Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Bricis: "Minimālais mērķis Bendikai būtu kvalificēties masu startam"

Bricis: "Minimālais mērķis Bendikai būtu kvalificēties masu startam"
Baiba Bendika
Foto: Pacific Press/Sipa USA/Sxanpix

Latvijas biatloniste Baiba Bendika pirms sestdien gaidāmajām sprinta sacensībām Phjončhanas olimpiskajās spēlēs cer, ka sportiskā forma viņai būs pat vēl labāka nekā sev tik veiksmīgajā janvāra mēnesī, bet viņas treneris Ilmārs Bricis pastāstīja, ka sestdien gadāms siltāks, taču krietni vējaināks.

"Protams, arī mums ir auksti," vaicāts par laika apstākļiem Phjončhanā, atbild Ilmārs Bricis. "Tomēr patiesībā šodien nav tik auksts, lai būtu jādara kaut kas īpašs. Vienkārši jāsaģērbjas siltāk. Ja būtu vēl mazliet aukstāks, tad varētu kaut ko līmēt uz sejas un deguna." Jāpiebilst, ka vairākas citas biatlonistes tomēr bija aplīmējušas vaigus un degunus. Sestdien būs siltāks, taču būs arī daudz stiprāks vējš."

Janvārī Baiba bija sasniegusi, iespējams, labāko sportisko formu karjerā. Vai tas nav noticis par agru un vai fiziskā kondīcija būs tikpat laba arī olimpiskajās spēlēs? Treneris atbild izvairīgi, aicinot būt pacietīgiem, jo jau tuvākajās dienās tas būšot redzams. "Šodien treniņā neko īpašu nedarījām. Vienīgais kārtīgais treniņš būs ceturtdien. Trasi zinām, esam šeit bijuši jau iepriekš, nekā jauna te nav. Sestdien būs vējš, un tas ienāks arī šeit, stadionā. Bet, nevar zināt, no kuras puses tas pūtīs, un vai varēsim no tā paslēpties."

"Šaušanas procents šosezon ir pat labāks nekā pērn, taču pa nullēm izdevies sašaut tikai vienreiz," saka Bricis. "Ar aklimatizāciju problēmas neizjūtam. Pērn jau izmēģinājām, centāmies iet gulēt vēlāk, taču īpaši nepielāgosimies laika joslu maiņai."

"Esam ar Baibu daudz runājuši par to, kā tad būs startēt olimpiskajās spēlēs. Taču no sportiskās puses jau tie būs tādi paši mači, kā Pasaules kausa posmi. Būs tā pati kompānija, kas katru nedēļu bijusi visas ziemas garumā," norāda Bricis. "Grūti spriest, uz kuru disciplīnu liekam lielākās cerības. Kā minimālais mērķis būtu tikt masu startā."

Baiba Bendika atzīst, ka šodien aukstums vairs nav bijis tik liels, tomēr sniegs joprojām ir stipri lēnāks. "Sestdien, kas sola siltāku laiku nekas īpaši jāpārslēdz sevī nebūs. Varbūt vairāk būs jāuzmanās no nobraucieniem, kas tagad nebija tik bīstami. Ja pieļaujam, ka sestdien būs siltāks un krietni stiprāks vējš, tad būs interesanti, jo jau tagad, ne tik lielā vējā šāvienus nes projām diezgan tālu."

"Sniegs ir ļoti lēns, pret kalnu vispār rodas sajūta, ka slēpes apstājas. Sniegs lielākoties ir mākslīgais, jo apkārt sniega nav gandrīz vispār," skaidro Baiba. "Gaisotne īpaši neatšķiras no Pasaules kausa posmiem."

Kamēr Bricis par organizatoriskajām problēmām runāt nevēlas, sportiste atklāj, ka treneris nedzīvo olimpiskajā ciematā, bet gan viesnīcā, kas apgrūtina viņa nokļūšanu uz trasi. "Tas sarežģī organizatoriskās lietas un apēd daudz laika."

"Tikpat labā formā kā janvāra beigās es būšu noteikti, tomēr ceru, ka kondīcija būs vēl labāka. Protams, ideāli būtu kvalificēties masu startam, taču tad būs nepieciešams ļoti labā līmenī aizvadīt visas trīs distances. "

Slēpts komentārs: elgarz

  +5 [+] [-]

, 2018-02-07 18:14, pirms 6 gadiem
DIEZGAN AUGSTI MĒRĶI BRICIM

  +3 [+] [-]

, 2018-02-07 18:45, pirms 6 gadiem
Tādam mērķim jābūt, lai izdodas!

  +4 [+] [-]

, 2018-02-07 19:33, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: DIEZGAN AUGSTI MĒRĶI BRICIM
Reāls mērķis, turklāt sasniedzams. Man gan šķiet, ka Phjončhanas trase nav pārāk piemērota Baibai, un ja vēl slikti slīd. Bet nu cerēsim, ka Baiba būs labā formā.

  +4 [+] [-]

, 2018-02-07 20:27, pirms 6 gadiem
Normāls mērķis. Ja gatavojas un tas ir bijis pa spēkam tad tādi ir jāuzstāda.

     [+] [-]

, 2018-02-07 21:01, pirms 6 gadiem
Tātad max uz ko cer

     [+] [-]

, 2018-02-07 23:10, pirms 6 gadiem
Es, protams, neko daudz nesaprotu no biatlona, bet vai tad tur nav 5 mērķi?