Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Rastam pirmais hat-trick, "Penguins" ar 8:5 pieveic Otavu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rastam pirmais hat-trick, "Penguins" ar 8:5 pieveic Otavu
Braiens Rasts
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā pirmo reizi trīs vārtus vienā spēlē guva Braiens Rasts, palīdzot Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar 8:5 pieveikt Otavas "Senators".

Braiens Rasts pirmos vārtus guva otrās minūtes beigās, kad pēc Jevgeņija Malkina piespēles saņēma ripu vārtu priekšā un nekavējoties pārsteidza Otavas "Senators" vārtsargu Kreigu Andersonu ar metienu starp kājsargiem. Lai gan kanādiešiem izdevās panākt izlīdzinājumu, tikai 27 sekundes vēlāk Pitsburgas "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs izlauzās cauri viesu aizsardzībai un ar metienu devītniekā atjaunoja pārsvaru.

28. minūtē Otavas "Senators" atradās vadībā ar divu ripu pārsvaru, bet 42. minūtē rezultāts jau bija 6:4 Pitsburgas "Penguins" labā. Pakaļdzīšanos ievadīja Meta Kalena precīzais metiens mazākumā, izlīdzinājumu panāca Fils Kesels, bet 24 sekundes vēlāk laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Džastins Šulcs.

Amerikāņu kalniņi turpinājās, sāncenšiem pietuvojoties līdz minimumam, bet punktu pielika Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Rasts, kurš vienā spēlē dubultoja visā sezonā gūto vārtu skaitu. 53. minūtē viņš realizēja soda metienu ar trāpījumu no neērtā satvēriena, bet divas ar pusi minūtes līdz noslēgumam Rasts punktu pielika ar metienu tukšos vārtos no tuvas distances – 8:5.

Rasts arī izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, tādējādi savācot četrus punktus. Tikpat bija arī Otavas "Senators" kapteiņa Ērika Kārlsona kontā, taču viņam vieni vārti un trīs piespēles. Uzvarētāju rindās trīs punktus savāca gan Kesels, gan Malkins, bet zaudētājiem izcēlās Marks Stouns.

Bostonas "Bruins" ar 4:3 pagarinājumā pieveicot Floridas "Panthers", par galveno varoni kļuva čehs Davids Pastrņāks. Viņš papildlaika pirmajā pusē saņēma ripu uzbrukuma zonā, izrēķinājās ar aizsargu un no tuva attāluma pārspēja arī vārtsargu, iemetot skaistus uzvaras vārtus, un Pastrņākam tas bija otrais rezultatīvais trāpījums mačā.

Zaudētāju rindās vārtus guva Jaromīrs Jāgrs, kurš karjeras laikā savācis 1881 punktu, un no otrajā vietā esošā Marka Mesjē viņu šķir vairs tikai seši punkti. Savukārt Floridas "Panthers" vārtsargs Roberto Luongo, kurš atvairīja 32 metienus, pacēlās uz piekto vietu aizvadītajos mačos – viņa kontā tagad ir 944.

577. spēli pēc kārtas aizvadīja Floridas "Panthers" aizsargs Kīts Jendls, tomēr viņš pirmajā trešdaļā iedzīvojās ķermeņa apakšdaļas savainojumā un laukumā vairs neatgriezās. Komandas galvenais treneris Toms Rovs pēcāk paziņoja, ka Jendlam nāksies izlaist kādu laiciņu.

NHL regulārā sezona, 6. decembris

SpēleRez.
Bruins – Panthers4:3 P
Penguins – Senators8:5
Capitals – Sabres3:2 P
Blue Jackets – Coyotes4:1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja