Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Šovakar Latvijas handbola klasika - "Dobeles Tenax" pret "Celtnieks Rīga"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šovakar Latvijas handbola klasika - "Dobeles Tenax" pret "Celtnieks Rīga"
Foto: handball.lv

Šovakar Latvijas handbola draugus sagaida īsts saldais ēdiens. Dobeles sporta hallē "SynotTip" handbola Virslīgas spēlē satiksies abi Latvijas handbola grandi - "Dobeles Tenax" un "Celtnieks Rīga". Mača sākums paredzēts pulksten 19.30. Šo spēli tiešraidē būs iespējams vērot portālā Sportacentrs.com.

"Dobeles Tenax" pirms jaunās sezonas nopietni pastiprināja sastāvu. Valsts čempiones rindām pievienojās uzreiz trīs Latvijas nacionālās izlases spēlētāji - Aivis Jurdžs, Māris Veršakovs un Emīls Kurzemnieks. Tāpat komandai izdevās saglabāt arī pagājušās sezonas kodolu. Starpsezonā negulēja arī "Celtnieks Rīga" vadība, parūpējoties par to, lai Latvijā varētu redzēt divus meistarīgus baltkrievus - Alekseju Haisu un Aleksandru Pocikaiļiku. Īpaši jāizceļ Haisa, kurš kļuvis par īstu komandas līderi, ne tikai organizējot rīdzinieku spēli, bet arī pašam demonstrējot rezultatīvu sniegumu.

Vienu reizi šajā sezonā komandas savā starpā jau ir tikušās. Tas notika pirms jaunās "SynotTip" handbola Virslīgas sezonas, kad komandas ilgi gaidītā mačā cīnījās Rīgas čempionāta finālā. Toreiz laukumā pilnībā dominēja uzbrukuma spēle, abas komandas spēlēja ātru handbolu, un šādā cīņā veiksmīgāka bija "Celtnieks Rīga" komanda - 38:35. Rīdziniekiem pa astoņiem vārtiem guva Aleksejs Haisa un Artis Kurmēns, savukārt "Dobeles Tenax" sastāvā astoņas reizes izcēlās Andis Ērmanis.

Komandai "Dobeles Tenax" šajā sezonā augsta līmeņa spēļu netrūkst. Pēc padsmit gadu pārtraukuma dobelnieki atgriezušies uz Eiropas skatuves, piedaloties EHF Izaicinājuma kausā, kur pirmajā cīņā divās spēlēs tika galā ar Luksemburgas klubu "Dudelange", bet tagad 16. un 24. novembrī tiksies ar spēcīgo Rumānijas klubu "AHC Potaissa". Tāpat "Dobeles Tenax" šosezon cīnās arī Baltijas līgas spēcīgākajā grupā, kur pagaidām četrās spēlēs gūta viena uzvara, taču jāizceļ līdzīgās spēlēs pagājušajā nedēļas nogalē pret Ukrainas "ZTR Zaporozhye" un Baltkrievijas "SKA Minsk".

"Celtnieks Rīga" šosezon EHF turnīros nepiedalās, koncentrējoties "SynotTip" handbola Virslīgai un Baltijas līgas turnīram. Baltijā komandai ir skaidrs mērķis būt starp divām labākajām B grupas komandām, lai varētu kvalificēties izslēgšanas spēļu turnīram. Baltijas līgā komandai ir divas uzvaras četrās spēlēs, taču noteikti varēja būt arī labāka bilance, un īpaši jaudīgi komanda izskatījās pēdējā spēlē pret Lietuvas pilsētas Kauņas klubu "Granitas-Karys".

"SynotTip" handbola Virslīgas turnīrā abi grandi ir aizvadījuši mazāk spēļu nekā citas komandas, bet jāatzīmē, ka zaudējuma garšu Latvijas čempionātā nav izjutusi ne viena, ne otra. Komandai "Celtnieks Rīga" ir piecas uzvaras piecās spēlēs, savukārt "Dobeles Tenax" izcīnījusi panākumus visos četros mačos. Čempionāta līdere šobrīd ar 14 punktiem ir HK "Ogre", kas uzvarējusi septiņos no deviņiem mačiem. Jāatzīmē, ka ogrēnieši arī šovakar dosies laukumā, kad viesosies pie "Jūrmalas Sports" handbolistiem. Jūrmalas komanda līdz šim sešās spēlēs guvusi divas uzvaras.

Spēli no Dobeles sporta halles translēs portāls Sportacentrs.com. Abas "SynotTip" handbola Virslīgas spēles sāksies pulksten 19.30.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija