Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pret valsts čempioniem "Valmierai/Ordo" draud devītais zaudējums pēc kārtas

Emils Ozerinskis

Pret valsts čempioniem "Valmierai/Ordo" draud devītais zaudējums pēc kārtas
Anrijs Miška cīņā ar VEF spēlētājiem
Foto: Edgars Vaivads

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā 7. februārī turnīra tabulā pēdējo vietu ieņemošā "Valmiera/Ordo" savā laukumā tiksies ar "VEF Rīga". Rīdzinieki LBL turnīrā triumfējuši pēdējās septiņās spēlēs, kamēr Vidzemes vienībai nācies atzīt astoņas sakāves pēc kārtas.

18:30 "Valmiera/Ordo" - "VEF Rīga"
Par spīti atjaunotajam komandas sastāvam, Kristapa Valtera trenētā komanda bija izvirzījusi mērķi cīnīties par vietu Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs. Tomēr neveiksmes pret "Jēkabpili" un "Latvijas Universitāti" nostādījušas valmieriešus praktiski bezcerīgās pozīcijās, lai mērķētu uz "play-off" turnīru. Starp tuvākajiem konkurentiem pozitīva bilance "Valmierai/Ordo" ir tikai pret "Valku/Valgu", kas ņemot vērā pārrobežu projekta reto spēļu kalendāru nav īpaši liels ieguvums. Arī atlikušais spēļu kalendārs valmieriešiem pretī liks LBL turnīra augšgala komandas, tādējādi liekot apdomāt koncentrēšanos tieši uz jauno spēlētāju pilnveidošanu sezonas izskaņā. Spēlē pret rīdziniekiem uz jautājuma zīmes ir Jāņa Kaufmaņa dalība mačā, jo pēdējā cīņā ar "Latvijas Universitāti" Kauča vidējo 30 minūšu vietā nospēlēja tikai deviņas.

Jāņa Gailīša trenētie VEF basketbolisti LBL sezonas pirmajā pusē piedzīvoja divas neveiksmes, bet kopš novembra komanda baudījusi septiņu uzvaru sēriju, kurai februāra laikā objektīvi nebūtu jāpārtrūkst. Salīdzinoši ar iepriekšējām sezonā vefiņš pragmatiskāk darbojies spēlētāju tirgū, nezināmu leģionāru vietā vairāk paļaujoties uz vietējo spēlētāju resursu. Ja VTB līgā tas lielus panākumus nav devis, tad nacionālā čempionāta spēlēs vefieši spēlējuši pārliecinošāk, sasniedzot bilanci 11-2, kas komandai dod otro vietu aiz nezaudējušās "Ventspils".

Rīgas VEF un "Valmieras/Ordo" sezonas savstarpējās cīņās izticis bez pārsteidzošiem rezultātiem. Par spīti 35 kvalitatīvām minūtēm valmieriešu izpildījumā, 9. decembrī Rīgas Olimpiskajā centrā "VEF Rīga" uzvarēja ar rezultātu 93:65 (Alekss Peress 21; Viktors Iļjins 23+17). Savukārt 20 dienas vēlāk Valmierā valsts čempioni pārliecinoši triumfēja ar 99:59 (Mareks Mejeris 17; Viktors Iļjins 23).

Valmieriešu rindās vairāki spēlētāji ir aktuāli Latvijas U18 izlases kontekstā, kas šovasar Eiropas čempionātu aizvadīs savās mājās. Vieglā uzbrucēja pozīcijā strauji progresē Dāvids Vīksne, vidēji sezonā gūstot 4,4 punktus un izcīnot 2,5 bumbas zem groziem. Tikmēr spēka uzbrucēja pozīcijā "Valmieras/Ordo" labākā izvēle laukumā ir Anrijs Miška, kurš savai vienībai palīdzējis ar vidēji pieciem punktiem un 3,4 izcīnītām bumbām zem groziem. Tāpat U18 izlases kontekstā aktuāls var būt Ojārs Bērziņš, kurš pirms Baltijas jūras kausa bija iekļauts izlases kandidātos. Bērziņa vidējie rādītāji sasnieguši 2,7 punktus un 1,7 rezultatīvas piespēles.

Uz februāra otrajā pusē gaidāmajām Pasaules kausa kvalifikācijas cīņām Latvijas čempionvienība izlases vajadzībām sagatavojusi divus spēlētājus. Mareks Mejeris būdams komandas līderis LBL čempionātā izcēlies ar 10,3 punktiem un 5,7 atlēkušajām bumbām. Savukārt centra pozīcijā spēlējošais Iļja Gromovs statistikā atzīmējies ar 6,6 punktiem un 5,3 bumbām zem groza. Salīdzinājumā ar pirmo kandidātu sarakstu, starp iekļautajiem vairs nav Klāva Čavara, kurš bijis pieticīgs LBL līmenī ar vidēji spēlē gūtiem trīs punktiem un tikpat bumbām zem groza.

Spēli translēs kanāls "Best4Sport TV".

"OlyBet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.Ventspils160100%
2.VEF Rīga11284.6%
3.Jūrmala11473.3%
4.Ogre11761.7%
5.Jēkabpils71233.3%
6.Betsafe/Liepāja51036.8%
7.Latvijas Universitāte51327.8%
8.Valka/Valga2722.2%
9.Valmiera/Ordo31615.8%

     [+] [-]

, 2018-02-07 09:31, pirms 6 gadiem
Joprojām domāju ka izlases kandidātos bija jāiekļauj Iļjins jo viņš ir pārāks par Gromovu un šodien to varēs pārbaudīt.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-07 11:14, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Joprojām domāju ka izlases kandidātos bija jāiekļauj Iļjins jo viņš ir pārāks par Gromovu un šodien to varēs pārbaudīt.
Nu beidziet taču runāt muļķības. Pat pret LU, kam nav centru, Iļjins bija nekāds un aizsardzībā kustējās koka kluča Konstantīna cienīgi.

Gromovs ir tieši tāds pats - nekāds.