Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"West Ham" atbrīvo galveno treneri Biliču

Andrejs Siliņš

"West Ham" atbrīvo galveno treneri Biliču
Slavens Biličs
Foto: PA Wire / Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba "West Ham United" vadība paziņojusi, ka uzteikts darbs komandas galvenajam trenerim, horvātu speciālistam Slavenam Biličam.

Sestdien "West Ham" savā laukumā Londonā ar rezultātu 1:4 atzina "Liverpool" pārākumu, piedzīvojot sesto zaudējumu 11 aizvadītajās spēlēs Anglijas Premjerlīgā. Komanda ar deviņiem punktiem ieņem vien 18. pozīciju turnīra tabulā - sezonas beigās tas nozīmētu izkrišanu uz Čempionātu.

"Nav nekādu pārmetumu. Man ir liels gods par savu paveikto darbu šeit. Šo svarīgo sezonu nesākām labi. Kā jau daudzos klubos visā Eiropā, treneris ir pirmais, kuram par to jāsamaksā. Tas ir loģisks [kluba vadības] solis," Biličs, pametot darba vietu, britu medijiem atklāja, ka saprot šādu kluba rīcību.

"Redzam šo kā iespēju apstiprināt kvalitatīvu treneri ar svaigām idejām, organizāciju un entuziasmu darbā ar mūsu ļoti talantīgo sastāvu," kluba paziņojums liek noprast, ka drīz vien jau tiks stādīts priekšā jauns galvenais treneris. Runu līmenī par galveno kandidātu tiekot minēts bijušais "Everton" un "Manchester United" galvenais treneris Deivids Moizs.

Biličs par "West Ham" galveno treneri kļuva 2015. gada vasarā, kad parakstīja ar klubu līgumu uz trim sezonām. Šajā laikā komanda Biliča vadībā aizvadīja 111 spēles, izcīnīja 42 uzvaras, 30 reizes spēlēja neizšķirti un piedzīvoja 39 zaudējumus.

49 gadus vecā speciālista vadībā "West Ham" finišēja 7. un 11. vietā. Pagājušajā sezonā komanda startēja arī UEFA Eiropas līgā, taču nepārvarēja rumāņu komandas "Astra Giurgiu" barjeru kvalifikācijas "play-off" kārtā.

Izmantotie resursi:
BBC

  +1 [+] [-]

, 2017-11-06 16:42, pirms 6 gadiem
Lai gan internets par Moizu kā WHU glābēju jau ierēc, domāju, ka viņš nebūtu slikts variants. EPL ar aptuveni šāda līmeņa komandu (sastāva ziņā - Everton varbūt bija nedaudz spēcīgāks, bet Sunderland, noteikti nedaudz vājāks) viņš sevi ir pierādījis.
Cita lieta, ka ar spēcīgāku klubu un ārpus EPL viņš izgāzās, bet WHU varētu būt viņam piemērots darbs.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-06 21:15, pirms 6 gadiem
Tie vecie pendziņi vnk rotē uz riņķi, tāpat, kā LV, kur lohs loham galā !
Šos iepiepējušos, iekraupējušos nedabūs laukā nemūžam no aprites !
Kā nesaprot, ka mūsdienu modernajam futbolam šie stagnāti vairs nespēj neko dot !!!
Otra lieta, ka veci ļauži uzskata apkārtējos par pilnīgiem idiotiem un tāpēc arī nemūžam nesapratīs jaunākās paaudzes zvaigznes, kurām ir pilnīgi cita filozofija !
Vajag dot iespēju mūžīgi otrajiem treneriem un viss ! Nebūs jāsviež nauda vējā, lai pēc pāris mēnešiem izmaksātu miljoniem lielu atkāpšanās naudu ! Lai lasa pārgudras lekcijas, vai trenē bērnus un meitenes !
Anglijā dzīvojot, sāc izprast visu ar premjerlīgu saistīto savādāk !
Futbols interesants līdzjutējiem un bukmeikeriem, tomēr pa lielam var teikt, ka ļoti atkarīgs no līnijtiesnešiem !
Proti - no 10 vārtu guvumiem apmēram 7-8 tiek gūti apšaubāmas aizmugures (ne)fiksēšanas dēļ !
Sitiet mani nost, ja tā nav taisnība !
Go - Man City !