Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS: "Algas Latvijas futbolā pamazām aug"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

RFS: "Algas Latvijas futbolā pamazām aug"
Madara Alsiņa, Maksims Krivuņecs un Aleksandrs Usovs
Foto: FK RFS

Šodien viesnīcā "Mercure" Rīgā risinājās RFS pirmssezonas preses konference. Pasākumā klubu pārstāvēja ģenerāldirektors Maksims Krivuņecs, sporta direktors Aleksandrs Usovs, komandas galvenais treneris Andrejs Kaļiņins, citi štata darbinieki, kā arī visi komandas vairāk nekā 10 jaunpienācēji. Piedāvājam iepazīties ar pasākuma otro daļu, kurā medijiem bija iespēja uzdot interesējošos jautājumus.

Jautājumi un atbildes

Vispirms jautājums, kas tika pievienots tiešraidē kluba lapā: Kāpēc starpsezonā nebija parakstīts Roberts Ralfs Gudēns [FK “Metta/Latvijas Universitātes” komandas centra pussargs – aut.]? Pēc labi pavadītas sezonas dublieru komandā, manuprāt, bija pelnījis iespēju [jautājuma autors Ingars Sarmis Stuglis, FK “Metta/LU” spēlētājs – aut.].
Maksims Krivuņecs [turpmāk M.K.], RFS ģenerāldirektors: "Kāds uzvārds? Domāju, šis jautājums ir Aleksandram… Diemžēl es nezinu tādu futbolistu."

Aleksandrs Usovs [turpmāk A.U.], RFS sporta direktors: "Jā, mums bija atsevišķi mērķi attiecībā uz dažiem spēlētājiem. Principā visus, kurus plānojām parakstīt, mēs arī esam parakstījuši. Diemžēl komandā ir ierobežots vietu skaits, tāpēc ne visi gribētāji varēja tikt mūsu komandā."

Aleksandr, minēji pats, ka ir sešas diezgan līdzīga līmeņa komandas. Ar ko, tavuprāt, jūs esat labāki, lai beigās būtu pirmajā trijniekā?
A.U.: "Pirmkārt, tās ir mūsu iekšējās rezerves. Mēs strādājām ne tikai pie sastāva komplektācijas, bet arī pie treneru štāba izveides, arī pie treniņu apstākļiem. Manuprāt, mums tas ļoti labi izdevās. Ir ļoti spēcīgs treneru kolektīvs. Kad es skatos, kā puiši strādā treniņos, es redzu impulsu, azartu un mērķtiecību, kas nāk tieši no treneru štāba. Mums tas ir ļoti svarīgs aspekts. Otrkārt, svarīgs moments ir spēlētāji. Andrejs jau sacīja, ka ir parādījusies nopietna konkurence par vietu sastāvā, uz katru pozīciju pretendējot diviem spēlētājiem. Tas neļauj viņiem atslābt, katrs ir profesionālis ar augstām prasībām pret sevi. Tieši pateicoties šo divu faktoru savienojumam, komandā rodas ļoti laba atmosfēra, aura. Atrodoties komandas iekšienē, rodas pārliecība, ka pateicoties šiem faktoriem mēs spēsim īstenot mūsu mērķus."

Ir viena lieta, kas ir jums, bet nav citiem – minējāt cilvēku, kurš nodarbosies ar futbola analītiku. Varat nedaudz sīkāk pastāstīt, ko šis cilvēks tieši darīs?
A.U.: "Šis cilvēks ir Iļja Ščaņicins, kurš strādā ne tikai mūsu klubā, bet arī futbola federācijā. Viņš palīdz nacionālajai un U21 izlasei analizēt konkrētus pretiniekus. Viņa darbs, kas Latvijā varbūt nav tik ļoti izplatīts, izpaužas spēļu pētīšanā, tipisko kļūdu vai spēcīgo pušu izvērtēšanā pretiniekam. Šo informāciju viņš nodod galvenajam trenerim, uz kuras balstoties mēs varam veidot komandas sastāvu un taktiku. Ne vienmēr sanāks spēlēt kā “pirmajam numuram”, pret spēcīgu pretinieku nāksies pielāgoties. Šajā virzienā mēs strādājām arī iepriekšējā sezonā un pašlaik turpinām attīstīt mūsu analītisko nodaļu."

Jūsu komandā ir nākuši klāt daudzi vietējie spēlētāji, ko var attiecināt arī uz citiem klubiem. Var teikt, ka līdz ar konkurences parādīšanos, ir palielinājies arī jūsu algu līmenis?
A.U.: "Uzskatu, ka pēdējo divu sezonu situāciju Latvijas futbolā var vērtēt pozitīvi. Klubu starpā rodas konkurence, un algas, nav noslēpums, pamazām sāk augt. Ja tu parādīsi labu līmeni čempionāta spēlēs, tu jau saproti, ka tev pievērsīs uzmanību vairākas komandas, kuras jau savlaicīgi piedāvās līgumu. Tā ir absolūti normāla situācija, kuru var novērot ne tikai futbolā, bet arī jebkurā ekonomikas sektorā. Ja tirgū ir vairāki spēcīgi spēlētāji, viņi mēģinās piesaistīt spēcīgus kadrus. Godīgi teikšu, nezinu, cik maksā citos klubos. Mūsu klubā ir noteikti standarti, pēc kuriem plānojam turpmāko darbību. Ir jābūt standartiem, lai spēlētāja progresa gadījumā viņš zinātu, ka var rēķināties ar lielāku peļņu vai bonusiem. Mēs neatkarībā no citu klubu solījumiem [kuri ne vienmēr sakrīt ar reālām izmaksām] cenšamies pieturēties savai līnijai. Šie 12 transfēri [ja pieskaita visus parakstītos spēlētājus, tad 15] parāda to, ka futbolisti mums uzticas un piekrīt mūsu politikai."

Maksims jau teica, ka sastāvs ir izmainījies par 60%. Vai bija kāds spēlētājs, kuru gribējāt paturēt, bet neizdevās?
Andrejs Kaļinins, RFS galvenais treneris: "Visticamāk, tas attiecas tikai uz [Raivi Andri] Jurkovski. Es, izmantojot izdevību, gribēju pateikties visiem par pagājušo sezonu. Jūs visi bijāt daļa no komandas, kļuvāt par tās vēsturi. Mēs virzāmies uz priekšu, attīstāmies. Mērķi aug, un, pievienojoties Aleksandra teiktajam, komandā nav bezgalīgs vietu skaits un no kāda bija jāatvadās. No visiem mēs atvadījāmies maksimāli korekti, novēlot visiem veiksmi."

Vai Ritu Krjaukli nevēlējāties paturēt, ņemot vērā, ka viņam pērn bija lielākais spēles laiks komandā?
A.K.: "Es neizmantotu vārdu “nevēlējāties”. Mēs vēlējāmies drusciņ spēcīgākus futbolistus šajā [centra aizsarga – aut.] pozīcijā."

Vai bija mēģinājums noturēt Jurkovski, izpērkot viņu no “Liepājas”?
A.U.: "Bija sarunas ar “Liepāju”. Roberta [Savaļnieka] sakarā mums izdevās vienoties. Ar viņiem ir ļoti konstruktīvs dialogs. Jurkovski bija vēlme atstāt, taču zinu, ka ar viņu rēķinās jaunais treneris [Tamazs Pertija] un prezidents [Māris Verpakovskis]. Pagaidām šis jautājums ir atlikts malā."

Ja par transfēriem – vai bija spēlētāji, kurus gribējāt paņemt, bet kāds cits klubs tos “pārķēra”?
A.U.: "Šobrīd es nezinu, cik par to ir nepieciešams runāt. Mums bija saraksts ar potenciālajiem ieguvumiem, kurš, protams, bija plašāks par 15 spēlētājiem. Zinājām, ka ar kādu var arī nesanākt vienoties. Bija tādi, ar kuriem neizdevās vienoties – kāds palika savā klubā, kāds atrada jaunu klubu. Tā ir normāla prakse. Saukt kādus konkrētus uzvārdus, domāju, nav vērts."

Ar spēlētājiem pārsvarā noslēgti viena gada līgumi?
A.U.: "Mēs cenšamies praktiski nenoslēgt viena gada līgumus. Cenšamies vienoties par diviem, trim vai četriem gadiem, atkarībā no spēlētāju vecuma un perspektīvām komandā. Gandrīz ar visiem futbolistiem ir panāktas ilgtermiņa vai vidējā termiņa attiecības."

Maksims minēja, ka mērķis ir sasniegt 10 000 un 6 000 sekotājus sociālajos tīklos. Kā tas iet kopā ar to, ka Arkādijas stadiona ietilpība ir tikai 400 cilvēki?
M.K.: "Pagājušajā sezonā stadions bija pilns piecas reizes pēc kārtas, kad bija vasara un labi laika apstākļi. Mēs gribam, lai visas sezonas laikā būtu 400. Ja būs vairāk interesentu, tad mēs domāsim par papildus tribīņu izvietošanu “Arkādijas” stadionā, kur mēs spēlēsim. Pirmās četras spēles [spriežot pēc mājaslapā pieejamā Virslīgas kalendāra, sanāk tikai trīs - pret “Spartaku”, “Riga” un “Jelgavu” – aut.] aizvadīsim Hanzas vidusskolas stadionā. Ceru, ka tur arī jau martā cilvēki dosies skatīties futbolu."

Kāpēc tik ilgi nespēlēsiet “Arkādijas” stadionā?
M.K.: "Tā tika sastādīts kalendārs. Vēl tas, ka “Arkādijas” stadionā būs remonts."

A.U.: "20. maijā [9. kārtas spēle pret “Babīti/Dinamo” – aut.] mēs plānojam tur spēlēt. Ja ne 20., tad 26. [10. kārtas spēle pret “Mettu/LU”, kura gan pagaidām ieplānota 28. datumā – aug.] viennozīmīgi. Ja būs iespēja sākt ātrāk, kas atkarīgs no stadiona vieglatlētikas skrejceliņu atjaunošanas gaitas, mēs to, protams, izmantosim. Iepriekšējā gadā mēs spēlējām pirmo spēli “Arkādijā” 8.maijā [šajā datumā RFS spēlēja Kauguros pret “Ventspili” – aut.] ar “Jelgavu” [šī spēle notika 14. maijā “Arkādijā” – aut.], kura izrādījās veiksmīga. Centīsimies izmantot izdevību sākt spēlēt uz dabīgā laukuma pēc iespējas ātrāk."

Papildinot šo tēmu: debitante “Babīte” plāno spēlēt “Skonto” stadionā. Varbūt arī RFS domāja par šādu variantu?
M.K.: "Nē, mums patika “Arkādijā”! Parks un ļoti skaists stadions."

Tuvāk stacijai!
M.K.: "Tieši tā. Tas arī. Vilciens iedod autentiskumu."

“Babīte” arī gribēja spēlēt “Arkādijā”. Vai jums bija uzstādījums, lai kāds cits tur nespēlē?
M.K.: "Protams! Laukums nevar apkalpot visas komandas. Pagājušajā gadā mums pašiem bija problēmas spēlēt šajā laukumā [“Arkādijas” laukums tiek izmantots nacionālās izlases treniņiem, sieviešu futbola izlases spēlēm, kā arī “Rīgas Futbola skolas” komandu atsevišķām spēlēm – aut.], jo ir milzīga slodze. Ja spēlēs divas komandas, katrai būs nepieciešams arī rīkot vienu pirmsspēles treniņu. Tas nav iespējams!"

“Babītes” pārstāvji runāja par cenu politikas izmaiņām šī stadiona sakarā.
M.K.: "Ar īres līgumiem mēs nenodarbojamies. Šis ir municipāls stadions - visām cenām, man liekas, ir jābūt Domes mājaslapā."

Runājot par naudas jautājumiem: minēji ģenerālsponsoru un pārējos sponsorus. Var teikt, ka ģenerālsponsors maksā algas un nodrošina nepieciešamo budžetu, bet pārējie nodarbojas vairāk ar bartera pakalpojumiem?
M.K.: "Nē, ne tikai. Ir arī “mazie” sponsori, no kuriem piesaistām naudu mūsu izdevumiem. Bet, protams, ir arī tie sponsori, kuri piesaistīti ar barteru. Arī spēļu organizēšanai vēlamies piesaistīt uzņēmumus ar barteru. Tas attiecas, piemēram, uz ēdināšanas pakalpojumiem. Latvijā grūti piesaistīt sponsorus ne tikai futbolam, bet sportam kā tādam. Mēs rūpējamies par savu reputāciju, lai varētu piesaistīt sponsorus. Tas ir ļoti grūti."

Ja gadījumā RFS izcīnīs kausu un tiks Eirokausos, kur spēlēsiet?
M.K.: "Ir laiks padomāt [smaida]. Ir vēl trīs spēles [īstenībā četras – aut.] kausā šogad. Pretinieki visi ir labi. Nedrīkst domāt, ka ar 1/4 fināla izlozi un spēli pret “Mettu” mums ir paveicies. Vienā spēlē viss var būt. Pēc tam divas spēles [pusfinālā] ar “Liepāju” vai “Ventspili”, kur arī nebūs viegli. Domāsim. Uzskatu, ka šī būs ļoti patīkama problēma!"

Pagājušajā gadā vietu sadalījumu noteica “sniega punkti”, šodien arī simboliski visu dienu snieg. Vai uz pirmo spēli, ja būs nepieciešams, spēsiet sagādāt traktoru un visu vajadzīgo?
M.K.: "Visiem sagādāsim, ja būs problēmas! Lāpstas arī. Palīdzēsim, tikai piezvaniet!"

A.U.: "Šo jautājumu vairāk jāadresē citām komandām."

Sākotnēji pirmās kārtas spēlē saimnieki bija “Spartaka” futbolisti. Kāpēc samainījāties?
M.K.: "Mums bija daudz spēļu izbraukumā pēc kārtas. Tāpēc pieņēmām lēmumu, ka vajag samainīt kalendāru."

Bez Hanzas vidusskolas bija arī citi varianti, kur aizvadīt spēles sezonas sākumā? Gadu iepriekš izmēģinājāt divus stadionus.
M.K.: "Gribas, lai ir viena vieta. Līdzjutējiem tas arī ir labāk. Mēs izīrējām stadionu un spēlēsim Hanzas laukumā. Tas ir ļoti labi."

Redzot to, kā komplektējas citas komandas, vai var teikt, ka šogad čempionāts būs jūtami stiprāks?
A.K.: "Domāju, ka kopējais līmenis būs augstāks. Katrā komandā ir parādījušies jauni laba līmeņa izpildītāji, kas palielinās katras komandas līmeni un čempionāta līmeni."

Nesen kādas citas Rīgas komandas pārstāvis ir atzīmējis, ka tikai retais no Latvijas treneriem ar PRO-UEFA licenci spēj tekoši runāt latviešu valodā. Andrej, jautājums tev, vai latviešu trenerim valsts valodas zināšanas vispār ir vajadzīgas?
A.K.: [pirmo reizi preses konferences laikā pāriet no krievu valodas uz latviešu] "Es solīju Maksimam, ka es mēģināšu runāt latviski visu sezonu. Mēģināšu, godīgi!"

M.K.: "Viss notiek pakāpeniski. Mēs gribam, lai mūsu treneri ir izglītoti un turpina izglītoties ne tikai valodas ziņā, bet arī profesionāli. Viss notiek un viss būs kārtībā. Ne šogad, tad nākamgad. Visa mūsu komanda attīstīsies, ja spēlēsim vairākus gadus kopā."

Andrej, vai redzēsim tevi arī stadionā šādā skaistā uzvalkā?
A.K.: "Jā, katru spēli!"

Jautājumi komandas jaunpienācējiem

Renār, kā patīk laiks pēc Dienvidāfrikas?
Renārs Rode: "Pierodu, viss kārtībā."

Jautājums gruzīnu leģionāram, vai šīs divas spēles izlasē bija nejaušība? Vai arī saņemsi izsaukumus uz izlasi arī turpmāk?
Laša Sergelašvili: [atbild gruzīnu valodā] "Uzskatu, ka ļoti cienīgi aizvadīju abas spēles izlasē. Ceru, ka mani vēlreiz izsauks. Ar visu biju apmierināts. Kas uzvarēs Latvijas un Gruzijas mačā? Gruzija, protams!"

Daniil, kāpēc no Latvijas čempionu vienības aizgāji uz 6. spēcīgāko klubu?
Daniils Ulimbaševs: "Es uzzināju, ka Jānis Grīnbergs būs RFS komandā [smiekli]… Ja nopietni, jūs paši redzat, kādi spēlētāji ir atnākuši. Mēs varam sasniegt tikai visaugstākos mērķus."

Sen neesi spēlējis oficiālajās spēlēs. Kādā formā pašlaik esi? Vai ceri atgriezties izlasē?
Aleksandrs Fertovs: "Nezinu, laikam labā. Izlase? Laiks parādīs, kā spēšu sevi parādīt. Ceru, ka atkal nopelnīšu izsaukumu uz izlasi."

Aleksandr, iepriekš spēlēji vairākus gadus “Skonto”… Cik viegli Latvijā bija izvēlēties tieši šo klubu, nevis kādu citu?
Aleksandrs Fertovs: "Viegli. Saņēmu piedāvājumu no vadības un treneriem. Biju patīkami pārsteigts, tāpēc bez ilgām pārdomām piekritu."

Jānis varbūt par “Schalke 04” varētu pastāstīt.
Jānis Grīnbergs: "To mēs redzēsim tuvākajā laikā."

Redzam Sergeju Vorobjovu ar kruķiem. Kāda ir situācija ar traumām attiecībā uz pirmo kārtu?
M.K.: "Pagaidām Sergejam vēl ir pāris mēneši, lai atgūtu formu. Pagaidām mums nav nekādu nopietnu traumu. Gandrīz visi ir gatavi spēlēt. Domāju, ka sāksim Virslīgas čempionātu visstiprākajā sastāvā."

Vairāki spēlētāji brauc no Latvijas un Baltkrieviju, bet Tu izvēlējies rīkoties tieši pretēji. Kāpēc tā?
Leonīds Koveļs: "Esmu noguris no Baltkrievijas. Vēlējos mainīt apstākļus. Bija piedāvājums, kuram piekritu ilgi nedomājot. Par to nenožēloju. Līmenis? Nedomāju, ka šeit tas būs sliktāks. Bet pamatā vēlējos aizbraukt tieši psiholoģisku iemeslu dēļ."

Tad kāpēc tieši Latvija? Kaut ko zināji pirms tam?
Leonīds Koveļs: "Neko nezināju. Kad iepazinu, nebiju vīlies. Viss šeit patīk."

Vai var gaidīt, ka ar Koveļa un Roberta Uldriķa parādīšanos komandai vairs nebūs problēmu ar vārtu gūšanu, kā tas bija pērn?
A.U.: "Mēs ceram. Ir ne tikai uzbrucēji, bet arī ļoti spēcīga viduslīnija."

M.K.: "Ziemas kausā iesitām gandrīz tikpat daudz, cik pagājušajā sezonā!"

Pasākuma noslēgumā Virslīgas izpilddirektors Olivers Šlēgls oficiāli pasniedza kluba vadībai kausu par uzvaru Ziemas kausā. Preses konferences pirmo daļu var izlasīt šeit.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-08 01:28, pirms 7 gadiem
Parakstīt var līgumu nevis spēlētāju! Spēlētāju var vienīgi pierakstīt vai parakstīt ar viņu līgumu! Mēs te sākumskolā atgriežamies!

  -3 [+] [-]

, 2017-03-08 01:40, pirms 7 gadiem
vai tad var pierakstīt?
Var pierakstīt spēlētāja vārdu, nevis pašu spēlētāju
Bet parakstīt var uzzīmējot kaut ko uz paša spēlētāja ķermeņa......

  -1 [+] [-]

, 2017-03-08 06:04, pirms 7 gadiem
Bet tā kā futbols Latvijā joprojām nav bizness, tātad atgriežas naudas atmazgāšana futbolā. Un vēl tas nozīmē, ka atkal būs paaudze, kam nebūs motivācijas neko pierādīt, cenšotoes doties uz ārzemju klubiem. fcuk!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-08 07:05, pirms 7 gadiem
Nu vismaz nebūs trenuškās, paldies!!

  +4 [+] [-]

, 2017-03-08 08:53, pirms 7 gadiem
esen kādas citas Rīgas komandas pārstāvis ir atzīmējis, ka tikai retais no Latvijas treneriem ar PRO-UEFA licenci spēj tekoši runāt latviešu valodā. Andrej, jautājums Tev, vai latviešu treneris valsts valodas zināšanas vispār ir vajadzīgas?
A.K.: [pirmo reizi preses konferences laikā pāriet no krievu valodas uz latviešu] "Es solīju Maksimam, ka es mēģināšu runāt latviski visu sezonu. Mēģināšu, godīgi!"

Smieklīgi sanācis, autors uzdodot jautājumu par valodas zināšanām pats pieļauj kļūdu.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-08 10:37, pirms 7 gadiem
Pandora rakstīja: Bet tā kā futbols Latvijā joprojām nav bizness, tātad atgriežas naudas atmazgāšana futbolā. Un vēl tas nozīmē, ka atkal būs paaudze, kam nebūs motivācijas neko pierādīt, cenšotoes doties uz ārzemju klubiem. fcuk!
Īsts bizness Latvijas futbols diez vai kādreiz būs, bet vismaz daži soļi tā virzienā tiek veikti
Labāk spēlēt mājās nekā Krievijas 3. divīzijā. Par vietu sastāvā tāpat būs jākonkurē. Un motivācija aizbraukt uz top līgām paliek. Tikai nebūs par katru cenu jāskaidra uz zemas raudzes toto līgām, kur nopietns futbols tik un tā netiek spēlēts. Skonto laikos izlase bija krietni augstākā līmenī nekā tagad. Spēcīgs čempionāts ir viens no būtiskākajiem futbola attīstības nosacījumiem

     [+] [-]

, 2017-03-08 11:43, pirms 7 gadiem
Algas pamazām aug? Bet kādas tāsIR?? Tas ir briesmīgs valsts noslēpims? Cik saņem Uldriķis, cik Rode, citi. . .
Viens klubs varēja šo apburto loku pārraut! LFF pat varēja pieprasīt publicēt algu sarakstus, tāpat premiju ņosacījumus! Vai futbolā finansiālā kārtība, nodokļu politika atšķiras no pārējām dzīves sfērām? Ja, tā tas ir, tad kāpēc valsts institūcijas uz to piever acis?

     [+] [-]

, 2017-03-08 13:32, pirms 7 gadiem
kad beidzot RFS skolnieki bardainie un spalvainie vireli klus par pilntiesigiem LNK Group komandas varda nesejiem Biznesmeniem laiks par to padomat Ja cer uz Eiropu tur neviens skolniekus no RFS negaida Skolniekiem ir savi turniri bardainiem spalvainiem vireliem savi Kaimini igauni lai tiktu Eiropa dabuja mainit komandas nosaukumu mecenatiem no LNK Group ari pienacis laiks par to padomat ar Zuka kunga vardu te nepietiek tas neiet cauri

  +2 [+] [-]

, 2017-03-08 14:04, pirms 7 gadiem
LV futbola izlases analītiķis - vieglākais darbs pasaulē. Pirms katras spēles nodod atskaiti ar diviem vārdiem- cIirsā mati.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-08 14:06, pirms 7 gadiem
Maksims Krivuņecs gan kā zellis patīk, trollis, labs sarkasms. Biežāk lasīt viņa komentārus SC

     [+] [-]

, 2017-03-08 18:39, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Īsts bizness Latvijas futbols diez vai kādreiz būs, bet vismaz daži soļi tā virzienā tiek veikti
Labāk spēlēt mājās nekā Krievijas 3. divīzijā. Par vietu sastāvā tāpat būs jākonkurē. Un motivācija aizbraukt uz top līgām paliek. Tikai nebūs par katru cenu jāskaidra uz zemas raudzes toto līgām, kur nopietns futbols tik un tā netiek spēlēts. Skonto laikos izlase bija krietni augstākā līmenī nekā tagad. Spēcīgs čempionāts ir viens no būtiskākajiem futbola attīstības nosacījumiem
Skonto laikos izlase bija daudz augstākā līmenī, jo tajā spēlēja futbolisti, kuriem pamati bija ielikti vēl vecajā skolā, bet tagad tas ir tik zems, jo šie ir Indriksona sistēmas augļi. Nevajag šo tēmu pīt iekšā. Skonto laikos, kad visi saņēma algas ar trim nullēm savu talantu bez motivācijas izšķērdēja tādi futbolisti kā Kristaps Blanks, Aleksejs Višņakovs un citi, kas izvēlējās kaut sēdēt uz banāna par apaļu ciparu, nevis braukt un atrādīties uz Eiropas klubiem par mazāku naudu. No vienas puses, protams, neaizliegsi cilvēkam pelnīt vairāk, bet no otras, tas pamatīgi iezāģēja šo cilvēku karjerām un Latvijas futbolam kopumā. Jā, bet tas jau bija pasen, un šeit reti kāds to atceras. Tikai "vectēvi" kā es. Un plusiņi un mīnusiņi man nekādas emocijas neizraisa.

     [+] [-]

, 2017-03-08 18:54, pirms 7 gadiem
Pavisam godīgi RFS un FC Rīga ir ļoti liela mīkla ! Jāatzīst, ka neatminos nevienas komandas, kura ielēkusi virslīgā sasniegtu tik augstus rezultātus !
Un šosezon atvēziens ir vnk priekš LV nereāls !
Čempis solās būt ļoti intriģējošs, lai gan Ziemas kauss parādīja, ka viss tik gludi nebūs !
Kad beidzas pirmais riņķis ? Maija vidus, šķiet ? Tad jau būs skaidrība !

     [+] [-]

, 2017-03-08 21:07, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Algas pamazām aug? Bet kādas tāsIR?? Tas ir briesmīgs valsts noslēpims? Cik saņem Uldriķis, cik Rode, citi. . .
Viens klubs varēja šo apburto loku pārraut! LFF pat varēja pieprasīt publicēt algu sarakstus, tāpat premiju ņosacījumus! Vai futbolā finansiālā kārtība, nodokļu politika atšķiras no pārējām dzīves sfērām? Ja, tā tas ir, tad kāpēc valsts institūcijas uz to piever acis?
Pamatsastāva čaļi RFS un Riga gan jau kādas 3 pakas mēnesī saņem.

     [+] [-]

, 2017-03-08 22:55, pirms 7 gadiem
Jā Jā rakstīja: Pavisam godīgi RFS un FC Rīga ir ļoti liela mīkla ! Jāatzīst, ka neatminos nevienas komandas, kura ielēkusi virslīgā sasniegtu tik augstus rezultātus !
Un šosezon atvēziens ir vnk priekš LV nereāls !
Čempis solās būt ļoti intriģējošs, lai gan Ziemas kauss parādīja, ka viss tik gludi nebūs !
Kad beidzas pirmais riņķis ? Maija vidus, šķiet ? Tad jau būs skaidrība !
Piekrītu, ka šāds atvēziens liekas nepierasts Latvijas Virslīgas futbola virtuvē. Tā ir. Bet (!!!) ja zini, kādi bija lielākoties līdz šim tie budžeti klubiem pēdējos 3-10 gados, kā arī klubu esamība un atkarība no sponsoriem, pašvaldības, tad šāds atvēziens ir samērā ātri realizējams ar noteikumu, ja klubam ir saimnieks - ar lielu uzņēmumu finanšu resursu.
Zināšanai - klubam budžets 200-700 tūkstoši, tad ienākot ar 700-1,5 miljonu budžetu bagātam klubam ar sponsoriem vai liela uzņēmuma vadītājiem un komandu - jau kļūst samērā viegls lēciens. Cita lieta būtu, ja visiem klubiem budžeti sāktos no 1 miljona un uz augšu, tad gan būtu savādāk.

Pie tam šajās pēdējās sezonās arvien izteiktāk parādās enkursponsori (ģenerālsponsori vai investori, saimnieki), kuri paši arī vada šo klubu un investe naudu no reāla un saprotama biznesa. RFS - LNK Group (celtniecība, biroju telpu noma, nekustamie īpašumi utt), Jelgavā - CBS Igate (ceļu būve), Ventspilī - Ventspils nafta, Kālija parks utt (visādi kravu uzglabāšanas un tranzītuzņēmumi). FC Rīga - nu grūti pateikt - bet cik redzams - ir kaut kādi investori no Krievijas + vēl tagad tas Latvijā esošais Marine Service group.
Liepājai pagaidām tāda izteikta galvenā ģenerālsponsora nav - jeb vēl neesmu manījis. Mogo vēl neuzskatu par lielāko pamatsponsoru, jo pat savam hokeja klubam spēj iedot tikai 100 000 EUR. Jā - nauda pietiekoši liela Latvijas mērogā, bet tomēr.

Kas vēl? Sparatks naudu saņem no kaut kādiem vīriem no Kazahstānas. Kas viņi tādi - velns viņu zina.
Mettai īsti arī tāda stabila liela sponsora nav. LU? Noteikti ne. Spriežot pēc Mettas kluba informācijas - Nike un DEAC. Un tad pārējie mazie atbalstītāji.
Babīte arī tādi pati - kaut kāds uzņēmējs no Krievijas par kuru zināšana ar ko nodarbojas ir tuvu nullei. Tāpat kaut kāds konsultāciju uzņēmums, kas strādā Latvijā.

Lai piedod un neapvainojas neviens, bet skatāmies reāli. Svarīgs ir kārtīgu sponsoru un komandas īpašnieku kodols, kas vada šo klubu. Lai nav tādu apšaubāmo variāciju. Ja ir nauda, komanda, vadība, skaidri redzams virziens un vīzija, tad arī tā lieta top skaidrāka - gan par kluba ilgtspēju, gan finanšu resursiem.

Pirmajā līgā nopietnākie klubi ir Valmierai kopā ar Valmieras Stikla Šķiedru rūpnīcu.
Auda ir ilgstoši bez liela vai pamatīga sponsora. Lielākā daļa naudas ir no paša Gorkša. Plus pašvaldība.
Ogrei ir vietējie uzņēmēji - divi vai trīs vīri, kas arī stutē šo klubu.
Tukumam arī daži vietējie uzņēmēji, bet bez neviena liela flagmaņa. Pamatā no pašvaldības.

Pārējiem klubiem nekas īsti liels nav. Pamatā pašvaldības nauda. Ieskaitot pagājušā gada pēdējās vietas esošajai Daugavpils klubam. Intergaz bija redzamākais no sponsoriem, bet laikam arī ne ar tām lielākajām naudām. Budžets viņiem bija tā ap 200-250 tūkstošiem eiro.

Tas tā kopējam ieskatam.

     [+] [-]

, 2017-03-09 15:42, pirms 7 gadiem
Veiksmi RFS. Kluba filozofija piesaista. Sastāva rezerves arī ir šķietami dziļas, lai trijnieks būtu minimālais uzdevums.

Šķiet, ka Rīgas derbijs starp RFS un Riga FC nebūs sliktāks par Londonas, kad tiekas Chelsea un Arsenal.

Ar nepacietību gaidu sezonas sākumu!