Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "TTT mērķis – iesaistīt darbā vairāk latviešu spēlētāju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zībarts: "TTT mērķis – iesaistīt darbā vairāk latviešu spēlētāju"
Mārtiņš Zībarts. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Iesaistīt darbā vairāk latviešu spēlētāju – tāds bija mērķis, veidojot TTT šīgada modeli," rīdzinieču galvenais treneris Mārtiņš Zībarts bija gandarīts, ka vietējo basketbolistu iesaiste palīdzēja izcīnīt svarīgu uzvaru pār "Olympiacos".

Trešdien Rīgā tikās divas Eirolīgas komandas, kurās vietējo spēlētāju iesaiste ir vislielākā. TTT rindās spēlē septiņas Pasaules kausa dalībnieces, kamēr “Olympiacos” sastāvā tādas bija sešas.

Ivana Tikviča, “Olympiacos” spēlētāja

“Neparādījām savu labāko spēli un neizmantojām stiprās puses aizsardzībā. Apsveicu TTT ar uzvaru! Atmosfēra Rīgā bija apbrīnojama – grūti spēlēt tādā troksnī.

Jorgs Pantelakis, “Olympiacos” galvenais treneris

“Zinājām, ka Rīga gaida smaga spēle. TTT ir lieliska komanda ar ļoti labu treneri un spēlētājām. Sākām labi, trāpījām brīvos metienus. Pēc tam rīdzinieces sāka spēlēt agresīvāk – izprovocēja kļūdas un tika pie viegliem punktiem. Ja savilkāmies apakšā, viņas iemeta no distances.

Ļoti slikti metām trīspunktu metienus (5/23) un brīvmetienus (5/14). Zinājām, ka būs daudz kontaktspēles, taču īsti netikām galā. “Olympiacos” šī ir debijas sezonas FIBA Eirolīgā. Vēlu TTT veiksmi turnīra turpinājumā!

Šoprona viesos pagarinājumā uzvarēja Kursku – tas nozīmē, ka TTT vēl būs jāpacīnās par vietu četriniekā. “Fenerbahce”, manuprāt, būs otrā komanda, kura kvalificēsies “play-off”, savukārt par divām palikušajām vietām cīnīsies trīs vienības. Tā komanda, kura paliks piektā, būs favorīte cīņā par uzvaru Eiropas kausā.”

Mārtiņš Zībarts, TTT treneris

“Paldies meitenēm par parādīto raksturu un uzvaru. Atmosfēras ziņā šī bija labākā spēle sezonā. Pēc neveiksmīgā sākuma tieši līdzjutēju atbalsts palīdzēja atspēlēties un pārņemt iniciatīvu. Spēles turpinājumā parūpējāmies par pozitīvu iznākumu.

Zinājām, ka “Olympiacos” spēlēs bez garās spēlētājas Mirnas Mazičas un attiecīgi gatavojāmies. “Olympiacos” daudz spēlēja ar četrām mazajām spēlētājām un vienu centru. Tiesa, bija arī brīži, kad izmantoja divus piektos numurus reizē. Bijām gatavi abiem variantiem.

Pagājušajā nedēļā izdarījām secinājumus un mēģinājām labot lietas. Decembrī un janvārī devām spēlētājām atpūtu Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgas spēlēs. Tas izjauca balansu – spēlētājas bija dažādā kondīcijā. Nebijām “uz vienas lapas”.

Izbraukumā pret Tallinas Universitāti ņēmām līdzi visu pamatsastāvu. Spēli izmantojām kā intensīvu treniņu ar ļoti agresīvu aizsardzību – katrai spēlētājai bija vidēji 18 minūtes spēles laika. Pirmdien atsākām treniņus Rīgā.

Grūts sākums? Tas ir basketbols. Esam rādījuši video, skatījušies, analizējuši. Viens no iemesliem, kāpēc nevaram ļaut pretiniecēm ieskrieties – sākumā spēlētājas ir svaigas un uzbrūk ar augstāku precizitāti. Tas nav pieļaujams, jāaptur pretinieces ar sodiem.

Arī mēs izjūtam savainojumu radītās problēmas. Vienu dienu atpūtīsimies, piektdien būs divi treniņi – gatavosimies izbraukuma spēlei pret “Fenerbahce” (kuru pirmajā aplī mājās pieveicām ar četru punktu pārsvaru).

Šopronas uzvara viesos pār Kursku nav milzīgs pārsteigums – tā ir ļoti stipra komanda, kura 2018. gadā spēlēja Eirolīgas finālā. Neveiksmes un zaudējumi galotnēs likuši Ungārijas čempionēm mobilizēties – arī šogad viņas būs “Četru fināla” kandidātes.

Iesaistīt darbā vairāk latviešu spēlētāju – tāds bija mērķis, veidojot TTT šīgada modeli. Starptautisko spēļu pieredze ir ļoti svarīga – esam vienīgā komanda ar latviešu spēlētājām, kura turpina cīņu Eirokausos. Mēģinām atrast pielietojumu katras spēlētājas labākajām īpašībām.”

     [+] [-]

, 2019-02-07 11:51, pirms 5 gadiem
Tas gan ir pareizi!

     [+] [-]

, 2019-02-13 22:50, pirms 5 gadiem
Zībars ir ģēnijs !