Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Flames" sezonas pirmās spēles pirmajā trešdaļā paliek bez Hamonika

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Flames" sezonas pirmās spēles pirmajā trešdaļā paliek bez Hamonika
Treviss Hamoniks pret Ēriku Gudbransonu. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Kalgari "Flames" paziņojis, ka savainoto spēlētāju sarakstā ievietots aizsargs Treivss Hamoniks un ka viņš ierindā varētu atgriezties tikai pēc pāris nedēļām. Hamoniks savainojumā iedzīvojās jau sezonas pirmās spēles pirmajā trešdaļā.

Nacionālās hokeja līgas sezona tika atklāta naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika, un laukumā devās arī Kalgari "Flames", kas izbraukumā spēkojās ar Vankūveras "Canucks". Lai gan no abām Kanādas komandām labāka sezona tiek prognozēta viesiem, pārliecinošu uzvaru izcīnīja laukuma saimnieki – 5:2.

Otrajā minūtē noraidījumu par neizdevušos spēka paņēmienu pret debitantu Dilonu Dubē saņēma "Canucks" aizsargs Ēriks Gudbransons. Pēc atgriešanās laukumā viņam attiecības noskaidrot piedāvāja "Flames" aizsargs Treivss Hamoniks, kurš kautiņu sāka labāk, novelkot pretiniekam ķiveri, taču turpinājumā saņēma vairākus sāpīgus sitienus.

Spēlē nebija aizritējušas pat piecas minūtes, bet Hamonika trauma ir nopietna – viņš ievietots savainoto spēlētāju sarakstā, un komanda viņa statusu novērtēja kā nopietnu. Lai atgrieztos laukumā, būšot nepieciešamas vismaz pāris nedēļas. Hamonikam lauzts viens no sejas kauliem, konstatēja ārsti.

Ņemot vērā apstākļus, "Flames" no fārmkluba izsauca zviedru aizsargu Rasmusu Andešonu, kurš ieņems brīvo vietu.

Hamoniks līdz šim pārstāvēja Ņujorkas "Islanders", bet pirms pagājušās sezonas viņš tika aizmainīts uz "Flames". Pērn aizsargs piedalījās 74 spēlēs, gūstot vienus vārtus un sakrājot 11 punktus. Iepriekš viņš noslēdza septiņu gadu un 27 miljonu līgumu, kurā palikušas vēl divas sezonas.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl...