourinjo spēles taktika aizkavējusies 10 gadu senā pagātnē

     [+] [-]

, 2019-03-07 17:53, pirms 5 gadiem
flab3r rakstīja: Dabūt Maurinjo nenovēlētu pat savam lielākajam ienaidniekam.
Raimiii

     [+] [-]

, 2019-03-07 17:59, pirms 5 gadiem
Real saprot jāķeras pie pēdējā salmiņa. Atpakaļ jāņem Zidane

     [+] [-]

, 2019-03-07 18:09, pirms 5 gadiem
Dieva dēļ - tikai ne Mourinju!

     [+] [-]

, 2019-03-07 18:21, pirms 5 gadiem
„Real” šoreiz sola Zidānam daudz lielāku kontroli pār komandu, kā arī galīgo lēmumu transfēru darījumos.''

Šeit arī skaidri var saprast kāpēc Zidāns aizgāja. Noteikti, ka bija stingri pret CR transfēru, tāpēc arī aizgāja, ja neņem vērā.
Zinot, ka transfēru tirgū varēja just zizu ietekmi, jo nekādi mega pirkumi netika veikti pereza stilā, tad nav ko brīnīties, ka arī zizuu ir piebesījis peress tāpat kā 95% rm fanu.

     [+] [-]

, 2019-03-07 18:44, pirms 5 gadiem
Ramoss jau arī ar Peresu salecies Tas ar sakot samaksā man un es aiziešu

  +1 [+] [-]

, 2019-03-07 18:45, pirms 5 gadiem
Cerams, ka nebūs ne viens, ne otrs. Zidānam nākt atpakaļ ir par agru, jādod iespēja trenerim, kurš pārbūvēs komandu no 0. Un Mourinjo jau nu vēl vairāk, pirmkārt, jau viņš pameta Madridi ne tajās labākajās attiecībās un sarunāja daudz ko, otrkārt, vairāk par sezonu no viņa nav nekādas jēgas nevienā klubā.
Jāļauj Solari pabeigt un vasarā jāskatās kas notiek. Varbūt Početino kaut kā tomēr izdodas dabūt, varbūt Allegri iet prom no Juves, ja Pool visu sezonas beigās noraks, tad nav zināms par Klopa nākotni, lai gan viņu arī būtu grūti dabūt. Katrā ziņā sliktākajā gadījumā, ja viss brūk, tad var dot iespēju Hierro, Guti vai Raulam, bet nejau Mourinjo...

     [+] [-]

, 2019-03-07 19:00, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Kurš pie pilna prāta dotu Maurinjo pārbūvēt sastāvu? MU izmta tādu piķi, bet pats nevarēja dabūt rezultātu un sadzīvot ar nopirktajiem spēlētājiem!
Skatoties uz rezultātiem šobrīd, es teiktu, ka sakomplektēts viss lieliski. Problēmas bija citas (ego, taktika, fizika) acīmredzot

     [+] [-]

, 2019-03-07 19:43, pirms 5 gadiem
Klops jau pateica ka neredz iemeslu pamest Pool

  +1 [+] [-]

, 2019-03-07 21:01, pirms 5 gadiem
Mourinju neder ne realam ne MU, bet LV izlasi ja viņs trenētu es uz LV mājas spēlēm ietu biežāk

  -1 [+] [-]

, 2019-03-07 21:10, pirms 5 gadiem
flab3r rakstīja: Dabūt Maurinjo nenovēlētu pat savam lielākajam ienaidniekam.
Muļķības, pirms Maurinju atnākšanas, Barselona varoja ārā Real visos caurumos. Pēc Maurs jau sāka varot Barselonu. Protams, nav ilglaicīgais treneris, bet uz 1 sezonu var paņēmt, tad drošvien arī LA Ligu izcels

     [+] [-]

, 2019-03-07 21:19, pirms 5 gadiem
Pašlaik man Real ir žēl (šķiet, ka pirmo reizi mūžā). Bet nākamsezon viss sāksies no jauna un tāpēc es novēlu Žozē pie kluba stūres, par šādu pavērsienu varēs ieņirgt jaunā mērogā

Vispār jau ja manās interesēs būtu glābt klubu, teiktu, ka jāvāc nost Peress, bet, par cik tas gluži tā nav, lai turpina “veidot” )))