Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Laizāns: "Sestdien Jelgavā šķīdīs dzirksteles"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Laizāns: "Sestdien Jelgavā šķīdīs dzirksteles"
Ar bumbu Oļegs Laizāns.
Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

Sestdien Jelgavā mačā starp mājiniekiem un FK "Ventspils" futbolistiem izšķirsies "SMSCredit.lv" Virslīgas medaļu liktenis, bet ventspilnieku pieredzējušais pussargs Oļegs Laizāns šajā mačā prognozē nepiekāpīgu cīņu, kurā izšķirošā loma būs spēlētāju raksturam.

"Jelgavnieku spēle ir raksturīga ar cīņu un neatlaidību, un vēl viņiem ļoti patīk visa veida standartsituācijas – stūra sitieni, soda sitieni, bet sevišķi auti. Šie spēlētāji ir īsti cīnītāji, kas sāncenšiem atļauj maz un liek ātri pieņemt lēmumus. Turklāt Vitālijs Astafjevs lieliski prot komandu uzlādēt un motivēt, tā kā nemaz nešaubos, ka no pirmās līdz 90. minūtei mūs gaida neatlaidīga cīņa. Iespējams, futbola būs mazāk, kā jau tas šādos mačos sezonas beigās gadās, bet daudz būs tieši cīņas, un spēlētājiem būs jāliek lietā raksturs. Domāju, ka spēlētāji sevi nežēlos un būs gatavi cīnīties līdz galam, neskatoties ne uz ko," Oļegs Laizāns skaidro kluba mājas lapā, piebilstot, ka tieši raksturs varētu izšķirt mača un tātad arī medaļu likteni. Spēlētājs arī piekrīt, ka situācija, ka "Ventspils" vēl pirms pēdējās kārtas nav nodrošinājusi medaļas un ceļazīmi uz Eirokausiem ir dīvaina: "Komanda gadu no gada ir spēlējuši Čempionu līgā vai Eiropas līgā, un tas ir ļoti svarīgi. Protams, dīvaini ir arī tas, ka necīnāmies par zelta, bet kādām citām medaļām, jo "Ventspils" mērķis vienmēr bijis pirmā vieta, tāpēc visas citas medaļas sajūsmu vairs nerada. Tomēr pēdējās spēles nozīmīgums netiek apšaubīts - likme ir medaļas, un tās ir jāizcīna."

Pussargs atzina, ka ventspilnieku pašreizējā uzvaru sērija tikai varētu vēl vairāk motivēt sāncenšus, lai gan likme spēlē jau tā ir augsta: "Par mača nozīmīgumu pat nav ko runāt – likmes ir medaļas. "Ventspils" pēdējā laikā visus uzvar pārliecinoši, un domāju, tas tikai vēl vairāk motivēs jelgavniekus, kuri ļoti vēlēsies šo sēriju pārtraukt. Protams, arī mēs domāsim tikai par uzvaru, un tikai tai mūs arī noskaņo tikai tam. Braukt sezonas pēdējā mačā pēc punkta? Kāda tam jēga? Tā būs īsta kauja un šķīdīs dzirksteles!" FK "Ventspils" kapteinis gan neuzskata, ka komandas spēlei gatavos kādus īpašus pārsteigumus, un par tādu varētu kļūt vienīgi ventspilnieku pārliecinoša uzvara. Citi pārsteigumi čempionāta pēdējā spēlē neesot iespējami.

To, ka gaidāms īpašs mačs, jūtot arī treniņos, kuros ar sevišķu sparu darbojas jaunie futbolisti, bieži vien pat pārspējot pieredzējušos. Laizāns atzīst, ka treneris Pols Ešvorts, ar kuru viņam jau nācies strādāt "Skonto", šajos gados neesot mainījies, lai gan par viņa rokrakstu tā īsti varēs spriest nākamajā sezonā: "Kopš tā laika Pols nav daudz mainījies, viņam joprojām patīk arī jokot un izdomāt kaut ko tādu, kas citiem Latvijā pat galvā neienāktu. Arī pirms tam viņš uzticējās jaunajiem spēlētājiem, un to pašu dara arī tagad. Par kaut kādām izmaiņām laikam jau varēsim runāt, kad tuvosies jaunā sezona un Pols sāks veidot savu komandu. Sākt kaut kā iespaidīgi pārkārtot komandu jau šajā sezonā nebūtu bijis prātīgi, ņemot vērā, cik smagā situācijā tā bija, kad ieradās Pols. Pilnīgi noteikti komandā ir mainījies noskaņojums, parādījušās citādākas emocijas, un tieši tas mums arī bija vajadzīgs."

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

  +5 [+] [-]

, 2015-11-06 11:21, pirms 8 gadiem
Latvijas kausa finālā FK Jelgava Ventspilī atstāja mājiniekus ar garu degunu.Pienācis laiks atdot parādus.

  -2 [+] [-]

, 2015-11-06 12:04, pirms 8 gadiem
pienācis laiks vēl vienai uzvarai pār Ventspili
Slēpts komentārs: Maikl30

  -3 [+] [-]

, 2015-11-06 13:16, pirms 8 gadiem
80% krievu pabiru, reali Liepaja ir vieniga komanda kuras speles ir verts patriotiski atbalstit.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-06 13:21, pirms 8 gadiem
Nedaudz ne par tēmu.Šodien notiks dublieru komandu pēdējās kārtas spēles.Skatos LFF mājas lapā,kur publicēta tabula pirms pēdējās kārtas.Vienīgā intriga cīņā par trešo vietu starp Skonto(40 punkti) un Spartaku(42 punkti).Skatos savā tabulā ,tur Spartakam 45 punkti un trešā vieta jau nodrošināta.Pārbaudu visu LFF publicēto spēļu protokolus,kļūdas man nav.Izrādās ŠFS pierakstīti trīs punkti vairāk,bet Spartakam trīs mazāki.Kāda LFF idiota dēļ iztērēju vismaz pusstundas sava laika,bet viņi murmuļi prasa,lai stadionā būtu aizpildītas tabulas,bet savā mājas lapā to nevar savest kārtībā.

  -2 [+] [-]

, 2015-11-06 13:58, pirms 8 gadiem
Albums: nesac raudat!