Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Paziņoti 2019. gada minirallija čempioni

Juris Grīns
Juris Grīns

Paziņoti 2019. gada minirallija čempioni
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Līdz ar pagājušo sestdien aizvadītā minirallija "Latvija 2019" finišu kļuvis zināms arī sezonas kopvērtējums, pagaidām gan vēl neoficiālais. Šogad tika aizvadīti kopumā pieci posmi - Liepājā, Gulbenē, Cēsīs, Saldū un Rīgā.

Minirallija Kausa izcīņā Standarta automobiļu grupā klasē 2000 provizoriski par uzvarētājiem kļuvuši Ēriks Kursišs un Reinis Trūps, kuri izcīnīja uzvaras trīs posmos. Oskars Virsis un Roberts Poriņš ierindojas otrajā vietā, bet trešajā - Miks Ķenavs un Mārcis Ķenavs, tikai par diviem punktiem pārspējot Kristapu Telli un Oskaru Pugoviču.

Klasē 1600 uzvarētāji šogad ir Gatis Ābelītis un Lauris Cincis, kuri bija ātrākie divos no pieciem posmiem. Kaspars Tiders un Artūrs Igaveņš tikuši pie otrās vietas, bet Atis Līcis un Māris Rode šogad trešie labākie kopvērtējumā.

2WD kategorijā 2019. gada uzvarētāju godā Gvido Rozenblūms un Indulis Kalniņš ar četrām uzvarām minirallija posmos, bet aiz viņiem - Genādijs Fedorenko un Didzis Leoskis otrie, kā arī Gatis Dreibe un Aigars Tīdmanis trešajā vietā.

4WD klasē pirmo vietu nodrošinājuši Raimonds Dūcis un Elvis Špehts, kuri triumfēja trīs posmos. Jānis Hāns un Agnese Ginovska ierindojušies otrajā pozīcijā, kamēr trešajā - Niks Kanders un Didzis Kanders.

Lai gan Kalvis Blūms un Didzis Blūms nepiedalījās sezonas pirmajā posmā "Karosta 2019", uzvaras pārējos četros posmos devušas viņiem pirmo vietu 4WD+ kopvērtējumā. Mārtiņš Ločmelis un Emīls Blūms šogad otrie, bet trešajā vietā Gatis Bunclers un Raivis Aigars.

Neskatoties uz neizcīnītiem punktiem sezonas pēdējā posmā "Latvija 2019", uzvaru kopvērtējumā 2WD Rookie vērtējumā sasnieguši Ojārs Avotiņš un Dainis Politiko, kuri pirms tam bija ātrākie divos posmos. Tikai piecus punktus viņiem sezonā pazaudējuši otrās vietas ieguvēji Ervins Jurkovskis un Artis Roze, bet trešajā vietā ierindojušies Atis Gromovs un Kristers Blūms. Šī bija dalībnieku skaita ziņā kuplākā klase šosezon, jo vienā, dažos vai visos posmos startēja kopumā 46 ekipāžas.

4WD Rookie kopvērtējuma uzvaru sasnieguši Mārcis Kļaviņš un Reinis Kļaviņš, turklāt tuvākos sekotājus pārspējot par 99 punktiem. Viņi uzvarēja pirmajos trīs posmos. Otrajā vietā Ralfs Levalds un Valters Veinbergs, trešie - Ģirts Feodorovs un Rihards Spole.

Minirallija Junioru kausā šī gada uzvarētāji ir poļu braucēji Huberts Laskovskis un Michals Kušnierzs, otrie holandietis Tomass Martēns un beļģis Robins Bujsmanss, bet trešajā vietā austrietis Fabio Švarcs un vācietis Deniss Cencs. Tas apliecina, ka smelties pieredzi pie mums sākuši ierasties arī ārvalstu jaunie sportisti.

Šogad minirallijs piedzīvoja pamatīgu uzplaukumu, ko apliecina ievērojamais dalībnieku skaits.

Minirallija sezonas kopvērtējums: Rezultāti – Minirallijs

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati