Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Medijs: Odeds Katašs kļūs par jauno “Panathinaikos” treneri

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Medijs: Odeds Katašs kļūs par jauno “Panathinaikos” treneri
Odeds Katašs. Foto: FIBA

Grieķu basketbola superklubs Atēnu “Panathinaikos” panācis vienošanos līdz 2022. gadam ar jauno galveno treneri izraēlieti Odedu Katašu, 7. janvārī, ziņo “Eurohoops”.

“Panathinaikos” un bijušā galvenā trenera Jorgosa Vovorosa ceļi šķīrās šī gada 4. janvārī, kad komanda piedzīvoja pirmo zaudējumu Grieķijas basketbola līgā. Ilgi gan grieķu komanda bez galvenā trenera nepalika, jo jau šodien panākta vienošanās ar 46 gadus veco izraēliešu speciālistu Odedu Katašu. “Panathinaikos” un Kataša bijušajai komandai Jeruzalemes “Hapoel” vēl jāvienojās par izpirkuma maksu, bet paredzēts, ka tas notiks drīzumā.

Odeds Katašs savas basketbolista karjeras laikā no 1999. līdz 2001. pārstāvējis tieši “Panathinaikos”. Kā treneris viņš ir vadījis tikai Izraēlas komandas, tai skaitā Telavivas “Maccabi” 2014./2015. gada sezonā un Jeruzalemes “Hapoel”. Kataša vadītā "Hapoel" 2020. gada septembrī FIBA Čempionu Līgas "Final 8" ceturtdaļfinālā piekāpās nākamajiem čempioniem "San Pablo Burgos" no Spānijas. Katašs kopš 2017. gada ir Izraēlas nacionālās izlases galvenais treneris.

Katašs 2010. gadā ar “Hapoel Gilboa Galil” izcīnīja Izraēlas basketbola līgas titulu un divreiz uzvarējis Izraēlas kausa izcīņā ar Jeruzalemes “Hapoel” - 2019. un 2020. gadā. Speciālists arī 2007. gadā atzīts par Izraēlas gada treneri.

“Panathinaikos” līgums ar Odedu Katašu noslēgts līdz 2022. gadam. Atēnu komandai nākamā spēle paredzēta jau šovakar, kad tā ULEB Eirolīgas ietvaros tiksies ar Sanktpēterburgas “Zenit”. "Panathinaikos" ULEB Eirolīgā ieņem 16. vietu ar piecām uzvarām un 11 zaudējumiem.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...