Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mairis Pumpurs startēs oficiālajā ''Yamaha'' rūpnīcas junioru komandā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Mairis Pumpurs startēs oficiālajā ''Yamaha'' rūpnīcas junioru komandā
Mairis Pumpurs. Publicitātes foto

Jaunais un talantīgais MX pilots Mairis Pumpurs atzīts kā labākais no treniņnometnes 125cc klases dalībniekiem, kā rezultātā 2020. gada Eiropas čempionātā viņš startēs ‘’MJC Yamaha’’ rūpnīcas junioru komandas sastāvā.

Jau ziņojām, ka oktobra sākumā 15 gadus vecais Mairis Pumpurs izcīnīja pārliecinošu uzvaru 125 cm3 klasē ''Yamaha’s bLU cRU'' Superfinālā, kas notika Nīderlandē. Pēc uzvaras sportists portālam ''Sportacentrs.com'' atzina, ka ''Šīs bija sacensības, kurās ''Yamaha'' komanda meklē savus iespējamos nākotnes talantus. Trīs ātrākie braucēji pēc Superfināla, kā arī divi, kurus izvēlēsies ''Yamaha'' jauniešu komanda, novembra vidū dosies uz nometni, kur katram braucējam būs iespēja sevi pierādīt. Pēc tam šī komanda, kurai ir arī lielās ''Yamaha'' rūpnīcas atbalsts, izvēlēsies, kuru ņemt komandā un kuru atbalstīt nākamajā sezonā.''

Kā noskaidrojies, tad tieši Mairis tika atzīts kā sportists ar pozitīvu, mērķtiecīgu attieksmi pret darbu, spēju parādīt labu braukšanas tehniku un ātrumu trasē. Pumpurs rūpnīcas komandas sastāvā pievienosies diviem holandiešu braucējiem Kajam Karsemakeram un Ivano van Erpam. Kopumā treniņnometnē tika izvēlēti seši labākie jaunie motokrosa un motošosejas talanti.

Yamaha bLU cRU ir sacensības, kurās ”Yamaha” komanda meklē savus iespējamos nākotnes talantus. Šajās sacensībās var piedalīties sportisti, kuri savos nacionālajos čempionātos ir braukuši ar ”Yamaha” motociklu. Šogad sacensībām pieteicās ļoti daudz sportistu, taču organizatori izvēlējās 34 braucējus no Eiropas, kuriem tika dota iespēja startēt Superfinālā.

Kas ir Yamaha bLU cRU treniņnometne?
Yamaha bLU cRU programma ir unikāla sistēma, kas izstrādāta, lai identificētu un palīdzētu attīstīties jaunajiem talantiem no visas pasaules. Projekts tika uzsākts 2015. gadā MX125 motokrosa braucējiem un 2017.gadā motošosejas braucējiem. 2019.gadā bLU cRU attīstījās tālāk iekļaujot arī MX85 un MX65 klases, bruģējot ceļu jaunajiem braucējiem sākot no pirmajiem soļiem līdz pat pasaules moto skatuves virsotnēm. Līdz šim vairāk nekā 1000 jauno braucēju ir ieguvuši atspērienu savā karjerā tieši no iesaistīšanās Yamaha bLU cRU projektā.

Šogad bLU cRU treniņnometnē kopumā piedalījās 23 motošosejas un 13 motokrosa braucēji, kuriem tika dota ekskluzīva iespēja trīs dienu intensīvu apmācību laikā sacensties un mācīties kopā.

Alberto Baroci , Yamaha bLU cRU vadītājs: ''Ja man vienā vārdā būtu jāraksturo 2019.gada Yamaha treniņnometni, tad es teiktu lieliski! Tā vienmēr ir liela emocionāla pieredze, bet šī bija bLU cRU ceturtā sezona, un tā bija pavisam citā līmenī! Kopumā tika iesaistīt vairāk nekā 100 cilvēku, ieskaitot 23 motošosejas un 13 motokrosa braucēju. Tas bija īsts valstu, valodu, kultūru un, protams, talantu mikslis. Katrs sportists parādīja savas prasmes un nometnes laikā uzlaboja savas zināšanas, ar kurām dalījās tādas zvaigznes kā Džeremijs Sīvers, Gutjē Polins un Džekijs Vilmonds. Sportistu progress jau bija manāms pēc pirmajām dienām trasē un bija ļoti grūti noteikt labākos. Pēc ilgām debatēm tomēr noteicām līderus, bet vēlos pateikties ikvienam jaunajam sportistam, kurš piedalījās šajā atlasē. Lielu paldies gribu teikt arī Yamaha bLU cRU personālam!”

Izmantotie resursi:
Jaunumi - LaMSF.lv

  +1 [+] [-]

, 2019-12-06 18:13, pirms 4 gadiem
Tas ir ļoti labi,cerams ka vismaz nākamajā sezonā izdosies kvalificēties finālbraucieniem Eiropas čempionātā.