Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autokrosa čempions Starks: "Trasē mēs bijām nežēlīgi, tie bija ļoti spoži laiki"

Juris Grīns
Juris Grīns

Autokrosa čempions Starks: "Trasē mēs bijām nežēlīgi, tie bija ļoti spoži laiki"
Mārtiņš Starks ar konkurentiem. Foto: Autocross.lv

Sestdien plānotajam Brenguļu nakts krosam pievienojies arī bijušais gan ziemas, gan vasaras folkreisa seriālu uzvarētājs un Latvijas autokrosa čempions Mārtiņš Starks. Līdz ar to startam gatavs viens no spēcīgākajiem folkreisa līderu sastāviem pēdējā laikā.

Mārtiņš atzīmēja, ka liels motivātors bija ziņa par Rūdolfa Bogena un Riharda Daiņa pievienošanos nakts sacīkstei – trijotne savulaik veidoja Folkreisa zelta sastāvu, nežēlīgi cīnoties par katru trases metru: “Kad izlasīju ziņu par Rūdolfa un Riharda plānoto startu, tas sakūla asinis ļoti pamatīgi,” atzīstas Starks. “Tie bija neapšaubāmi ļoti spoži laiki gan man kā braucējam, gan Folkreisam kopumā. Trasē mēs bijām nežēlīgi, bet parkā bija īsta ģimenes sajūta. To es nekad neaizmirsīšu!”

Mārtiņš startēs ar Raimonda Āboliņa VW Golf II. Viņa paša rīcībā ir spēcīga, folkreisam derīga tehnika, taču to sprinta sacensībās izmanto strauji progresējošā meita Marta, līdz ar to nolikt šo auto uz pirkšanas riska robežas komanda īsti nevēlas.

Mārtiņš Starks debitēja autosportā 2011. gadā, jau 2012. gada sezonā svinot uzvaru Folkreisa Ziemas kausa izcīņā. 2013. gads bija izcils, jo tika uzvarēts gan Ziemas, gan Vasaras kausā, un, attiecīgi, arī Folkreisa Gada rangā. Šādu rekordu izdevies sasniegt vēl vienīgi Mārim Zālītim, kurš uzvarēja abos seriālos 2018. gadā.

gadā Starks devās uz Latvijas autokrosa čempionātu, sensacionāli uzvarot 2000 Super klasē.