Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Uz četriem gadiem diskvalificēti divi Igaunijas slēpotāji un treneris

Rolands Eliņš

Uz četriem gadiem diskvalificēti divi Igaunijas slēpotāji un treneris
Karels Tamjarvs. Foto: Newspix24/SIPA/Scanpix

Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) paziņojusi, ka par dalību dopinga lietošanas shēmā uz četriem gadiem diskvalificēts Kazahstānas distanču slēpotājs Aleksejs Poltoraņins un Igaunijas slēpotāji Karels Tamjarvs un Andreass Vērpalu, kā arī igauņu treneris Mati Alavers.

FIS piespriestie sodi ir iznākums izmeklēšanai, kurā piedalījās arī Austrijas policija, veicot reidus iepriekšējā pasaules čempionāta norises vietā. Jau pagājušajā gadā diskvalifikācijas saņēma trīs Austrijas slēpotāji, ieskaitot sportistu, kurš ziņoja varas iestādēm par dopinga lietošanas shēmu.

32 gadus vecais Aleksejs Poltoraņins ir 11 Pasaules kausa posmu uzvarētājs un divu PČ bronzas medaļu ieguvējs 2013. gadā. Poltoraņins pēc pieķeršanas savu vainu atzinis.

30 gadus vecais Tamjarvs pārstāvējis Igauniju trīs olimpiskajās spēlēs un vairākkārt iekļuvis labāko divdesmitniekā PK posmos, savukārt Andreass Vērpalu pārstāvēja Igauniju 2018. gada olimpiskajās spēlēs. Arī Vērpalu un Tamjarvs pēc pieķeršanas atzina savu vainu dopinga lietošanā.

FIS paziņojumā norādīts, ka joprojām turpinās izmeklēšana pret igauņu slēpotāju Algo Karpu, kā arī Andrusu Vērpalu, Andreasa tēvu, kurš savā slēpotāja karjerā divreiz kļuva par olimpisko čempionu. Andruss Vērpalu noliedz savu dalību dopinga lietošanas shēmā, un viņam piespriesta pagaidu diskvalifikācija uz izmeklēšanas laiku.

Izmantotie resursi:
https://www.fis-ski.com/en/internat...