Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Liepāja/Optibet" sestā panākuma gaidās, "Prizmai" septītais mēģinājums uzvarēt

"Liepāja/Optibet" sestā panākuma gaidās, "Prizmai" septītais mēģinājums uzvarēt
"Liepājas" uzbrucējs Edgars Homjakovs pēc vartu guvuma
Foto: Ģirts Gertsons

Šodien Rīgā un Liepājā norisināsies kārtējās Optibet hokeja līgas (OHL) spēles. Plkst. 13:00 „Rīga” uzņems „Zemgali/LLU”, plkst. 16:00 „Kurbads” tiksies ar „Prizmu”, bet plkst. 17:00 „Liepāja/Optibet” spēkosies ar „Mogo”. Visas spēles radīs Sportacentrs.com portāls.

”Rīga” un „Zemgale/LLU” - kura komanda pirmā pārvarēs krīzi?

Gan „Rīga”, gan „Zemgale/LLU” vairs nespēlē tik veiksmīgi, kā tas bija sezonas sākumā – jelgavnieki pēdējās trīs spēlēs guvuši trīs vārtus un izcīnījuši divus punktus, bet jaunie rīdzinieki, kuri pirmajos četros mačos atņēma punktus „Liepājai”, „Zemgalei/LLU”, „Kurbadam” un „Prizmai”, pēdējos divos piedzīvojuši divus zaudējumus, bet gūto un zaudēto vārtu attiecība ir 4:16. Pretinieku problēmas izmantoja „Kurbads”, kas tagad ieņem trešo vietu turnīra tabulā, bet par pēdējo play-off pozīciju cīnās tieši „Rīga” un Zemgale/LLU. Protams, ka tagad ir agri runāt par vietu sadalījumu, bet komandās jau nospēlējušas 20% no regulārajā čempionātā paredzētajām spēlēm, līdz ar ko visām komandām jau tagad ir viela pārdomām.

„Rīgas” sastāvā vārtus guvuši 13 dažādi spēlētāji un ja ņemam komandas no trešās līdz sestajai vietai, tad tieši lauvām ir visvairāk gūto vārtu – 20. Tomēr "Rīgai" ir lielas problēmas ar savu vārtu drošību – 32 ielaistie vārti ir par septiņiem vairāk, nekā turnīra pastarītei „Prizmai”, bet „Kurbads” un „Zemgale/LLU” kopā ielaiduši mazāk – 29. Tikmēr abiem „Zemgales/LLU” vārtsargiem atvairīto metienu procents ir virs 93%, Reinis Petkus vidēji spēlē ielaiž 2,38 vārtus, Rihards Cimermanis – 2,68, toties jelgavniekiem ir problēmas ar ripas ieraidīšanu pretinieku vārtos – 11 precīzie raidījumi piecās spēlēs, no kuriem trīs ir baltkrievu leģionāra Ivana Ribčika kontā. Uzvara ļaus jelgavniekiem atrauties no rīdziniekiem, bet ja būs zaudējums pamatlaikā, „Zemgale/LLU” noslīdēs uz piekto vietu. Spēle sāksies plkst. 13:00, tiešraide būs piejama šeit.

Vai „Kurbads” sagādās „Prizmai” septīto zaudējumu?

2013./2014. sezonā Rīgas „Prizma” kļuva par Latvijas čempioni. No zelta sastāva komandā palikuši četri spēlētāji, bet rīdzinieki vairs necīnās par medaļām – nākamajās trīs sezonās Ērika Miļuna vadītā vienība vienu reizi aizspēlējās līdz bronzas sērijai, kur piedzīvoja zaudējumu, savukārt vēl divas reizes par nepārvaramo barjeru kļuva ceturtdaļfināls. Vienā no intervijām komandas galvenais treneris atzina, ka vasarā organizācijai bija pārdomas, vai „Prizmai” vajag komandu Latvijas Virslīgā. Starpsezonā komandu atstājuši 19 spēlētāji, viņu vietā klāt nākuši citi 13, no kuriem astoņi iepriekšējā sezonā pārstāvēja „Pārdaugavu” – komandu, kas savu sezonu Virslīgā pabeidza ar vienu (!) izcīnīto punktu 30 mačos. „Prizmas” problēmas labi atspoguļo turnīra tabula – divi punkti sešās spēlēs, bet vārtu attiecība ir -16.

Esošā valsts čempione pamazām sāk atgūties pēc neveiksmīga sezonas sākuma. Pēc vairāku atslēgas spēlētāju aiziešanas, citu atnākšanas un trenera maiņas komanda mēģināja atrast spēli un saprast Aleksandra Macijevska prasības. Pirmajos četros mačos „Kurbads” uzvarējis tikai vienu reizi, tagad komanda uzvarējusi jau divās spēlēs pēc kārtas. Iepriekšējā tikšanās reizē „Prizma” tika pārspēta ar 4:1. Arvien tuvāk ir Kontinentālā kausa otrais posms – jau pēc divām nedēļām savā ledus hallē „Kurbads” uzņems Igaunijas un Ukrainas čempiones, ka arī Polijas otro labāko komandu, līdz ar ko jau tagad jādemonstrē labāks sniegums, nekā tas bijis iepriekš. Trešdien „Kurbada” sastāvā debitēja Jānis Sprukts, kuram otrā spēle ir laba iespēja, lai gūtu pirmos vārtus šosezon. Vai izdosies? Atbildi varēsiet meklēt šeit sākot no plkst. 16:00.

Mogo centīsies revanšēties un apturēt „Liepāju/Optibet”

Gluži kā iepriekšējā sezonā, tieši „Mogo” un „Liepāja/Optibet” ir čempionāta rezultatīvākas komandas – vēju pilsētas hokejisti guvuši 33 vārtus piecos mačos, Oļega Sorokina vadītā „Mogo” guvusi 30 vārtus sešās spēlēs. Pirmajā savstarpējā cīņā tika gūti 14 vārti, bet rīdzinieki zaudēja ar 5:9. Šī neveiksme joprojām paliek vienīgā priekš „Mogo” pamatlaikā – zaudējums pēdējā mačā pret „Kurbadu” tika piedzīvots pēcspēles metienu sērijā. „Liepāja/Optibet” pagaidām neizjuta zaudējuma garšu, bet „Rīga” pagaidām ir vienīgā komanda, kas spējusi atņemt punktu turnīra līdervienībai.

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs ir „Liepājas/Optibet” aizsargs Mārtiņš Oskars Freimanis ar četriem vārtiem un deviņām piespēlēm, četri vārti arī „Mogo” aizsargam Jānim Bullītim. Šķiet, ka liepājnieki neizjūt divu potenciālo uzbrukuma līderu trūkumu un arī bez Bruno Zabja un Egīla Kalna turpina terorizēt pretinieku aizsardzību un vārtsargus. Iepriekšējā reizē „Mogo” izvēlējās uzbrukuma taktiku. Ko šoreiz mainīs Oļegs Sorokins un vai tās dos rezultātu? Spēle sāksies plkst. 17:00, tiešraide būs pieejama šeit.

OHL turnīra tabula

VKomandaSp.UZ.VārtiP.
1.Liepaja/Optibet55033:1414
2.Mogo64230:2113
3.Kurbads63318:169
4.Zemgale/LLU53211:137
5.Rīga62420:326
6.Prizma6069:252

OHL rezultatīvākie spēlētāji

V.Poz.SpēlētājsKomandaSp.V.Piesp.P
1.AMārtiņš Oskars FreimanisLiepāja/Optibet54913
3.USandis ZolmanisKurbads64610
2.UJānis OzoliņšMogo6358
4.UBruno ZabisLiepāja/Optibet3358
5.-8.URoberts MamčičsLiepāja/Optibet5347
5.-8.ULauris BajarunsLiepāja/Optibet5347
5.-8.URonalds CinksMogo5257
5.-8.UDaniils FursaRīga6167

OHL kalendārs, 6. oktobris

LaiksSpēleVieta
13:00Rīga - Zemgale/LLUHH Rīga
16:00Kurbads - PrizmaKurbads LH
17:00Liepāja - MogoLOC LH

Izmantotie avoti:
LHF | Sākums