Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Sastāvs ir pietiekami labs, lai cīnītos arī par titulu"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ašvorts: "Sastāvs ir pietiekami labs, lai cīnītos arī par titulu"
Pols Ašvorts un jaunais kapteinis Vitālijs Rečickis
Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

FK "Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts, spriežot par izredzēm jaunajā sezonā, nesteidzās kārt kaklā ventspilniekiem kādas no medaļām, uzsverot, ka jādomā tikai par katru nākamo maču, reizē tomēr norādot, ka viņa komanda nav jāsvītro no čempionu titulu kandidātu loka.

"Domāju, šajā sezonā sastāvs būs nedaudz spēcīgs. Faktiski esam zaudējuši tikai vienu spēlētāju, kuru būtu gribējuši redzēt komandā – Alanu Siņeļņikovu. Teikšu kā ir, mēs viņam piedāvājām līgumu, bet saņēmām atbildi, ka futbolists vēlas pamēģināt iespēju ārzemēs. To ļoti labi sapratām, jo tā tomēr ir iespēja nopelnīt lielāku naudu, tāpēc nekādus šķēršļus nelikām.

Tāda pati situācija bija arī ar Niko Boranijaševču un Simonu Pauļu, kuri ir atgriezušies. Alans teica, ka ar citu Latvijas klubu līgumu neparakstīs, taču pēc divām nedēļām vai varbūt nedaudz ilgāku laika, šeit pat Sportacentrs.com lasu, ka viņš parakstījis līgumu ar "Jelgavu", kas piedāvājusi lielāku algu. Tas man bija liels pārsteigums, taču Alana vietā mums ir četri jauni spēlētāji, turklāt vēl arī plānojam papildināt sastāvu ar nigērieti, kurš jau pagājušās sezonas otrajā pusē divus mēnešus bija pie mums un trenējās kopā ar komandu.

Šobrīd vienīgā problēma ir vīzas nokārtošana, pēc kuras saņemšanas viņš atgriezīsies Latvijā un būs mūsu rīcībā jau līdz čempionāta sākumam. Kad tas notiks, sastāvs būs nokomplektēts. Protams, lai iejustos, vajadzēs vēl treniņus. Mūsu rīcībā ir trīs vārtsargi un 19 laukuma spēlētāji, un, lai arī ideālā variantā spēlētājiem būtu jābūt 23, lai ir konkurence, domāju, mūsu čempionātam arī šis nav slikts variants. Esmu pateicīgs klubam, kurš atbalstīja manas vēlmes sastāva ziņā. Esam tikuši pie visiem tiem, uz kuriem arī cerējām," Ašvorts atklāj sastāva komplektēšanas nianses.

Ašvorts atzīst, ka šī gada čempionāts būs smagāks, jo arī pretendentu uz medaļām būs vairāk: "Manuprāt, šoreiz pat sešas komandas pretendēs uz medaļām un čempiona titulu. Pagājušās sezonas sākumā "Spartaku" nepieskaitīju favorītiem, un arī šogad nav īsti skaidrs, kas notiks ar šo komandu, taču jārēķinās ar to noteikti ir. Skaidrs, ka spēcīgākās kļuvušas "Liepāja", "Riga FC", RFS, droši vien arī "Jelgava", kas, lai gan dažus spēlētājus pazaudēja, tomēr ieguva labu papildinājumu. "Metta/LU" noteikti būs spēcīgāki nekā pērn un arī "Babīte" būs spēcīgāka par Daugavpili.

Čempionāts noteikti būs ļoti interesants, jo cīnīties nāksies katrā mačā, tomēr domāju, ka mums ir pietiekami labi spēlētāji, lai pacīnītos pat par čempionu titulu. Taču tāpat kā pagājušajā sezonā, es nenosaukšu konkrētu vietu, kuru būtu jāizcīna – mums jāiet no mača uz maču, jādomā par katru nākamo, nevis jau par pēdējo."

Šajā sezonā FK "Ventspils" kapteiņa pienākumus pildīs pussargs Vitālijs Rečickis, kurš pie šī goda ticis, nevis komandas balsojumā, bet gan ar galvenā trenera rīkojumu. Ašvorts arī skaidro, kāpēc: "Parasti kapteinis tiek izvēlēts, bet šoreiz tieši es nozīmēju, ka tas būs Vitālijs Rečickis. Redzams, ka viņš tiešām jūt līdzi "Ventspilij", viņu ļoti interesēja, kādi būs papildinājumi, viņš daudz runāja par to, ka komandai jākļūst stiprākai un arī laukumā vienmēr ir īsts cīnītājs. Svarīgi ir arī tas, ka laukumā viņš arī labi komunicē, turklāt arī latviski. Ir jūtams, ka viņš ar visu sirdi ir komandā un ka tā viņa nav tikai darba vieta, kur nopelnīt naudu."

"Ventspils" jaunās sezonas pirmo spēli aizvadīs šajā sestdien, kad savā laukumā tiksies ar "Metta/LU" komandu.

     [+] [-]

, 2017-03-07 10:44, pirms 7 gadiem
Lai cīnītos, bet ne lai uzvarētu
Pietrūkst radošu spēlētāju un par uzbrukumu arī šaubas, jo nevar tak visu laiku cerēt uz Karlsonu

  -2 [+] [-]

, 2017-03-07 11:19, pirms 7 gadiem
Par Mettas uzvaru!

     [+] [-]

, 2017-03-07 11:51, pirms 7 gadiem
Kā ar tām algām Latvijas klubos? Kāpēc tāds noslēpums. Piemēram cik saņem Karlsons, vai tas ir valsts noslēpums?

  +2 [+] [-]

, 2017-03-07 13:42, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Kā ar tām algām Latvijas klubos? Kāpēc tāds noslēpums. Piemēram cik saņem Karlsons, vai tas ir valsts noslēpums?
Nu vidēji FKV spēlētaji saņem no 1000 lidz 3000 eur.Karlsona alga svārstās no 2500 līdz 3000 eur

  +2 [+] [-]

, 2017-03-07 14:57, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Kā ar tām algām Latvijas klubos? Kāpēc tāds noslēpums. Piemēram cik saņem Karlsons, vai tas ir valsts noslēpums?
kāda ir tava alga?

     [+] [-]

, 2017-03-07 15:11, pirms 7 gadiem
Ja tiksim šosezon trijniekā,un eirokausos tālāk par vienu kārtu,tad teikšu,ka labi aizvadīta sezona.Vairāk kaut ko prasīt pēc šīs sezonas komplektācijas,salīdzinot ar konkurentiem,būtu neprāts.Tiksim augstāk par trešo vietu,visu cieņu!

     [+] [-]

, 2017-03-07 20:56, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Kā ar tām algām Latvijas klubos? Kāpēc tāds noslēpums. Piemēram cik saņem Karlsons, vai tas ir valsts noslēpums?
Nav noslēpums ! Ja būsi šajā portālā regulāri, uzzināsi ! Pērn bija lielisks analītisks raksts par visām virslīgas komandām !
Ģ.K saņem apm 5-7k + bonusi mēn.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-08 01:02, pirms 7 gadiem
Jā Jā rakstīja: Nav noslēpums ! Ja būsi šajā portālā regulāri, uzzināsi ! Pērn bija lielisks analītisks raksts par visām virslīgas komandām !
Ģ.K saņem apm 5-7k + bonusi mēn.
Tādas algas jau sen vairs nav FKV komandā nevienam.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-08 12:17, pirms 7 gadiem
ffwrd
Futbolisti ir publiskas personas un nekādiem noslēpumiem tur nav vietas.
Mana alga ap vidējo algu valstī, nekāds noslēpums tas nav. Izdzīvot var, savu reizi uz ārzemēm aizbraukt var, bet nevaru mainīt ik pa laiciņam vienu auto pret otru.
Vispār esmu pret anonimitāti, tāpēc arī komentārus rakstu ar savu vārdu un foto un nekādi briesmīgi noslēpumi man nav.