Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL vēlas aizvadīt spēles arī Ķīnā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

NHL vēlas aizvadīt spēles arī Ķīnā
Gerijs Betmens
Foto: AFP / Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) izskata iespēju aizvadīt regulārās sezonas mačus arī Ķīnā, informē pasaules spēcīgākās līgas komisāra vietnieks Bils Deilijs.

NHL komisāra vietnieks janvārī dosies uz Ķīnu, lai gūtu priekšstatu par spēļu iespējamību ietekmīgajā Āzijas valstī. "Iespējams, sākumā runāsim par pirmssezonas spēlēm, bet pēc tam jau varētu būt arī regulārās sezonas spēles. Mēs noteikti vēlamies savu klātbūtni Ķīnā, tā ir prioritāte, tāpēc gribam izpētīt iespējas. Šajā vizītē strādāsim pie tā, lai spēles varētu notikt," informē Bils Deilijs.

Ķīnas galvaspilsēta Pekina ir izvēlēta kā 2022. gada ziemas olimpisko spēļu mājvieta. Tas nozīmē, ka hokeja turnīrā piedalīsies arī ķīniešu izlase. Ķīnas hokejā vajadzīgs progress. "Ziemas olimpiskās spēles dod pamatu ziemas sporta veidu attīstībai. Domāju, ka tur ir interese un vēlme valstiskā līmenī. Pasaules spēcīgākā hokeja līga vēlas iesaistīties un palīdzēt veidot nepieciešamo infrastruktūru," atklāj NHL komisāra vietnieks.

Tiek plānots, ka pavasarī uz Ķīnu dosies arī NHL komisārs Gerijs Betmens.

Kā zināms, šajā sezonā Ķīnas klubs veiksmīgi debitējis Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Pekinas "Kunlun Red Star" patlaban ieņem astoto vietu Austrumu konferencē. Minētajā klubā nodarbināts arī Latvijas pilsonis Raitis Pilsētnieks, kurš ir sporta direktora Vladimira Krečina vietnieks.

Izmantotie resursi:
Puck Daddy / yahoo.com

  +3 [+] [-]

, 2017-01-07 16:09, pirms 7 gadiem
NHLci nosmels, kamēr kolhozs skatīsies. Pekinas huiluņi varēs stāvēt pie ratiem.

     [+] [-]

, 2017-01-07 16:15, pirms 7 gadiem
KHL un NHL cīnīsies par milzīgo Ķīnas tirgu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja