Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Špaka Pērnavā nopelna pirmo WTA reitinga punktu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Špaka Pērnavā nopelna pirmo WTA reitinga punktu
Patrīcija Špaka. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Trešdien 1. kārtas mačus ITF sērijas turnīros spēlēja sešas Latvijas tenisistes, tālāk tiekot pusei. Veiksminieču trio ir Daniela Vismane, Margarita Ignatjeva un Patrīcija Špaka, kura Pērnavā ieguva pirmo WTA reitinga punktu.

Diānai Marcinkevičai (WTA 211.) nesekmīga vizīte Taizemē, kur viņa Huahinas "hard" seguma W25 turnīrā, būdama izsēta ar otro numuru, zaudēja "wild card" ieguvušajai vietējai spēlētājai Manančajai Savankaevai (#592) ar rezultātu 3:6, 6:1, 2:6. Diānai tas ir astotais zaudējums pēdējos deviņos mačos.

Marcinkeviča šonedēļ bez uzvarām nostartēja arī dubultspēļu turnīrā. Arī tur viņai bija otrais numurs, spēlējot ar krievieti Kamillu Rahimovu. Viņas 1. kārtā ar 3:6, 6:7(6) zaudēja Nīderlandes un Taizemes pārim Leslija Patinama Kerhove/Tamarine Tanasugarna.

42 gadus vecā Tanasugarna, kura vienspēlēs izcīnīja četrus WTA titulus un rangā tika līdz 19. vietai, karjeru beidza pirms vairākiem gadiem, bet šogad dzimtenē piedalījusies vairākos ITF dubultspēļu turnīros, kur viņai labākais rezultāts ir fināls mēneša sākumā W15 turnīrā Huahinā.

Daniela Vismane (WTA 523.) izlikta ar pirmo numuru māla seguma W15 turnīrā Hēraklejā. Daniela pirmajā mačā ar 6:0, 4:6, 6:3 pieveica kvalifikācijā divas uzvaras guvušo austrālieti Džesiku Fauleri (ITF 1559.), kurai pagaidām nav uzvaru ITF pamatturnīros (0-3). Vismane zemākā līmeņa W15 turnīrā spēlē pirmoreiz kopš marta. Viņa kopš Jeruzalemes W25 fināla sasniegšanas maija beigās nākamajos 10 turnīros zaudēja kvalifikācijā vai nesekmīgi startēja pamatsacensībās (1-4).

Pērnavas W15 pamatturnīrā uz cietā seguma hallē tika četras Latvijas tenisistes, 1. kārtas mačos uzvarēja divas. Pagājušajā nedēļā Stokholmā pirmo ITF dubultspēļu titulu izcīnījusī Margarita Ignatjeva (WTA 1070.) ar 6:4, 6:0 apspēlēja ar astoto numuru izsēto čehieti Anetu Labutkovu (#802), no 3:4 uzvarot deviņos geimos pēc kārtas.

Kvalifikāciju izspēlējusī Patrīcija Špaka (ITF 1576.) pēc divu uzvaru gūšanas priekšsacīkstēs pamatturnīra ievadā tikai 46 minūtes ilgā mačā ar 6:1, 6:0 sagrāva citu kvalifikācijas veiksminieci Arinu Petrovu (ITF 1746.), krievietei nedodot nevienu breika iespēju. 17 gadus vecajai Špakai tā ir pirmā uzvara ITF pamatturnīros (1-1), iegūstot pirmo WTA reitinga punktu, bet Petrovai karjeras bilance kļuva 0-2.

Darja Semeņistaja (WTA 1273.) pirmajā mačā pēc debijas WTA rangā ar 6:7(3), 4:6 piekāpās ar trešo numuru izliktajai Somijas tenisistei Anastasijai Kuļikovai (#595.). Darja, kura Pērnavas turnīrā iekļuva ar junioru reitingu, nespēja divreiz izservēt 1. setu.

Anna Ozerova (ITF 1274.) pēc uzvaras kvalifikācijā ar 2:6, 3:6 zaudēja krievietei Poļinai Bahmutkinai (#969). Annai Igaunijā bija tikai sezonas otrais pamatturnīrs, viņa oktobra sākumā pārvarēja vienu kārtu W15 turnīrā Antaljā.