Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Jūtu, ka iederos Bilbao komandā"

Andrejs Siliņš

Bertāns: "Jūtu, ka iederos Bilbao komandā"
Dairis Bertāns
Foto: acb.com

"Atmosfēra zālē ir super. Labākais tas, ka līdzjutēju attieksme nemainās no tā, vai komanda uzvar vai zaudē, vai spēlē vietējie vai ārzemnieki," ar dzīvi Bilbao apmierināts ir Dairis Bertāns. Latviešu aizsargs portālam Sportacentrs.com stāta par veiksmīgo sezonas sākumu ULEB kausā un neveiksmīgo Spānijas līgā, kā arī atzīts, ka lieliski iejuties "Bilbao Basket" komandā.

"Iesākām labi, agresīvi, kā bija runāts, bet otrajā laikam nedaudz atslābinājāmies un arī pēc spēles baigais prieks par uzvaru nebija, jo otrais puslaiks bija ļoti slikts. To arī treneris pēc mača teica, ka uzvara paliek uzvara, bet mēs nespēlējām tā, kā mums būtu jāspēlē," vakardienas tikšanos ULEB Eiropas kausā ar Mareka Jurevičus pārstāvēto "Elan Chalon" vienību (77:67) komentēja Bertāns.

"Pašatdeve it kā visiem bija, bet brīdī, kad ir plus 20 un šķiet, ka spēli kontrolē un viss notiek pēc plāna, sāk izdomāt kaut ko par daudz. Brīžiem bija situācijas, kad vienam jāmet, viņš atdod nākamajam, kurš arī var mest, bet arī dod bumbu tālāk. Sākas pārkombinēšanās, bez maz mēģinām tikt līdz pilnīgi brīvam metienam. Pretinieki mūsu atslābumu izmantoja, pietuvojās, un tad starpība turējās ap desmit punktiem."

Ja Eiropas kausā "Bilbao Basket" izcīnījusi četras uzvaras četrās spēlēs, tad vietējā Spānijas čempionātā Bilbao komanda atrodas nepieklājīgajā pēdējā vietā ar pilnīgi pretēju bilanci - četri zaudējumi četros mačos. "Nav tā, ka mēs spēlētu slikti un tāpēc nevarētu uzvarēt," secina Bertāns. "Mazliet varbūt nepaveicās ar kalendāru, jo pašā sākumā bija jāspēlē ar top komandām - "Herbalife Gran Canaria" (72:83) un Madrides "Real" (75:92). Nepaveicās pret "Fuenlabrada", kad spēle bija praktiski uzvarēta - dažas minūtes pirms beigām bija plus 15 [beidzās 72:75]. Pie drusku lielākas veiksmes būtu bijis 2-2, un tas jau būtu pavisam normāli. Traģēdiju pagaidām neviens te netaisa, jo astoņām komandām, kas atrodas tabulā virs mums, bilance ir 1-3. Nekur tālu neesam, viena divas uzvaras un būsim atpakaļ apritē un tajā vietā, kur gribam būt."

Kas ir tā vieta, kur "Bilbao Basket" grib būt? "Noteikti, ka pagaidām visi cīnās par "play-off" zonu, par tikšanu labāko astoņniekā. Jātiek uz Karaļa kausa izcīņu [piedalās astoņas labākās komandas pēc pirmā apļa - A.S.], jo tā šeit ir diezgan prestiža lieta," tuvākos mērķus skaidro Bertāns. "Rīt sāksim gatavoties nākamajai spēlei [pret Sansebastjanas "Gipuzkoa Basket"]. Pirmssezonā zaudējām, bet tā mums bija pirmā spēle kopā, kad visi bija sabraukuši no izlasēm. Tobrīd vēl varēja redzēt, ka viens otru nepazīstam, tagad ar to viss ir kārtībā. Šo spēli mēs tiešām nedrīkstam zaudēt. Plus vēl šis ir Basku derbijs, kas ir papildu motivācija."

"Atmosfēra zālē ir super. Labākais tas, ka līdzjutēju attieksme nemainās no tā, vai komanda uzvar vai zaudē, vai spēlē vietējie vai ārzemnieki. Vienmēr un jebkurā situācijā līdzjutēji atbalsta savu komandu, tas tiešām ir super," sajūsmā par Bilbao līdzjutējiem ir latviešu aizsargs. "Spāņu valodā saprotu gandrīz visu. Ar to, ko treneris saka, nav nekādu problēmu. Arī sadzīvē sanāk saprast, pateikt varu vienkāršas lietas. Kad sanāk, aizeju pie prezidenta sievas, kura ir viena no retajām, kas runā labi angliski, tāpēc palīdz pamācīties spāņu valodu."

"Forši, ka komandā ir kāds, kas labāk zināms nekā pārējie," priecīgs par to, ka komandā spēlē kopā ar bijušo kolēģi Rīgas VEF rindās Antanu Kavaļausku, ir Dairis. "Vairāk tas bija jūtams tad, kad tikko atbraucu. Antans palīdzēja gan basketbola ziņā, gan sadzīvē saprast visu, kas un kā notiek." Lai gan Bertāns ir viens no komandas jaunākajiem spēlētājiem, nekādu diskomfortu tas nav radījis: "Gluži veterāns neesmu, bet arī gluži jaunais vairs neesmu, drīzāk tādā pārejas posmā (smejas). Nav tā, ka vecumu starpību ļoti justu. Jūtu, ka iederos šajā komandā."

Līdz šim Spānijas ACB līgā Bertāns vidēji 23 minūtēs guvis 12,3 punktus, bet ULEB Eiropas kausā vairāk nekā 26 minūtēs 12 punkti, realizējot 50% trīspunktu metienu. "Sūdzēties nav, par ko. Treneris uzticas, tas ir svarīgi. Svarīgi no manas puses arī attaisnot šo uzticību, ir jāspēlē labi," ar lomu komandā apmierināts ir Bertāns. "Treneris teica, ka komandai ir nepieciešami mani punkti, un arī komandas biedri to saprot. Nav tā, ka nedotu piespēles. Brīžiem tiešām ir situācijas, kad speciāli meklē mani un tic, ka varu iemest. Ir bijušas spēles, kad esmu gājis pamata sastāvā. Treneris šobrīd meklē labāko un optimālo variantu. Teicu, ka man nav problēmu sākt no soliņa. Pēdējās spēles bijušas pietiekami veiksmīgas un, ja tā turpināsies, varbūt palikšu kā rezervists, lai gan akmenī iekalts tas nav."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2013-11-06 18:38, pirms 10 gadiem
tik pārāk bieži nesāc staigāt pie prezidenta sievas-ka nesanāk mēsli...

 +11 [+] [-]

, 2013-11-06 18:39, pirms 10 gadiem
"Kad sanāk, aizeju pie prezidenta sievas" helllyeeeaahhh

  +3 [+] [-]

, 2013-11-06 18:41, pirms 10 gadiem
Es to zināju, ka Bertāns nepazudīs, viņš ir radīts acb, spāņu basim.
Slēpts komentārs: Ernijzz

     [+] [-]

, 2013-11-06 18:52, pirms 10 gadiem
Ernijzz rakstīja: Man jau liekas, ka drīzāk jāguļ ar prezidentu, nekā ar viņa sievu, lai izsistu labāku līgumu, bet tas jau ir tikai mans viedoklis
varbūt viņiem tur kkāds dīls

     [+] [-]

, 2013-11-06 18:53, pirms 10 gadiem
Es ceru, ka tā ir tikai kluba prezidenta sieva! Gadījumā, ja tā ir Spānijas prezidenta sieva, tad gan par to presei blarkšķēt nevajadzētu, var trāpīties vietējai inkvizīcijai uz grila.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-06 20:05, pirms 10 gadiem
"Pēdējās spēles bijušas pietiekami veiksmīgas un, ja tā turpināsies, varbūt palikšu kā rezervists"

Tas jau izklausās pēc Biedriņa...

  +2 [+] [-]

, 2013-11-06 20:08, pirms 10 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: Es to zināju, ka Bertāns nepazudīs, viņš ir radīts acb, spāņu basim.
Man tieši liekas ka viņš vislabāk no visiem latviešiem iederētos NBA- ātrs, atlētisks, ir trīnis un caurgājiens. Tieši tas kas NBA vajadzīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-07 03:32, pirms 10 gadiem
es ari to jutu

     [+] [-]

, 2013-11-16 22:03, pirms 10 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Es ceru, ka tā ir tikai kluba prezidenta sieva! Gadījumā, ja tā ir Spānijas prezidenta sieva, tad gan par to presei blarkšķēt nevajadzētu, var trāpīties vietējai inkvizīcijai uz grila.
Spānijai nav prezidenta, viņiem ir karalis. Muchos triples, Dairi!