Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" no Monreālas iegūst rezultatīvo uzbrucēju Domi

Rolands Eliņš

"Blue Jackets" no Monreālas iegūst rezultatīvo uzbrucēju Domi
Makss Domi. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētais NHL klubs Kolumbusas „Blue Jackets” šovakar veicis maiņas darījumu ar Monreālas „Canadiens” – pret uzbrucēju Džošu Andersonu iegūts Makss Domi un trešās kārtas izvēle šī gada draftā.

„Blue Jackets” jaunieguvums Makss Domi ir 25 gadus vecs Kanādas centra uzbrucējs, kurš „Canadiens” pārstāvēja divās iepriekšējās sezonās, bet savu karjeru iesāka Arizonas „Coyotes”. Aizvadītajā sezonā Domi tika pie 44 punktiem 71 spēlē, bet savu labāko sniegumu nodemonstrēja 2018./19. g. sezonā, kad 82 spēlēs guva 72 punktus. Savā NHL karjerā kopā Domi savācis 251 punktu 375 spēlēs.

Apmaiņā pret Domi „Blue Jackets” atdevusi Džošu Andersonu, uzbrucēju, kurš šosezon traumas dēļ spēlēja tikai 26 mačos. Savainojuma dēļ viņš nav spēlējis kopā decembra, taču arī pirms tam nerādīja savu labāko sniegumu, 26 mačos gūstot vienus vārtus un savācot četrus punktus. Andersons savā NHL karjerā piedalījies 267 spēlēs un guvis 115 punktus.

Andersonam līgums ar Kolumbusu būtu beidzies un viņš kļūs par ierobežotu brīvo aģentu. Tieši tāda pati situācija arī Maksam Domi, kura iepriekšējais līgums bija par 6.3 miljoniem dolāru divās sezonās.

Jāpiezīmē, ka abi uzbrucēji ir ļoti labi pazīstami un spēlējuši kopā junioru klubā. Makss Domi pēc maiņas medijiem izteicās, ka uzskata Andersonu par vienu no saviem tuvākajiem draugiem un ka esot ļoti dīvaini tikt aizmainītam tieši pret Andersonu.

„Centra uzbrucēja pozīcijas pastiprināšana mūsu klubam jau bijusi prioritāte jau ilgāku laiku,” kluba paziņojumā citēts „Blue Jackets” ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens. „Esam ļoti priecīgi iekļaut savā sastāvā spēlētāju ar Maksa talantu un raksturu. Viņš ir meistarīgs uzbrucējs, kurš arī ir nepiekāpīgs un azartisks.”

Izmantotie resursi:
https://t.co/vRu1249Ro7?amp=1

     [+] [-]

, 2020-10-07 07:38, pirms 3 gadiem
Lielisks darījums Columbusai

     [+] [-]

, 2020-10-07 13:49, pirms 3 gadiem
Eliņš: "Makss Domi pēc maiņas medijiem izteicās, ka uzskata Andersonu par vienu no saviem tuvākajiem draugiem un ka esot ļoti dīvaini tikt aizmainītam tieši pret Andersonu."

Domi: "It’s a little strange being traded for one of your best friends."

Labs tulkojums, Eliņ, labas valodas zināšanas.