Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Aģents: "WBSS vēl nav visu samaksājusi; šobrīd tiek kavēta mana boksera karjera"

Rolands Eliņš

Aģents: "WBSS vēl nav visu samaksājusi; šobrīd tiek kavēta mana boksera karjera"
Redžiss Progreiss Supersērijas ceturtdaļfinālā. Foto: Amanda Westcott/DAZN

Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN vēsta, ka šaubas par dalības turpināšanu Pasaules boksa Supersērijā ir arī otrā vieglā svara kategorijas bokserim Redžisam Progreisam, kura aģents intervijā atzina, ka joprojām nav saņemta visa paredzētā prēmija par ceturtdaļfinālu. Savukārt „The Ring” vēsta, ka Supersērijas organizatori aktīvi strādā, lai neizjuktu viss turnīrs šajā svara kategorijā.

„Finansiālu problēmu māktā Supersērija, kas daudziem bokseriem maksājumus veikusi ar novēlošanos un dažas prēmijas nav izmaksājusi vispār, cenšas turpināt savu darbību ar pusfinālu sarīkošanu trīs svara kategorijās,” rakstīts ESPN ziņas ievadā, pavēstot par Maira Brieža un Kšištofa Glovacka vakar izziņoto pusfinālu.

Vakar portāls Sportacentrs.com vēstīja, ka Supersērija ar Glovacki beidzot nokārtojusi savas finansiālās saistības. Brieža komanda par šo tematu publiski nevēlas izteikties, tāpat kā otra šīs svara kategorijas pusfināla dalībnieki Endrjū Tabiti un Juniers Dortikoss nav publiski pauduši, ka viņiem ir bažas vai neapmierinātība par Supersērijā notiekošo.

Tikmēr pavisam cita situācija otrā vieglā svara kategorijā. Papildus Ivanam Barančikam, kura menedžeris jau pirms nedēļas paziņoja par izstāšanos no Supersērijas, šādu soli ļoti nopietni apsver arī divi citi pusfinālisti – Redžijs Progreiss un Džošs Teilors. Kā vēsta „The Ring” apskatnieks Maiks Kopingers, IBF čempiona Barančika izstāšanās radījusi domino efektu, jo bez viņa IBF čempiona jostas pārējiem dalībniekiem zudusi liela daļa motivācijas dalībai Supersērijā.

„Teiloram un Progreisam nav čempionu jostu, bet Barančikam ir, tādēļ viņa izstāšanās ir Supersērijai ļoti sāpīga,” raksta Kopingers. „Supersērijas vadība risina sarunas ar Barančika menedžeri, lai pierunātu viņu atteikties no sava lēmuma, kas reizē arī iepriecinātu Progreisu un Teiloru.”

Arī ESPN vēsta, ka Supersērijas vadība (jāatgādina, ka kopš pagājušā gada īpaša sadarbība ar Supersērijas valdes priekšsēdētāju Kalli Zauerlandu ir Mairim Briedim) ir risinājusi sarunas ar Barančika aģentu, taču abas puses pagaidām nav tikušas pie kopsaucēja. Un tas dara bažīgu 30 gadus vecā ASV boksera Redžija Progreisa (23-0, 19KOs), WBC pagaidu čempiona jostas īpašnieka, aģentu Semu Katkovski, kurš vairākus mēnešus pēc ceturtdaļfināla šonakt atklāja ESPN, ka arī pret viņiem Supersērija visas finansiālās saistības nav nokārtojusi.

Katkovskis norādīja, ka Progreiss nav saņēmis visu līgumā atrunāto prēmiju par ceturtdaļfinālu un viņu komandā ir bažas par to, vai samaksa tiks saņemta pēc pusfināla. Tāpat kā svarīgs iemesls par potenciālo izstāšanos no pusfināla tiek minēta aizkavēšanās Supersērijas kalendārā, jo organizatoru solījums bija turnīrs, kas tiek izspēlēts mazāk nekā gada laikā. Ceturtdaļfināla cīņu Progreiss aizvadīja 27. oktobrī.

„Viņi šobrīd kavē Redžisa karjeru,” sacīja Katkovskis. „Brīdī, kad viņam ir daudz iespēju boksa tirgū, Supersērija viņam liek gaidīt. Mums vēl būs diskusijas ar Supersērijas vadību, kurās viņi varēs risināt problēmas. Vēlamies, lai tiek atrasts risinājums. Nevēlamies izstāties no turnīra. Redžiss vēlas cīnīties par tituliem. Ja mēs būtu nomierināti par neskaidrībām, būtu labi, taču tāpat turnīram ir finansiāla rakstura problēmas un ir bijuši kavējumi maksājumos. Redžisam bija jāaizvada pusfināla cīņa februārī, un pašreizējā situācija mūs satrauc. Supersērija saka, ka viņiem ir nauda – ļoti labi, tad pirms cīņas ielieciet to trešās personas kontā, lai mēs varam būt droši par tās saņemšanu.”

Līdzīga prasība par honorāra garantēšanu bija arī Barančika menedžerim, taču Supersērija pagaidām ir atsacījusies tam piekrist. Pagaidām vienīgā oficiālā Supersērijas atbilde uz publiski izskanējušajām neskaidrībām par pusfinālu norisi un Barančika izstāšanos bija atgādinājums par noslēgtajiem līgumiem, kuru izpildi Supersērija gatava panākt arī tiesas ceļā.

Kopingers raksta, ka neskaidrības ar Progreisa piedalīšanos Supersērija gatavojas „risināt” līdzīgi – neskatoties uz tām, izsludināt pusfinālu. Progreisa un WBA čempiona Kirila Relika cīņa tiek plānota aprīlī Ņūorleānā.

Izmantotie resursi:
WBSS schedules cruiserweight semifinal amid chaos
https://twitter.com/MikeCoppinger/s...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja