Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Atletico" pārliecinoši aptur Dortmundi, "Napoli" un PSG cīnās neizšķirti

Rolands Eliņš

"Atletico" pārliecinoši aptur Dortmundi, "Napoli" un PSG cīnās neizšķirti
Neimārs pret "Napoli". Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgā, neskatoties uz to, ka pretinieki daudz vairāk kontrolēja bumbu, Madrides „Atletico” pārliecinoši pieveica Dortmundes „Borussia” ar 2:0 un revanšējās par sakāvi viesos, kā arī sarūpēja Dortmundei sezonas pirmo zaudējumu (visos turnīros). Savukārt C grupā Parīzes „Saint Germain” viesos Itālijā spēlēja neizšķirti 1:1 pret „Napoli” un joprojām atrodas ārpus astotdaļfināla zonas.

Dortmundes „Borussia” savā laukumā bija sakāvusi Madrides „Atletico” ar 4:0, taču šo uzvaru par sagrāvi vācu komandai izdevās pārvērst tikai mača izskaņā. Salīdzinot ar šo maču, šodien „Atletico” bija veikusi četras izmaiņas sākumsastāvā, iztiekot bez savainotajiem Djēgo Godina, Djēgo Kostas un Tomā Lemāra. Pārmaiņu netrūka arī Dortmundes sākumsastāvā, rezervē paliekot Mario Gecem un iepriekšējās spēles divu vārtu autoram Rafaelam Guereiro.

Pirmais puslaiks izvērsās par lielisku piemēru, kā komanda var kontrolēt bumbu, kamēr otra komanda kontrolē spēli. „Atletico” pirmajā puslaikā bumbu kontrolēja tikai 33% spēles laika, taču izdarīja 11 sitienus vārtu virzienā, kamēr Dortmunde tikai vienu... „Atletico” aktīvi darbojās pretuzbrukumos un 33. minūtē atklāja rezultātu. Antuāns Grīzmans soda laukumā palaida garām bumbu tieši pa sitienam Saulam, kura sisto bumbu paspēja aizsniegt Dortmundes 18 gadus vecais pussargs Sančo, taču darīja to neveiksmīgi, neglābjot komandu no vārtu zaudējuma.

Puslaika atlikušajā daļā Dortmunde varēja būt ļoti apmierināta, ka rezultāts nekļuva 2:0 vai 3:0 „Atletico” labā, jo mājiniekiem iespēju patiešām netrūka. Otrā puslaika sākumā Dortmundei uz īsu laiciņu izdevās radīt bīstamākus uzbrukumus, bet „Atletico” aizsardzība spēlēja praktiski bez kļūdām un nepieļāva, ka mačs iegūst citu virzienu. Dortmunde tā arī spēli pabeidza ar tikai diviem sitieniem vārtu virzienā un pilnīgi nevienu vārtu rāmī, kamēr „Atletico” 80. minūtē izspēlēja plašu pretuzbrukumu, kurā ar divām garām piespēlēm bumba ātri nonāca no viena soda laukuma otrā, un pie pretinieku vārtiem savu iespēju izmantoja Antuāns Grīzmans, panākot 2:0.

A grupā vietu astotdaļfinālā praktiski garantējušas gan „Atletico”, gan „Borussia” komandas, kuras ārpus „play-off” var palikt tikai ļoti lielu neveiksmju gadījumā. „Borussia” toties šodien pieredzēja, kā apraujas tās nezaudēto spēļu sērija šosezon. Pēc Dortmundes zaudējuma Eiropas TOP5 līgās palikusi vairs tikai viena komanda, kas šosezon nav zaudējusi nevienā oficiālā spēlē – Turīnas „Juventus”.

C grupas otrajā spēlē PSG sākumsastāvā izmēģināja trīs aizsargu formāciju, un rezervē palika Edinsons Kavani, kamēr vārtos stājās ilggadējais „Napoli” pretinieks Džanluidži Bufons. „Napoli” iepriekšējā mačā pret PSG bija ļoti tuvu uzvarai, taču kompensācijas laikā ielaida vārtus un spēlēja neizšķirti, un kompensācijas laiks neizrādījās veiksmīgs arī šodien – PSG pēc ne pašā ātrākajā tempā aizvadītām 45 minūtēm tomēr puslaika pārtraukumā devās ar 1:0. Teicami nospēlēja Kilians Mbapē, un pēc viņa piespēles Huans Bernats atklāja rezultātu. „Napoli” spēlētāji un treneris Karlo Ančeloti skaļi pauda savu neapmierinātību ar galveno tiesnesi, kurš bija pieļāvis kompensācijas laika ieilgšanu, taču PSG uzbrukums tobrīd turpinājās un netika pārtraukts.

Otrā puslaika sākums „Napoli” izdevās lielisks, taču vairākas reizes pietrūka paša uzbrukuma noslēguma. Izcili spēlējot Bufonam, savas iespējas neizmantoja Drīss Mertenss un Ruiss, taču arī Bufons neglāba 62. minūtē, kad „Napoli” ofensīva vainagojās ar 11 metru soda sitienu , un to realizēja Lorenso Insinje.

Spēles izskaņā „Napoli” palika bez pleca savainojumu guvušā Mertensa, bet Parīzei iespēju izraut uzvaru neizmantoja Mbapē. Līdz ar to abas komandas vēlreiz spēlēja neizšķirti un, ņemot vērā „Liverpool” izgāšanos Belgradā, situācija grupas kopvērtējumā kļuvusi vēl spraigāka.

A un C grupas spēles

SpēleRez.Vārtu guvēji
Napoli-PSG 1:1 (0:1)Insinje 62` (11m) - Bernats 45+2`
Atletico-Borussia D 2:0 (1:0)Sauls 33` Grīzmans 80`

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Borussia D43018:29
2.Atletico43017:69
3.Club Brugge41126:54
4.Monaco40132:101

C grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Liverpool42027:56
2.Napoli41304:36
3.PSG412111:75
4.Crvena zvezda41123:104

  +2 [+] [-]

, 2018-11-07 00:08, pirms 5 gadiem
C grupa ir vienkārši nereāla, tur visi varianti iespējami.

  -2 [+] [-]

, 2018-11-07 00:09, pirms 5 gadiem
Pēdējā kārtā PSG vs Liverpool...kapiņš uz nāvi tas būs.. uzvarētājs visticamāk tiks tālāk un zaudētājs nē...

  +2 [+] [-]

, 2018-11-07 00:11, pirms 5 gadiem
blondais18 rakstīja: Pēdējā kārtā PSG vs Liverpool...kapiņš uz nāvi tas būs.. uzvarētājs visticamāk tiks tālāk un zaudētājs nē...
Tas duelis būs jau 5.kārtā.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-07 00:12, pirms 5 gadiem
Sport_On rakstīja: C grupa ir vienkārši nereāla, tur visi varianti iespējami.
Zvezda atpaliek no 1.vieta tikai 2 punktus pēc 4 kārtām. Kurš to gaidīja?

  +1 [+] [-]

, 2018-11-07 00:22, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tas duelis būs jau 5.kārtā.
ā nu sorry...likās ka tikai pēdējā kārtā...anyway buus pamatiigs kapinjsh jo ja PSG zaudē, un Napoli uzvar Zvaigznes, tad PSG netiek tālāk jau kārtu pirms beigām.

     [+] [-]

, 2018-11-07 09:15, pirms 5 gadiem
Jāāaa......Neimāriņš bez Barsas partneriem bāls.