Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Valteram un Kuksikam uzvaras Spānijā

Valteram un Kuksikam uzvaras Spānijā
Kristaps Valters
Foto: diariosur.es

Spānijas ACB līgā pie uzvaras šodien tika abu Latvijas basketbolistu pārstāvētie klubi. Kristaps Valters un Malagas "Unicaja" savā laukumā ar 27 punktu pārsvaru (78:51) apspēlēja "Blancos de Rueda Valladolid" basketbolistus, bet Riharda Kuksika pārstāvētā "Valencia Basket" izbraukumā uzvarēja Sansebastjanas "Lagun Aro" (86:80). Labi nospēlēja arī Valters, kurš guva 12 punktus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Valteram 12 punkti "Unicaja" uzvarā, Kuksiks nespēlē

Pēc laimīgās uzvaras dažas dienas iepriekš Vācijā, kur tikai spēles izskaņā "Unicaja" pārspēja Bambergas "Brose Baskets", šodien gaidīja jau nākamais mačs Spānijas ACB līgā. Malagā ieradušies bija Valadolidas "Blancos de Rueda Valladolid" basketbolisti, kam pēc četrām spēlēm bija tikai viena uzvara. Savukārt "Unicaja" atradās tabulas augšgalā ar četrām uzvarām piecās spēlēs. Valadolidai pagaidām par vienu spēli mazāk kā citām komandām, jo sezonas pirmā spēle pagaidām pārcelta (uz sezonas sākumu klubs nebija nokārtojis visas saistības, tāpēc sastāvam nevarēja pieteikt dažus spēlētājus). Tomēr arī šajā spēlē "Blancos de Rueda Valladolid" neizdevās uzlabot situāciju turnīra tabulā, jo pārliecinošu uzvaru guva laukuma saimnieki Malagas "Unicaja".

Pēc līdzīgas pirmās ceturtdaļas (15:15) nākamajās desmit minūtēs iniciatīvu savās rokās ņēma "Unicaja", kam pēc puslaika bija jau 14 punktu pārsvars - 43:29. Pēc puslaika Malaga turpināja atrauties un pirms pēdējās ceturtdaļas atradās praktiski neaizsniedzamā attālumā, esot vadībā ar 67:37. Pēdējā desmitminūte aizritēja mazāk rezultatīvi un spēle noslēdzās ar graujošu "Unicaja" uzvaru - 78:51.

Kristaps Valters spēli sāka pamatsastāvā, nospēlēja nedaudz virs 24 minūtēm, kurās viņam 12 punkti (2p 2/2, 3p 2/6, soda metieni 2/4), trīs rezultatīvas piespēles, divas atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba, trīs kļūdas, divas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas deva efektivitātes koeficientu +9. Atrodoties laukumā Valteram, "Unicaja" šajā laikā ieguva +20 punktu pārsvaru, kas bija labākais +/- rādītājs visā komandā. Otrs Malagas saspēles vadītājs E. Dž. Roulends savainojuma dēļ šodien nespēlēja, tāpat laukumā nedevās amerikāņu uzbrūkošais aizsargs Džeralds Fičs.

Rezultatīvākais "Unicaja" rindās bija horvātu centrs Luka Zoričs, kuram 17 minūtēs 17 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, bet Berni Rodrigezs pievienoja 13 punktus. Pēc tam ar 12 punktiem seko Kristaps Valters un Nenads Sinanovičs, kuram arī desmit atlēkušās bumbas un "double-double". Valadolidas sastāvā 15 punkti Francijas uzbrucējam Hervem Turē. Uz šodienas spēli Malagā bija ieradušies deviņi ar pusi tūkstoši skatītāju.

Citā spēlē Rihards Kuksiks un Valensijas "Valencia Basket" viesos pieveica Sansebastjanas "Lagun Aro" - 86:80. Kuksiks šajā spēlē laukumā nedevās. Neapturams Valensijas sastāvā bija Nando De Kolo, kuram nepilnā 21 minūtē 28 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, kā arī iespaidīgs efektivitātes koeficients (+37), kas ir labākais šajā kārtā. Nākamais rezultatīvākais valensiešiem bija Rafa Martinezs, kurš sakrāja 21 punktu, bet ar 16 punktiem sekoja Valensijas kluba amerikāņu uzbrucējs Niks Keiners-Medlijs, kurš uzskatāms par vienu no Kuksika galvenajiem konkurentiem uz spēles laiku.

Pēc sestās spēļu kārtas "Unicaja" ar piecām uzvarām sešās spēlēs atrodas turnīra tabulas augšgalā kopā ar Madrides "Real", Barselonu un Alikanti, kas arī sezonu iesākušas tikpat labi. Uzreiz pēc tam seko Valensija, kam šodienas uzvara bija trešā pēc kārtas. Valensija ar četrām uzvarām sešās spēlēs atrodas piektajā vietā. Savukārt Jāņa Blūma pārstāvētā Bilbao vienība ar trīs uzvarām atrodas devītajā vietā. Nākamajā spēļu kārtā "Unicaja" uzņems "Real", Bilbao brauks uz Kanāriju salām spēlēt pret "Gran Canaria", bet Valensijā viesosies Barselona. Pirms tam gan Blūmam un Valteram būs Eirolīgas spēles nedēļas vidū. Savukārt Kuksikam papildus spēles līdz ar ULEB Eirokausu startu sāksies pēc pusotras nedēļas.

Vairogam 14 punkti uzvarā pār Muižnieku

Šodien Polijā savā starpā tikās divu bijušo "Ventspils" kluba pārstāvju pašreizējās komandas. Sopotā pie Kārļa Muižnieka trenētās "Trefl" komandas ieradies bija Akselis Vairogs ar savu Vroclavas "Slask". Ļoti līdzīgā spēlē, kas izšķīrās pēdējās minūtēs, uzvaru guva Vairoga klubs - 82:77. Vairogs spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, laukumā pabija nepilnas 26 minūtes, kurās guva 14 punktus (2p 0/2, 3p 4/5, soda metieni 2/2), savāca vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli un saņēma četras piezīmes. Tā bija Vroclavas kluba trešā uzvara astoņās spēlēs, bet Muižnieka trenētā "Trefl" vienība uzvarējusi piecos no astoņiem mačiem.

Portugālē uzvaru guvusi "Vitória SC", kura sastāvā spēlē Māris Gulbis, apspēlējot "Casino Ginásio" - 68:46. Gulbim 33 minūtēs 13 punkti (2p 4/4, 3p 1/4, soda metieni 2/2), divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un divas piezīmes.

Ukrainā zaudējumu šodien piedzīvoja Ivars Timermanis un "Cherkassy", atzīstot "Krivabasket" pārākumu ar 84:88. Timermanim 26 ar pusi minūtēs seši punkti (2p 0/4, 3p 2/3), trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un četras piezīmes. Rezultatīvākais "Cherkassy" sastāvā bija nesenais komandas jaunieguvums Vils Solomons, kurš pagājušajā sezonā ULEB Eiropas kausā lielas problēmas sagādāja Rīgas VEF basketbolistiem, kad pats vēl spēlēja Jeruzalemes "Hapoel". Šodienas spēlē Solomons pretinieku grozā sabēra 30 punktus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, bet ar šo amerikāņu saspēles vadītāja lielisko sniegumu bija par maz, lai gūtu uzvaru.

Itālijas otrajā līgā uzvaru izcīnīja Mareks Jurevičus ar "Assi Basket Ostuni", pieveicot Boloņas "Conad Bologna" (82:71). Jurevičus nospēlētājās 33 minūtēs guva 12 punktus (2p 1/4, 3p 3/5, soda metieni 1/2), savāca trīs atlēkušās bumbas un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Jurevičus sasniedza labāko +/- rādītāju jeb viņam atrodoties laukumā, komanda tajā brīdī ieguva astoņu punktu pārsvaru. Interesanti, ka šī bija jau trešā no sešām spēlēm šosezon, kurā Jurevičus guva tieši 12 punktus.

Izmantotie resursi:
ACB.COM

  +1 [+] [-]

, 2011-11-06 15:21, pirms 12 gadiem
Ta turpinat>
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-06 16:32, pirms 12 gadiem
treysongz rakstīja: nahren Roulends nespēlēja, kāds zin?
maybe tas nozīmē ka klubs meklē viņa vietā ko citu vai kāda traumiņa?
Ja lasītu rakstu, tad jautājumu nebūtu

Otrs Malagas saspēles vadītājs E. Dž. Roulends savainojuma dēļ šodien nespēlēja, tāpat laukumā nedevās amerikāņu uzbrūkošais aizsargs Džeralds Fičs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-06 20:14, pirms 12 gadiem
Vils Solomons - tas ir tas pats , kuru es domāju- Spēlēja ''Ulkerā'' Turcijā, viņš tik labs bija.

     [+] [-]

, 2011-11-06 20:24, pirms 12 gadiem
player7 rakstīja: Vils Solomons - tas ir tas pats , kuru es domāju- Spēlēja ''Ulkerā'' Turcijā, viņš tik labs bija.
Jap, vecums nenāk viens, bet tāpat visiem sagādā problēmas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-11-06 21:18, pirms 12 gadiem
kas ar kuksiku? kapec nespele?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-06 22:46, pirms 12 gadiem
tubiks rakstīja: kas ar kuksiku? kapec nespele?
pirmkārt, konkurence uz viņa vietu laukumā ir vairāk nekā nežēlīga - Viktors Klavers (Spānijas izlase, Valensijas publikas mīlulis), Florians Pietruss (Francijas izlase), arī Niks Kaners-Medlijs (ACB pagājušās regulārās sezonas MVP). Otrkārt, pārbaudes spēles vēl nospēlēja uz pēc Eiropas čempionāta emociju un fiziskās virsotnes fona, bet pēc tam sportiskajā formā neizbēgami iestājās pamatīga bedre. Treškārt, pirms pāris nedēļām treniņā pamatīgi satraumēja pirkstu, plus diskomfortu radīja jaunie sporta apavi! Lūk, pāris iemesli, kāpēc Kuksiks pagaidām ir atbīdīts uz Valensijas soliņa tālāko galu.
Tomēr sezona vēl tikai pamazām ieskrienas, neticu, ka visas lomas komandā jau ir sadalītas tiktāl, ka viņu neizmantos nemaz. Galvenais nepalaist garām pirmo, sliktākajā gadījumā otro iespēju sevi pierādīt!

     [+] [-]

, 2011-11-06 23:19, pirms 12 gadiem
baigi žēl, ka Rihardam šitāds pirmais gads izvērties