Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Dāmu turnīrā divas spēles

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmu turnīrā divas spēles
Danute Tinkuse kļuvusi par "Rubenes" uzbrukuma līderi
Foto: Floorball.lv

Elvi sieviešu florbola līgas turnīrā šodien ieplānotas divas spēles, no kurām viena tiks izspēlēta Kocēnos, bet viens mačs tiks aizvadīts ārpus valsts robežām.

"Team Eesti" – "FK Ķekava" (pulksten 13:00 Tartu, Igaunija)
Otro dienu pēc kārtas savā starpā sacentīsies Igaunijas izlases kandidātes un Latvijas vicečempiones FK "Ķekava". Pirms kāda laika, kad abas komandas spēkojās Ķekavā, mačs izvērtās ļoti līdzīgs un 60 minūtēs uzvarētājs tā arī netika noteikts, bet papildlaikā veiksmīgākas izrādījās latvietes. Vakar komandas aizvadīja savu otro no četrām spēlēm, kas ieplānotas šajā sezonā. Latvietes uz izbraukumu devās vien ar 12 spēlētājām, kas jau sākotnēji lika domāt, ka spēle nebūs viegla. Tā arī notika, jo sešu minūšu laikā nācās nonākt iedzinējos ar 1:3, bet perioda pēdējā sekundē tika ielaisti vēl vieni vārti. Iekrāto pārsvaru igaunietes droši nosargāja līdz mača beigām, uzvarot ar 7:2. Kristi Rickberga guva divus vārtus un izdarīja trīs piespēles, kas viņai ar 10 (3+7) punktiem ļāvis pārņemt līderpozīcijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Līdzšinējā līdere Merli Suvari tika pie tikai viena vārtu guvuma.

Ķekavas vienībā neviena no spēlētājām neguva vairāk par vienu punktu, bet sezonas griezumā pa pieciem punktiem iekrājušas Elīza Elizabete Bērziņa (5+0), Aurēlija Zariņa (4+1) un Ieva Bušmane (2+3), kura vienīgā no šī trio bija devusies uz Igauniju.

"Rubene" – "Ķekavas Bulldogs" (pulksten 15:00 Kocēnos)
Ja igaunietes un FK "Ķekava" šodien aizvadīs jau savu trešo savstarpējo spēli, tad "Rubene" un "Ķekavas Bulldogs" šosezon nūjas krustos pirmo reizi. Kocēnu vienība uzvarējusi divas no trim spēlēm, pašlaik ar sešiem punktiem atrodoties otrajā pozīcijā. Lieliski sezonu iesākusi Danute Tinkuse, kura trijās spēlēs atzīmējusies jau ar 6 (5+1) rezultativitātes punktiem. Līdzīgu rezultativitāti spējušas demonstrēt arī Laura Gaugere (2+4) un pieredzējusī Evita Knopa, kuras rēķinā sešas rezultatīvas piespēles. Labākas sekmes varētu demonstrēt vārtsardze Sintija Bāliņa, kura stājusies vārtos visās aizvadītajās spēlēs, taču pašlaik ar 78.57% atvairīto metienu ir vājākā starp visām savām kolēģēm.

"Ķekavas Bulldogs" šosezon aizvadījušas divas spēles, abās piedzīvojot zaudējumus, taču rezultāti liecina, ka vieglu pastaigu konkurentēm viņas neplāno sarūpēt. Pret igaunietēm tika zaudēts vien papildlaikā, bet otrai Ķekavas komandai tika zaudēts viena r 4:6. Inga Ametere komandā atgriezusies ar ierasto rezultativitāti (6+1) un arī otra ilggadējā komandas priekšējās līnijas spēlētāja Līga Vancāne ir gana rezultatīva (0+6), tiesa, joprojām esot bez vārtu guvumiem. Lai konkurētu ar "Rubeni" lielāks pienesums tiks gaidīts arī no citām laukuma spēlētājām. Pretēji "Rubenes" vārtsardzei, "buldogu" pēdējā cerība Dana Gulbe ar 86.96% atvairīto metienu ir otra labākā čempionātā.