Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Ullas piezīmes: Trases atklāšanā nobrāzta seja un saplēstā maska

Ullas piezīmes: Trases atklāšanā nobrāzta seja un saplēstā maska
Ulla Zirne
Foto: No personīgā arhīva

Pagājusī nedēļa Leikplesidā mums paskrēja ļoti ātri. Viss sākās ar ievākšanos lielā un foršā, tipiskā amerikāņu mājā, nu gluži kā no populārās filmas "Viens pats mājās". Ienākot tajā, mūs jau sagaidīja mājīguma un Ziemassvētku sajūta. Nemitīga rosība notika virtuvē, jo ēst gatavojām paši. Beidzot varējām izpausties - ēst ko sirds kāro, nevis to, ko mums dod.

Mana šīs nedēļas mīļākā brokastu kombinācija bija biezpiens ar svaigām ogām un kļavu sīrupa musli. Taču nedēļas beigās, kad tas viss bija beidzies, ļoti garšīgi likās arī komandas biedru kellogi! :) Pusdienās topā bija vista dažādās kombinācijās, kuru īpašā marinādē gatavoja Elīza Cauce. Un, lai cik jocīgi tas neliktos, daudzi ēdieni, manuprāt, šeit garšo labāk, "īstāk" nekā Eiropā.

Kad gatavošanai nesanāca laika vai nepietika spēka, gājām uz taizemiešu restorānu turpat blakus, kas bija gandrīz tik pat labā līmenī, kā mūsu mājas virtuve. Protams, vairākas dienas pagāja aklimatizācijai. Pilnīgi normāli bija pussešos no rīta virtuvē satikt vēl kādu, kas jau pavisam možs sācis malkot savu rīta kafiju.

Šī bija mana pirmā reize Leikplesidā. Šī trase tiek uzskatīta par diezgan sarežģītu, un biju dzirdējusi daudz "šausmu stāstu". Biju gatavojusies kaut kam trakam un cerēju, ka ar nieka septiņiem braucieniem izdosies kaut cik apgūt šo trasi. Taču jau pēc pirmajiem braucieniem sapratu, ka nav nemaz tik traki. Par laimi trase šogad esot bijusi sagatavota daudz labāk nekā tas bijis citus gadus. Tādēļ tas bija diezgan labs izaicinājums, un man bija interesanti pēc ilgāka pārtraukuma atkal būt jaunā trasē.

Mazliet pasmējāmies par sacensību numuriņiem, kādi sākotnēji bija paredzēti Nāciju kausam. Parasti tie ir apspīlēti, jo, kā jau zināms, kamaniņu sportā aerodinamika ir ļoti svarīga, bet šoreiz tika iedoti tādi "palagi"! Biju jau sagatavojusies šūšanas darbiem, bet paveicās un mirkli pirms tam organizatori atsūtīja ziņu, ka varam vilkt savus treniņu numuriņus.

Ar diviem treniņiem diemžēl nepietika, lai atkostu vienu vietu trases vidusdaļā -11./12. virāžu. Kļūdījos tur gan Nāciju kausa sacensībās, kur, neskatoties uz to, izdevās uzrādīt trešo rezultātu, gan sacensību pirmajā braucienā. Izlaboju šo kļūdu tikai sacensību otrajā braucienā, taču diemžēl trases lejasdaļā pieļāvu kļūdu, kas beidzās ar kritienu. Jau atkal nobrāzu seju, jo kritiena brīdī saplīsa maska.

Lielākā bēda gan bija par to, ka līdz kritiena brīdim bija ļoti labs brauciens, kas atspoguļojās arī pēc tam izpētītajā laiku tabulā, kā arī par sabojāto ekipējumu. Pēc tam bija sajūta - tagad esmu apguvusi trasi, tagad esmu gatava sacensībām! Diemžēl šī sajūta parādījās divus braucienus par vēlu...

Lai nu kā, trase un Leikplesida man atmiņā paliek ar pozitīvām emocijām, lielisku pieredzi un izaicinājumu, ar kuru gandrīz tiku galā. Noteikti gribu drīzumā tur atgriezties un parādīt daudz labāku sniegumu sacensībās. Tagad jau esam ieradušies Vistlerā (Kanāda), kur risināsies nākamais Pasaules kausa posms. Izmantojam divas brīvās dienas, lai izbaudītu lielisko apkārti un mazliet atvilktu elpu. Bet tad atkal sāksim visu no sākuma - sacensības jau šo piektdien un sestdien.

Sekojiet līdzi, turiet īkšķus vēl mazliet stiprāk un tiekamies atkal nākamnedēļ!
Ar sveicieniem,
Ulla.

 +10 [+] [-]

, 2016-12-07 11:13, pirms 7 gadiem
Forši. Paldies par blogu.

  +4 [+] [-]

, 2016-12-07 11:46, pirms 7 gadiem
Interesanti palasīt. Rezultātus no komandas gan gribētos labākus, no dažiem pat krietni labākus. Veiksmi un izdošanos turpmākajos startos!

  +3 [+] [-]

, 2016-12-07 13:36, pirms 7 gadiem
Paldies par blogu ! x)

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 13:51, pirms 7 gadiem
Piekrītu, ka interesanti palasīt nepastarpinātu (t.i. bez žurnālista pa vidu) informāciju no sportista.
Uzjautrināja tā frāze par to, ka ASV pārtika garšojot "īstāk" ASV ir drausmīgi zemi standarti attiecībā uz pārtikas rūpniecību un tāpēc arī viss garšo tik "īsti". Labāk nemaz nepētīt kā gaļiņas tiek audzētas, kā graudaugi tiek audzēti - slikti paliks. Tajā skaitā tas ir stāsts par to pašu nelaimīgo glutēnu - ar kuru viss taču garšo "īstāk". He!

  +6 [+] [-]

, 2016-12-07 14:59, pirms 7 gadiem
Forša meitene, forši uzrakstīts! Lai veicas, Ulla! 😀

     [+] [-]

, 2016-12-07 16:34, pirms 7 gadiem
Veiksmi un izdošanos!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 18:54, pirms 7 gadiem
Interesanti palasīt pašu sportistu domas un emocijas. Lai raksta vēl un veicas. Forši!

     [+] [-]

, 2016-12-07 18:57, pirms 7 gadiem
Pievilcīga čika ulalala

     [+] [-]

, 2016-12-07 19:17, pirms 7 gadiem
Vai Amerika ir Biezpiens, ka mums? Un Vai ir Krējums vai ar ko viņu ēd? Jeb vai ir ka Britu double creams?

     [+] [-]

, 2016-12-07 19:20, pirms 7 gadiem
Man arī ir bijis pārsists zods krītot uz ledainas ielas jaunībā; tur pilēja asinis; un man liekas ka Svītriņa vel tagad ir redzama pēc 20 gadiem ja ieskatās;

     [+] [-]

, 2016-12-07 20:55, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Vai Amerika ir Biezpiens, ka mums? Un Vai ir Krējums vai ar ko viņu ēd? Jeb vai ir ka Britu double creams?
Ir gan biezpiens - cottage cheese, gan arī krējums - sour cream.

     [+] [-]

, 2016-12-07 21:47, pirms 7 gadiem
Uhh kāda sieviete!

  -2 [+] [-]

, 2016-12-07 22:58, pirms 7 gadiem
rodgerz rakstīja: Uhh kāda sieviete!
Nevainiga

  -1 [+] [-]

, 2016-12-07 23:26, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Vai Amerika ir Biezpiens, ka mums? Un Vai ir Krējums vai ar ko viņu ēd? Jeb vai ir ka Britu double creams?
duble creams ir saldais kejums bet sour cream ir skabais krejums... tas ir div dazadas lietas... aita...

     [+] [-]

, 2016-12-08 00:44, pirms 7 gadiem
bombex81 rakstīja: duble creams ir saldais kejums bet sour cream ir skabais krejums... tas ir div dazadas lietas... aita...
Tikai tāda Sour Cream nav veikalos Anglija; tikai Double Cream vai paliec gribot;

  -2 [+] [-]

, 2016-12-08 04:10, pirms 7 gadiem
To: oxa
Ir gan Anglijā sour cream, pie tam visos lielajos veikalos.vajag labāk skatīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-12-08 13:15, pirms 7 gadiem
roberts2011 rakstīja: To: oxa
Ir gan Anglijā sour cream, pie tam visos lielajos veikalos.vajag labāk skatīties.
Nu, es 2 gadus nodzīvoju, apmekleju veikalus gandrīz katru dienu - un nekur neredzēju;