Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jeromanovs atzīts par "Olybet" LBL novembra labāko spēlētāju

Andrejs Siliņš

Jeromanovs atzīts par "Olybet" LBL novembra labāko spēlētāju
Edgars Jeromanovs
Foto: BK Jūrmala

Basketbola kluba "Jūrmala" spēlējošais prezidents Edgars Jeromanovs atzīts par "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) novembra mēneša vērtīgāko spēlētāju, vēstī basket.lv

Jūrmalnieku saspēles vadītājs novembrī savai komandai palīdzēja uzvarēt visās četrās "OlyBet" LBL čempionāta spēlēs, vidēji katrā laukumā pavadot nepilnas 26 minūtes, gūstot 12 punktus, izdarot 5,5 rezultatīvas piespēles, izcīnot 3,5 atlēkušās bumbas un nopelnot vidējo lietderības koeficientu 15,5. "OlyBet" LBL mēneša spēlētāji tiek noteikti klubu treneru balsojumā.

OlyBet LBL Mēneša spēlētāja balvu gada nogalē esi saņēmis jau iepriekš. Patīkama tradīcija?
- Patīkami, protams, bet neteikšu, ka tradīcija. Sezona sezonai nelīdzinās. Šoreiz, visticamāk, balvas piešķiršana saistāma ar Jūrmalas komandas veiksmīgo startu. Tā ka nopelni jādala ar visiem partneriem un treneriem.

Tad jau arī ar kluba prezidentu Edgaru Jeromanovu! Esi pieradis pie jaunā statusa – divi vienā?
- Kad esmu laukumā treniņos un spēlēs, nekādi nepozicionēju sevi kā spēlējošo kluba prezidentu. Manuprāt, veiksmīgi izdodas nodalīt darbošanos abos statusos. Zālē esmu basketbolists. Kad izeju pa durvīm, tad gan galvā uzreiz ir klāt citas domas.

Vai netraucē gatavoties un koncentrēties spēlēm?
- Ietekmē, bet netraucē. Ja domā tikai par spēli, tikai par basketbolu, vari sadomāties pārāk daudz. Savā ziņā pat labi, ka galva laiku pa laikam pārslēdzas uz citām tēmām.

Pirms diviem mēnešiem, kad prezentēji restartēto “Jūrmalas” projektu, droši vien nevarēji iedomāties, ka decembra sākumā bilance būs 8-3...
- Nē, jo vēl nemaz īsti nezināju spēļu grafiku un galva bija aizņemta tikai ar operatīvo problēmu risināšanu. Nešaubījos, ka mums izdevies sapulcēt labu komandu, bet sportiskie rezultāti bija atkarīgi ne tikai no mums. Tāpēc arī nesteigsimies pārvērtēt pašreizējo bilanci un 3. vietu tabulā, jo komandām bijis dažāds spēļu skaits un dažādi pretinieki. Koncentrēsimies uz savu spēli – ir, ko uzlabot.

Arī paša spēlē?
- Protams! Jauns treneris, jauns treniņu saturs, jauni partneri – daudz kas ir mainījies. Pirmās nedēļas bija pagrūtas, bet pamazām esam pieraduši pie trenera prasībām un kļūstam labāki.

Kā veicas “otrajā frontē” – kluba darbības nodrošināšanā?
- Par kluba stabilitāti šaubu nav. Ja strādā – viss iznāks.

Tikai uz laiku esat palikuši bez mājām – kamēr Jūrmalā zāle slēgta, jāspēlē Rīgā...
- Jā, tā pagaidām ir mūsu lielākā neveiksme. Savā zālē veidojās tradīcijas, patīkama gaisotne, uzticīgo līdzjutēju kopiena. Paldies visiem jūrmalniekiem, kuri tagad brauc uz mūsu spēlēm “Daugavas” sporta namā, bet Jūrmalā skatītāju noteikti būtu vairāk. Ceru, ka decembra beigās sestdienu vakaros, kad spēlēsim ar “VEF Rīga” un BK “Ogre”, tribīnes būs pilnākas. Un sezonas turpinājumā atgriezīsimies savās īstajās mājās.

Izmantotie resursi:
OlyBet LBL Novembra spēlētājs Edgars Jeromanovs...