Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdeividam uzvaras bullītis pret "Blues"

Andrejs Siliņš

Makdeividam uzvaras bullītis pret "Blues"
Konors Makdeivids uzvaras vārtu gūšanas brīdī. Foto: AP / Scanpix

Pateicoties Konora Makdeivida uzvaras metienam pēcspēles metienu sērijā, Edmontonas "Oilers" naktī uz ceturtdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ar 3:2 pieveica Sentluisas "Blues". Citā spēlē Anaheimas "Ducks" izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, ar 4:2 sakaujot Čikāgas "Blackhawks".

Edmontonas "Oilers" vakars izvērtās emocijām bagāts - jau šķita, ka nāksies piedzīvot zaudējumu, taču 55 sekundes pirms mača pamatlaika beigām komanda pēc zviedra Oskara Klefboma rezultatīvā metiena izglābās no zaudējuma pret Sentluisas "Blues" - 2:2. Pagarinājuma piecminūte nebija pietiekams laiks, lai noteiktu labāko komandu šajā duelī, un sekoja pēcspēles metieni.

Uzvaras bullīti realizēja Konors Makdeivids, kurš nav pazīstams kā izcils bullīšu speciālists, taču septīto reizi 13 piegājienos karjerā savu iespēju izmantoja. Makdeivids pietuvojās vārtiem no kreisās malas un, slīdot uz labo pusi, pēc pamatīgas pauzes raidīja ripu pāri vārtsarga plecam tālajā augšējā stūrī - 3:2.

Anaheimas "Ducks" savā laukumā izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, ar 4:2 pieveicot Čikāgas "Blackhawks", kam tas bija piektais zaudējums pēc kārtas. Debijas maču Anaheimas komandas rindās aizvadīja tikai pirmdien no Pitsburgas "Penguins" iemainītais Daniels Sprongs. 21 gadu vecais nīderlandietis debitēja teicami, septītajā minūtē gūstot vārtus un uz to brīdi panākot 2:0. Uzbrucējam tie bija pirmie vārti arī sezonā kopumā, jo Pitsburgas rindās 16 spēlēs Sprongs bija izcēlies vien ar četrām piespēlēm.

Otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Sanhosē "Sharks", kas ar 5:1 mājās sagrāva Karolīnas "Hurricanes". Aizvadot pirmo spēli pēc atgriešanās no savainojuma, 22 gadus vecais šveicietis Tīmo Meiers guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Savukārt vārtsargs Martins Džounss uzvaru kaldināja ar 39 atvairītiem metieniem.

NHL regulārā sezona, 6. decembris

SpēleRezultāts
Blues - Oilers2:3 PM
Ducks - Blackhawks4:2
Sharks - Hurricanes5:1